Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
Új hozzászólás Aktív témák
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
"Mondjuk mint kiderült alapesetben eddig is jól működött, de sajnos egyéni tűzfalszabályokkal sikerült botot dobni a küllők közé, ez lesz kivédve a javítással."
Akkor ez magyarázza, hogy decemberben nálam gond nélkül működött. -
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szuper!
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
"Én meg úgy gondolom, hogy nem kéne."
Igen, ebben teljesen igazad van, úgy értettem, hogy az kell a normális wg működéshez és nem arra gondoltam, hogy neked kéne létrehozni. (Nálam a fenti képen is látszik ez a tűzfal szabályoknál.)Viszont ahogy írtam PPPoE nélkül tökéletesen ment nálam mindenféle hókuszpók nélkül a wg.Előkerestem és december végén élesben PPPOE -vel is ment a wg!!!!
És persze, mert utána jött az imilab kamerák wifi akadása és utána ment az egész projekt kukába.
Itt vannak a képek.
A kliens konfigban csak a már említett címeket kellett átírni, de tomato-n is működött!!!.
Sőt a tűzfalnál is csak a br1 elszeparálása volt, semmi nem kellett sehova!
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
De várj!
Az első parancs kell is, hiszen az alapján jön létre a kapcsolat.Ez nálam is így van. A smb elérést meg a konfig fájl ezen részébe állítsd be, ahogy fentebb is írtam:AllowedIPs = 192.168.1.0/24, ha a saját háló is kell, akkor:
AllowedIPs = 10.1.0.0/24, 192.168.1.0/24
(nálam ez utóbbi van)
Alapból nekem ez volt: 0.0.0.0/0, igaz, hogy minden ráterelődött, a smb mégsem működött. -
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az első még rendben lenne, ez kell is, de a 2. furcsa. Ha jól értelmezem a belső forgalmat is külön átadod ezzel a wg-nek?!
Ezt a részt nem értem.
Télen 2. routerként Tomato alatt gond nélkül ment.
Van egy tesztgéped, próbáld meg 2. routerként eredeti tomato konfiggal beüzemelni (így ment nálam is), aztán engedd rá a PPPoE-t, figyeld a logokat, mi történik. Hátha... -
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Természetesen érthető
és nem is azért írtam.
Egyébként nálam ezek a wg zabályok vannak:
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sajnálom, végül most gyári fw van rajta. Kicsit szokni kellett pl. a saját erőszakos lemezcsatolási útvonalat, de pikk pakk be lehetett állítani mindent. (Persze lehet egyedi, de akkor még dupla lesz.)
Annyi, hogy a tv boxok wg conf fájlban az allowed IP címet lazábbra kellett állítani (AllowedIPs = 10.1.0.0/24, 192.168.1.0/24), mert az eredeti, 0.0.... mellett nem volt tv adás, csak ha kikapcsoltam a wg-t. -
the radish
senior tag
válasz
SztiviVander
üzenetére
wg tunnel app:
Ki is kapcsoltam a tasker profilt. Baromi jó!
Köszi! -
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Remélhetőleg akkor ezzel a beállítással már tényleg energiabarátabb lesz.
-
the radish
senior tag
válasz
SztiviVander
üzenetére
Viszont nem évi 1.690,- Ft*, hanem egyszeri és kb minden másra is jó. (*Becsült ár,)
-
the radish
senior tag
válasz
SztiviVander
üzenetére
"azt használom mondjuk évi 1690ft nem egy összeg érte) hogy ha lekapcsolódik az otthoni (adott ssid-s) wifiről akkor automatán konnektáljon be a wireguard vpn-re"
Mi mindenre nem jó a Tasker
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Atyaég!
Ez így folytatódik, nyugdíjba küldhetem a PI-t!
Nem pörgeti jobban a procit alapban? Bár ugyebár nehéz ugyanolyan környezetet teremteni és nyilván valamennyire szubjektív is lehet az eredmény, bár nálad azért üzemel egy pár.
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
MegShrekesedtél? 😅🤣😅 Éjszaka azt hittem a sötét mód miatt lettél ilyen, de most is szörny vagy. 🤣😅🤣
-
the radish
senior tag
Nos megérkezett mindkettő, az egyik maradt origin bontatlan, a másikra már fel is pattant Tomato fw.
Nagyon rég láttam már saját eszközön (azt hiszem az N66 U volt a legutóbbi), de jó újra átérezni ezt az elsőre kavalkádnak tűnő profi felületet.
Egyelőre ennyi, majd ha lesz időm belakom.
Intruder2k5, köszi a tippet!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Yettel topik
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Beolvad a Palitba a Galax a VGA-piac nehézségei miatt
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer félgép - GIGABYTE B450 AORUS + Ryzen 5 5600X + Kingston 2x8GB DDR4 3000MHz + ID-COOLING SE-214
- Samsung U28E590D - 28", 3840 x 2160, 1ms, TN, AMD FreeSync - Eladó!
- MSI RTX 3080 10GB GDDR6X SUPRIM X Eladó!
- GAINWARD RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 GHOST OC Eladó!
- MSI Thin GF63 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 8GB - 512GB - RTX 3050 4GB - Win11 - Gari - MAGYAR
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dobozos ÚJ! HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
- 27% GIGABYTE Z790 AORUS ELITE AX Alaplap bontatlan új !
- AKCIÓ! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T3 Plus ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
és nem is azért írtam.