Hirdetés
Aktív témák
-
Xirtam
veterán
Sose gondoltam volna, hogy ilyet mondok! De jobban tetszik a Meclaren mint a Ferrari. A kipufogó kivezetéséről meg AZTA
Nemtudom mért de úgy érzem a Ferrari megint rossz úton jár...
-
hunnylander
őstag
Miért? Messzebb van, mint eddig volt. Nézd meg az autót szemből, ott hátul már nagyon keskeny, szinte középen van a kipufogónyílás, épphogy 'hajtani fogja' a szárnyat és a talán még a diffúzort is aerodinamikailag; a szárnyat különösképpen.
Ez vagy beválik a pályán vagy nagyobb bukás lesz az autóval, mint a 24-essel volt. Az látszik, hogy a szimulációs és a szélcsatorna alapján meg vannak elégedve; azt el is hiszem, hogy ilyen légutat csinálva köré tud dolgozni a diffúzor rendesen.
Egy korábbi aero szakembertől olvastam, hogy az idei autók el fogják érni a '08 leszorítóerő értékeket, ami nem kicsit a 'multilevel' diffúzorok érdeme. A '08-as autók ezt csak temérdek kiegészítőszárnnyal és egy jóval nagyobb hátsó szárnnyal tudták produkálni.
[ Szerkesztve ]
www.HunnyF1.com
-
Xirtam
veterán
Am hétfői tesztről már lesz TV közvetítés?!
-
madstunt
addikt
tetszik az új ferrari,a kedvencemre emlékeztet (F399)
-
Oliverda
félisten
válasz hunnylander #6857 üzenetére
"Ez vagy beválik a pályán vagy nagyobb bukás lesz az autóval, mint a 24-essel volt. "
Pontosan ugyanezt akartam én is leírni.
Mondjuk ezek a nagy beújítások mindig magukkal hordázzák a nagyobb kockázatot is.
Amúgy szerintem az autó hátulja a legfeltűnőbb része. A jóval nagyobb tank ellenére is elég kecses és kompaktra sikerült. Amikor először megláttam beugrott róla a tavalyi Force India.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Xirtam
veterán
FIA ilyet mért nem enged már? [link]
-
Xirtam
veterán
Amúgy azt tudtátok hogy az F10 ben a motor csak 93 KG? Én azt hittem vagy 200!
-
Motion_Blur
félisten
"Ez vagy beválik a pályán vagy nagyobb bukás lesz az autóval, mint a 24-essel volt."
Dettó ugyanezt gondoltam én is, amikor megláttam az autót
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Oliverda
félisten
Ferrari F10 Vs. McLaren MP4-25
A Ferrari motorborítása jól mutatna a McLaren-en.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
attisx
addikt
"Ez vagy beválik a pályán vagy nagyobb bukás lesz az autóval, mint a 24-essel volt. Az látszik, hogy a szimulációs és a szélcsatorna alapján meg vannak elégedve"
Amíg a tesztek alatt nem kerül elő a szép színes "air flow" folyadék, addig bizakodhatunk...
Rossz a helyesírásom?! Vedd úgy, hogy mobilról írtam... :D
-
aesir
veterán
Érdekes ez a McLaren kombi...
Van saját életem...
-
Xirtam
veterán
Remélem a Red Bull megint olyat csinál mint tavaj! Motor borítása remélem meingt egy repülőre fog emlékeztetni ha ránézek!
-
Oliverda
félisten
Így nézve talán nem is áll neki annyira rosszul az az uszony...
Mondjuk talán az MP4-24 legelső motorborításának formája állna neki a legjobban.
[ Szerkesztve ]
-
Xirtam
veterán
Szerintem uszonnyal jobban néz ki egyedibb!
-
Pá
addikt
[ Szerkesztve ]
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
tibi666
senior tag
tavaly is a legrondább autó nyerte a vb-t, úgyhogy a ferrari jó eséllyel indul a címért.
-
hunnylander
őstag
www.HunnyF1.com
-
venember83
nagyúr
Még jó, hogy betiltották a különböző szárnyakat, és egyszerűsíteni akarták a konstrukciót...
-
Pá
addikt
válasz hunnylander #6887 üzenetére
Engem amúgy marhára érdekelne, hogy a rivális csapatok mit szólnak egymáshoz. Pl, Aldo Costáék vagy Ross Brawn mit mondott, amikor meglátta a Mekit és fordítva.
Persze nem a PR szöveg, hanem a zártajtós verzió.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
hunnylander
őstag
Én egy ilyet ismerek; "very neat and tidy", ezt mondta egy McLaren-alkalmazott a Ferrariról.
Szemre mindkettő lehet telitalálat és bukás is. Továbbra is ez a benyomásom a 25-ösről is. Vagy nagyon eltaláltak vele valamit vagy túl is lőttek vele a célon. De a farigcsáláshoz értenek, majd helyrepofozzák valahogy.
[ Szerkesztve ]
www.HunnyF1.com
-
törölt tag
válasz Motion_Blur #6856 üzenetére
sztem igen, mert ez nem 0.5/sec...a rally az nem körpályás verseny, ami 11km-n 5 másodperc, az nem 10 másodperc 22km-n.
Minden kanyar más, itiner alapján menni a legmagasabb koncentrációban a 20 km-s szakaszokon egyáltalán nem az mint letekerni 4 kört a HunRing-n.
Mert ott igaz az, pláne Kimi-nél, hogy 2 kör 5 sec->4 kör 10 sec.Sztem mentél a R. Burns rally-val...teljesen más...egy körpályán sok kört levezetsz fél másodpercen belüli szórással..ott 10 kör már 40-50km.
A rally-ban egy 20 km-s szakaszon már nagyon be lehet zsibbadni. -
ronaldo
őstag
Lehet a beállítás rátesz egy lapáttal (sőt, biztos), de szemből az új mclaren első szárnya és orrkúpja talán ahhoz a bizonyos williams-es förmedvényhez hasonlít 2004-ből (persze egy jóízű clean-up után)
-
P00By
nagyúr
válasz hunnylander #6887 üzenetére
Ebből válaszra leltem a mekis szárny kérdésemre
-
Motion_Blur
félisten
[link] Ilyet se nagyon láttunk még az orrkúp alatt
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Oliverda
félisten
válasz Motion_Blur #6896 üzenetére
Az mi is? Valami lemez? Elég rosszul látszik...
Ennek is homorú egy kissé az orra vagy csak rosszul látom?
-
Motion_Blur
félisten
válasz Oliverda #6897 üzenetére
Párhuzamosan fut az orral, növeli a leszorítóerőt.
Bár ebből a nézetből megint másnak tűnik
"Ennek is homorú egy kissé az orra vagy csak rosszul látom?"
[link] szerintem ennek nem red bullos a nózija
-
Oliverda
félisten
válasz Motion_Blur #6898 üzenetére
Itt tényleg nem látszik az hogy homorú lenne.
Az a fékhűtő is érdekes.
-
Motion_Blur
félisten
válasz #70869248 #6891 üzenetére
jah, kicsit jobban belegondolva tényleg nem lehet analógiát vonni..
Kimi nyilatkozata:
"A hely, ahol épp haladtunk, nem volt bonyolult, csak kicsúszott a kezemből az irányítás. Az autó alja teljesen beragadt egy hókupacba és egyszerűen nem mozdult. Először Kaj és én próbáltuk meg ellapátolni a havat, vagy 15 percen keresztül. Aztán jöttek nézők nagyobb lapátokkal, és a kocsi végre megmozdult"-mondta Kimi.
Mivel az autó viszonylag ép maradt, Kimi és Kaj tesztelés céljából tovább tudta folytatni a versenyt.
"Folytatjuk a versenyt, a kocsit jó vezetni, minden jól működik"-tett hozzá a finn.
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest