Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  foobar2000

Hozzászólások

(#1555) OnIces válasza Pazolini (#1550) üzenetére


OnIces
tag

1./ Itt található egy (zenére kihegyezett) általános beállítás foobar-ra vonatkozóan:
[link]

2./ Az ASIO components leírásának megjegyzése:
"Please note that this component is meant for systems where ASIO is the only available output method. It is highly recommended to use the default output modes instead of ASIO. Contrary to popular "audiophile" claims, there are NO benefits from using ASIO as far as music playback quality is concerned, while bugs in ASIO drivers may severely degrade the performance."
...én ebből azt szűröm le, hogy az ASIO components akkor használható, ha ez az egyetlen kimeneti lehetőség. (Arra készítették)
Erősen ajánlott, hogy ha van inkább használjuk az alapméretezett kimenetet az ASIO helyett.

3./ Minden, ami "megkerüli" a felesleges hangeszközöket a jel minőségromlását hivatott csökkenteni. Így elvben -és gyakorlatban is- a hangminőség közel marad a forrás minőségéhez. Ideális esetben az adott rendszeren elérhető legjobbhoz.
Ha jól tudom az ASIO is egy ilyen, ami megkerüli a windows hangleképzőjét -hasonlóan a WASAPI-hoz (én az utóbbit használom)-, tehát elviekben -és feltételezve azt, hogy jól van beállítva +mondjuk egy legalább középkategóriás cuccon ( /DAC-/ erősítő - hagszóró) hallgatod- kell, hogy legyen különbség a két kimenet között. Az, hogy valaki ezt hallja vagy nem az egy más kérdés. Az meg főleg más, hogy kinek, melyik tetszik jobban... de ez másik véget nem érő történet és vannak erre a témára más fórumok :)

[ Szerkesztve ]

A véleményedet tiszteletben tartom, de k&rv@ra nem érdekel. (főleg akkor, ha nem tudod a választ a feltett kérdése/i/mre)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  foobar2000
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.