- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Őskoczka
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sparks: 15 év droid után iPhone tapasztalat, 7 nap alatt
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
válasz
krizmo_ #5838 üzenetére
Igen, azt el is felejtettem írni, hogy túlkelés is lehet, amiatt is összeeshet a szerkezet. Melyik malom? Én korábban azt gondoltam, hogy kb mindegy melyik lisztet használom, aztán kíváncsiságból vettem pár "prémium" lisztet (Wessex, pásztói, Garat) és (legalábbis esetemben) erősen érezhető a különbség. Kicsit kevesebb víz, ha nem segít, akkor alacsonyabb hőfok és/vagy kevesebb élesztő, kovász.
kovacsen222 #5839: én általában 20-30% kovászt használok. 30% ehhez a lisztmennyiséghez 140 g körül van. Nem tudom mennyi a 3 púpos evőkanál súlyra, de szerintem kb ennyi. Ilyen kovászmennyiséggel első kelesztés 4-5 óra (szobahőn), második kelesztés formában 1/2-1 óra vagy 10-12 óra hűtőben.
Ha e mellé még dobsz 15 g élesztőt is, akkor szerintem simán túlkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest