Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
válasz szpeti40 #49989 üzenetére
Ott egy kicsit más a történet, ha jól rémlik...
"Nyissuk meg a képet Google photosban! Kattintsunk jobb egérgombbal a képen, majd válasszuk a "Kép megnyitása új lapon" lehetőséget! A kép URL-jének végén írjuk át a vízszintes, illetve függőleges felbontás"
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz bghistvan #50067 üzenetére
Miért is nem teszed fel a képeket ide? Eddig mindenkinek sikerült megtanulnia, hogy hogyan is kell. Igen, van akinek egyből megy, van akinek többedszerre csak, de végtére mindenkinek összejött. Szóval nem lehetetlen.
Lényeg, hogy a képre mutató direkt linket másold be ide (ez átlalában .jpg-re végződik a kephostos képeknél). Ha ezt bemásolod a címsorba, akkor nem a kephost oldal jön be, benne a képpel, hanem csak a jpg kép.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz TomiJordi #50223 üzenetére
Na ezek közül mindegyiknek megvan a szépsége szerintem! A ködös képek nagyon átadják a hangulatot, ráadásul a helyszínválasztás is hozzátesz ilyen szempontból a végeredményhez. Szép környéken jártál megint, szívesen elnéznék arrafelé egyszer. Pontosan hol készültek ezek a képek?
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz helixP #50238 üzenetére
Nem annyira hosszú a záridő, 1/120 sec volt csak, ha jól látom. Csak a bemozdult rész relatív gyorsan mozgott. Van igazi gép is, csak nem mindig cipelem magammal.
A kép egyébként a Bakonyban készült, Porva-Csesznek és Zirc állomás között, valahol itt.
-
BigBlackDog
veterán
válasz ToniSoprano #50243 üzenetére
Automatán volt, nem manuálon. Amit a képek készítése előtt csináltam, az csak HDR bekapcsolása volt mindkét "kanyaros" képnél.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz tirszin #50274 üzenetére
Akkor legközelebb kérlek írj telefontípust a hozzászólásodba -a kép mellé is-, illetve jelezd, hogy rawból feldolgozott a kép. A topik alapvetően az eredeti, szerkesztetlen képeknek van fenntartva, ezen felül jöhetnek rawok is, alapszintű feldolgozással, csak a lényeg, hogy ezt jelezd a hozzászólásban, esetleg le is írhatod, hogy mit módosítottál a képen és lehetőség szerint linkeld a nyers raw/eredeti jpeg képet is! Illetve, ha jól látom az előzőleg hozott kép a méretét tekintve sem érintetlen.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz Peter.70 #50308 üzenetére
Kameraapp elindít, fent ráböksz a három pontra, majd kiválasztod az "Auto" módot. Ezt követően rámész a "Mód" ikonra és kiválasztod a "Panoráma" lehetőséget. Ha ez megvan, akkor a panoráma egyik végét behelyezed az élőképbe, rányomsz az exponálás gombra és elkezdesz forogni jobbra/balra/fel/le. Ha végeztél, akkor pedig rányomsz az exponálógomb helyén lévő stop gombra.
(#50309) hito: Szerintem ezeken nem annyira furcsák a színek. Jól látom, hogy rawból lettek ezek kiszerkesztve? Próbáld meg esetleg a manuális fehéregyensúlyt (napsütésre állítanám első körben).
-
BigBlackDog
veterán
válasz r3dsnake #50392 üzenetére
Majd legközelebb kérlek, hogy szerkesztett képet ide tegyed, ebbe a topikba csak az eredeti, módosítatlan képek jönnek, direkt linkkel, telefon típussal!
-
BigBlackDog
veterán
válasz r3dsnake #50402 üzenetére
Ez a topik nem arról szól, hogy mit lehet a képből szerkesztéssel kihozni, hanem, hogy mire képes a telefon (illetve a kezelője, felhasználója). Emiatt úgy gondolom, illetve korábban többen is ezt kommunikálták, hogy az utólagos szerkesztés nem fér bele. A gyári HDR módban készült képek ilyen szempontból azért nem számítanak szerkesztettnek, mivel a telefonból kiesett "nyers" képek, utólagos szerkesztést nem tartalmaznak, csak a telefon hardveres, illetve a -legtöbbször- gyári kameraapp szoftveres képességeit szemléltetik. Egyébként szerkesztés nélkül is elég sokat ki lehet hozni egy-egy képből.
De a másik, linkelt topikban a határ a csillagos ég ilyen szempontból.
-
BigBlackDog
veterán
válasz r3dsnake #50408 üzenetére
Eddig is betartotta a topiklakók 95%-a, a maradék 5% is egy-egy kérdés után átszokott erre. Ez nem az én hülyeségem, hanem ez a "szabály", amit a topiklakók alakítottak ki, még relatív rég.
Ha visszanézed a topikban lévő képeket, akkor szinte mindegyik megfelel ezeknek a szabályoknak.
Ellenőrizni meg ellenőrzöm majd én, amennyire tudom.
Egyébként meg az összefoglalóban is bent van:
"Ez a topik csak eredeti, utólag nem módosított képek gyűjtésére szolgál, az utólag szerkesztett, módosított képek megosztásához a "Szerkesztett és makrofotók mobillal" című topikot lehet használni."[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz r3dsnake #50410 üzenetére
Lehet így is hozzáállni, csak nem értem minek a feszültség, mikor a többség részt vett a szabályok kialakításában, nem egy ember akarata ez, legalábbis nekem ez rémlik. Persze, lehet csinálni azt is amit írtál, hogy szerkeszted a képet és felteszed eredetiként. Csak ezzel a topikot fogod hazavágni, torzítod csak felhozatalt, aminek a kialakításában nem egy ember vett részt.
Ha nem tetszik, akkor lehet igényleni a változást, de szerintem arra is megvan a megfelelő módszer, ami nem ez a véleményem szerint.
Amennyiben folytatnánk ezt a vitát, akkor kérek mindenkit, hogy errefelé tegyük!
-
BigBlackDog
veterán
válasz r3dsnake #50420 üzenetére
Na jó, akkor csak két kérdésem maradt.
Szerinted miért töltenek fel szerkesztetlen képeket a különböző mobilokról készült tesztekbe (pl. itt Mobilarénán, vagy Gsmarena-n)?
Szerinted miért vannak szerkesztetlen képek a különböző fényképezőgépekről készült tesztekben?Egyébként meg van egy szabály, amit több ember definiált. Sőt, eddig mindenki eljutott arra a szintre a topiklakók közül, hogy be is tartja.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz neo_xperia #50533 üzenetére
Ez nem szerkesztett kép véletlenül? Vagy így esett ki a telefonból?
-
BigBlackDog
veterán
válasz Quqesz #50682 üzenetére
Egyébként itt is van néhány kamera, amibe süt a nap. És semmi bajuk emiatt (sajátom időképes kamerám is megy 5-6 éve "nap beégés" nélkül).
Telefonnál mondjuk kicsit más a helyzet, mivel nincs zárszerkezet, ergo folyamatosan süti a nap az érzékelőt. Ha a lencserendszer pedig megfelelően fókuszál és elég ideig áll fent ez a helyzet, akkor azért abból lehet baj szerintem is. De néhány képnél azért még nem vészes ez, főleg, ha csak naplemente/napkelte van megörökítve, ahol a nap ereje sem annyira durva.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz ToniSoprano #50719 üzenetére
Mikor legutóbb arra jártam úgy tűnt, hogy kész van. Igaz, csak a peronokon voltam, az épületben nem. Szerintem egész tűrhető lett, főleg a régi állapotokhoz képest.
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
válasz ForRedGlory #50854 üzenetére
Nem kell a sok pixel. Sőt! Ugyanakkora érzékelőméretnél a nagyobb pixelsűrűség csak hátrány, csak zajosabb képet fog eredményezni jó eséllyel. Meg aztán ahhoz optika is kellene, amiről meg szoktak feledkezni sajnos.
-
BigBlackDog
veterán
válasz pikszel #51022 üzenetére
Ha már így újra előjött ez a téma...
Természetesen az én érdeklődésemet is jobban felkeltenék a tudatosan komponált, velős tartalommal rendelkező képek (legalább valami érdekes téma legyen), de a topik célját tekintve szerintem senki sem élhet kritikával ilyen téren. Van egy szerkesztett mobilos topik is, ami véleményem szerint jó alapként szolgálhatna a "jó tartalmú képekhez". Mégsem emlékszem, hogy abban a topikban olvastam volna hasonló kritikát, panaszt. Ráadásul a képek száma is megcsappant arrafelé az utóbbi időben...
De akkor feltennék egy kérdést: Lenne igény egy külön topikra, ahol a képek minősége mellett elvárás lenne a tudatos képalkotás, érdekes tartalom is? És nemcsak a képek tömegével történő "behányása" lenne a feladat, hanem mások képeivel kapcsolatos építő jellegű kritika alkotása is cél lenne. Ez a topik megmaradna annak, ami eddig is volt, kizárólag a telefonos kamerák képességeit reprezentáló -érdekesebb, vagy kevésbé érdekes témával rendelkező- képeknek. Mit gondoltok erről?
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
"Pont a legnagyobb "kritikusok" akiktől soha vagy ritkán látunk képeket"
Ezzel mondjuk egyet tudok érteni én is sokszor.Viszont mi lenne, ha a szerkesztett fotós topikot pörgetnénk fel kicsit? Nem kéne ömleszteni a képeket, látszódjon, hogy van valami mondanivalója is az alkotásoknak. Aztán akit megérint, az véleményezhetné is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest