- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Keychron B6 Pro billentyűzet az iPad mellé
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FerNandor #10047 üzenetére
Hát igen. Tudom a választ csak én sem értem, így követem. A lényege, hogy gyorsan kihűtsd arra a hőfokra, amin már nem szaporodnak a baktériumok. A HACCP leírás szerint a legtöbb baktérium ún. mezofil, közepes hőmérsékleti értéken 30-37 0C-on szaporodik. Vannak azonban alacsonyabb hőmérsékleti igényű baktériumok, amelyek alacsonyabb hőmérsékleten szaporodnak és a termék romlását okozzák. Egyéb viszonyok keletkeznek egy hőkezelt termék esetén amikor a hőkezelést túlélt mikrobák szaporodnak el.
Tehát a lényeg, hogy minél gyorsabban azon hőmérséklet alá vidd a terméket, amikor már nem szaporodik benne a baktérium. Feltehetően azért írják a jeges vizet, mert így egyértelműen jelzik, hogy gyorsan kell, ne mindenki maga találja ki, mi a gyors neki. Esélyesen nem jeges, de hideg vízben is ugyanazt éred el.
Én egyébként ebben én speciel csak azt nem értem, hogy egy vákuumozott, majd hőkezeléssel csírátlanított termékben hogyan kezdődik el a bacik szaporodása, de biztos így van, ezért írják elő. Esetleg erre jár egy biológus és elmondja.
Ennyit tudok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- Rossz iPhone-t másol a OnePlus
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Megjött Magyarországra a legnagyobb akkuval szerelt Redmi
- Tőzsde és gazdaság
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Önerő nélkül is elvihető! RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- Új Roidmi Eve CC robotporszívó - VÉGÁRON!
- Új Teendow D10S Plus robotporszívó
- Új iScooter Ucity Urban elektromos kerékpár 250W
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 EU (BHR8067GL/BHR8066NE) pár km-es roller eladó
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U728 - i3-8GEN I 16GB I 192SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő (használtak) (ELKELTEK)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Blue Titanium Titán dizájn, Pro teljesítmény 128 GB
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest