Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mondjuk ez egy más szint, bár ha nem fogom vissza magam, akkor valszeg énis itt tartanék. Az N100-as cuccokkal szemeztem énis, meg gondolkoztam a hálózat (és a Home Assistant) leválasztásán is, viszont mindez általában pluszköltségeket, illetve pluszfogyasztást eredményezne, viszont cserébe a HA különköltöztetése legalább a szervermókolások idején történő leállást kiküszöbölné.

Nálam egyébként egy Brigde módban lévő szolgáltatói router van, ami bemegy a szerverbe, amin Proxmox és VM-ek, onnan pedig elmegy egy Cudy WR3000 AX-es routerbe, amin Openwrt fut. Régen volt külön guest/IoT router, csak az idők során áramvonalasítva lett, meg ha végtelen mennyiségű időm lenne, akkor tudnám szépen szeparálni a guest/IoT range-et szoftveresen.

Hardverileg egyébként egy i3-12300/64g ram/1T M.2/10T WD SATA boxról beszélünk, a világ legnagyobb házába beépítve, de legalább van benne hely vagy öt másik winyónak. Alapvetően valami apró mATX építést terveztem, csak aztán szembejött velem egy letépett pcie x16-os slottal rendelkező Z690 chipes lap egy rakat m.2 slottal, úgyhogy úgy gondoltam, hogy inkább ez a megoldás, mint egy hulladék h610 mATX cucc.

Új hozzászólás Aktív témák