Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lapozófájl szemszögéből ki mekkorát használ?
Mekkorára érdemes beállítani szerintetek?
Ma megjött a 2400Mhz Dominator csomagom! El kell hogy szomorítsam azokat, akik úgy gondolják, hogy a RAM -ra nem igazán érzékeny a P3D!
Lényegesen simább a magasabb frekvencián működő ram-mal! Nem bántam meg a cserét! -
-
-
-
válasz
LWhite
üzenetére
Az öbölben van fent egy FS Pass verzió P3D-re!
Fokozott körültekintéssel, mert 5 órám bánta az éjjel, mire meg bírtam állítani az ebolát...
Ami feltűnő, hogy a mappában lévő PDF a gépről nyit meg egy PDF-t!
Kb 8 db szoftvert fel szórt pár pillanat alatt és volt közöttük egy jó képességű kinai vírusvédő "Tencent", ami picit beszopatott, de Unlocker-rel sikerült kigyomlálni!
-
válasz
cintula187
üzenetére
Az a Venetubo volt, de október óta nem működik!
Helyette RCH663 topiktársunk remek tanácsait használjuk, amit [ITT találsz]
Vagy esetleg [Kosta's] oldala van még! -
-
Szia!
Nem hallottam még itt a köreinkben, hogy bár ki megvette volna otthoni használatra a 200 dodos verziót...
Szerintem a többség a 60$-t használja!
Egyébként már csak azért sem venném meg, mert a nemrégiben kiadott v3 verziót is újra meg kellett venni, annak aki v2-ről akart váltani.
Most v3.2 kettőnél járunk de nem kizárt, hogy (ősszel mikorra várható a v4.0) azt megint meg kell majd venni...
Szintén a saját véleményem! - én az FSX-t soha nem szerettem, mert ahhoz hogy használható legyen egy basic tanfolyamot kellett kijárni!
P3D-t felszóród , rá az addonok és már használhatod is! Nekem nagyon tetszik! Bátran ajánlom! -
LHSim-es kollegák ugorjatok be a forumra, mert feladat van!
Köszi!
-
Van Trial verzió is, ki is próbálhatod...Ha jól emlékszek, 14 napos!
Én is ezzel csesztetem az agysejtjeimet, csak ami nekem jó lenne projector, az még mindig 180k és képtelen vagyok össze sporolni rá a pénzt.
Egyébként volt valahol egy projektor kiválasztó oldal, rögtön keresem azt is.
Be lehet állítani a felbontást, kép méretet, vetítési távolságot és kiválasztja a lehető legjobbat a feladatra. -
-
-
Ohhh!
Én hülye! Félre értettelek!
Mivel én is pár hete váltottam iFLY-ről PMDG-re így nem igazán voltam képben!
Szóval ez is tök egyszerű!
Itt találsz egy exe-t! C:\Program Files (x86)\PMDG Operations Center
Megnyitod!
Az ablakban bal felül kék lenyiló fülben kiválasztod a típust!
Alatta lévő menüben !Livery Manager menű!
Megnyíló ablak jobb oldal zöld plusz gomb és betallózod a ptp fájlt!
Remélem így már menni fog!
-
Pedig hidd el pofon egyszerű!
Tételezzük fel, hogy Peru Airline festést akarod életre kelteni!
Ezen a képen látod, hogy bemásoltam a festést tartalmazó mappát az aktuális gép mappájába!
L:/dl/upc/2016-03/11/364682_uvxcbftzkjcblpaz_festes1.jpg]
Aztán bemész a képen látható CFG fájlba!
Oda meg bemásolod a letőltőtt festés mappájában lévő CFG fájl tartalmát! Aztán az X helyére beírod az 1 est, ha még nincs más festésed! Aztán a következő lesz a 2, stb.
Így fog kinézni az a cfg! (A piros rész a bemásolt festés, a kék amit át kell írni, mindig+1 mint ami volt)
-
Szia!
Én is most gondolkodok valami festések beszerzésében...
A legegyszerűbb, ha a Program Files (x86)\Lockheed Martin\Prepar3D v3\SimObjects\Airplanes
aktuális gép mappájába bemásolod a Textura csomagot és az "aircraft" cfg fájlba meg bemásolod a festéssel kapcsolatos bejegyzést!
Persze célszerű mindig a következő bejegyzéshez tartozó üres sorba és az itt szereplő "0" át írod 1 re, aztán a következő festésnél 2, stb stb
Remélem érthető voltam...
Volt róla egy video, megpróbálom megkeresni!
[VIDEO]
-
-
-
-
Nálam is jelentkezett egy újabb gond...
Lehet hogy eddig is volt, de nem vettem észre, bár baromi randa.
Nem tölti be a textúrákat! Ill nem frissíti!
Miről beszélek? Pl Vegyünk egy elmentett szituációt!
Gyönyörűen betölt mindent! Egészen addig, amíg el nem éred a betöltés pillanatában még látszódó rész határát!
Autogent egyáltalán nem tölt, vagy csak hébe hóba és textúrát meg baromi rossz minőségben!
Aztán kimész a menübe valamit állítasz (Pl scenery részleteséget) ilyenkor újra tölt mindent és megint minden betöltődik! Aztán ahogy tovább megy a gép, megint elfogy a textúra és nem töltődik újra!
Esetleg tippek? -
-
Köszi srácok, nekem is bejön...Lassan össze áll ez a dög gép.Még RAM csere és egy darabig eldöcög.
Most Győrben csináltam egy T&G és ott még a repteret egyáltalán nem lehet látni, de a PAPI már fénylik! (pont én is azt figyeltem)
B737el a visualt is műszeresen csinálom LHBP-n...
Az oktatom mindig le is szúr érte! - "Sanyika! Tessék kinézni az ablakon és úgy repülni! Ki fogom kapcsolni azokat a kibaszott kijelzőket..." 
Itt a szimulátor miatt úgy megszokjuk, hogy a műszerekre hagyatkozunk, hogy a repülés szépsége felett el is repülünk...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Szóljatok, ha unjátok, de én itt elszórakoztatom magamat...

Ma hajnalban LHBP környékén holdingoltam, aztán érkezés 31L-re!
-
Ma Bécs környékén tekeredtem...

-
válasz
schawo
üzenetére
Azt mondod...

Már sikerült azt elérnem, hogy 30 alá nem esik be az FPS és repterek kivételével 40-45 között van PMDG 3D cocpitban. Ez már lassan használható!
Egy topikban azt írták, hogy csak akkor lesz lagg mentes a kép, ha az FPS eléri a megjelenítő frekvenciáját!
Ez az én esetembe 60Hz! Elég reménytelenek tűnik...
-
Mi a véleményetek?
Amennyiben lecserélném a Corsair Vengence 16Gb (2x8) 1866Mhz C9 RAM-ot 2400Mhz-es Cl10 modulokra, a P3D-ben hozna valami változást?
-
Ma Ausztria volt porondon...

-
Nem bírok elszakadni a Balatontól...

-
válasz
LWhite
üzenetére
Amennyire én tudom, (de majd a pc mágusok kiegészítenek ill javítanak) a VGA-nál az összkép számít!
Gondolok itt arra, hogy a sávszél az lehet hogy csak 384bit széles, de annyival viszont gyorsabb...
Sőt! Lényegesen gyorsabb!
Nyilván az R9 290-t nem lehet egy lapon említeni a GTX980Ti-vel!
Ámbár ár érték arányban szerintem az R9 nem rossz! Most már 60-75 között ki lehet fogni!
Az enyémet is 70-be számolták be! Ez a VGA erőből tudja a plafon beállításokat P3D-nél úgy, hogy az FPS nem esik 20 alá!
Hozzá teszem azt is, hogy "nálam" a lag 45-50 FPS-nél is meg van változatlanul!
#13817 Én nem mondtam, hogy pilóta volt...De én is nagyon bírom Zsigu Bát! -
válasz
schawo
üzenetére
Én úgy csináltam, hogy a PMDG-t beállítottam LOWW-n egy guruló útra és elmentettem a pillanatot!(így mindig azt a pillanatot tudom vizsgálni)
Aztán elkezdtem próbálgatni!
Irtam a CPU load-ot, a GPU load-ot, néztem a magok kihasználtságát és természetesen az FPS-t
Próbáltam HT-vel is, de nekem is rosszabb volt! -
-
válasz
LWhite
üzenetére
Köszi!
Egyébként nem lenne ez rossz VGA. Mondhatni hogy elég bika, mert azon, hogy hova tolod a csúszkákat, mondhatni hogy teljesen mindegy, mert nem esik a teljesítmény. Most már csak össze kellene lőni a CPU-val.
Igazából nem bántam eddig meg a cserét, bár titkon többet vártam tőle!
Most az LHSim cuccokat kellene valahogy bele erőltetni, mert azok nagyon hiányoznak! -
Vissza vittem a C172 Bécsbe, nehogy aggódjon a tulaj...

-
-
válasz
Cypresss
üzenetére
Igen, ebben van 12 órám...Sajnos 2 éve elvitték! Most egy bus van beállítva és a wiz üzemelteti!
Az én fedélzeti mérnököm felügyeli a Zsigubácsi!
Ő egy igazi nagy icon már ami a repülést illeti!
Még 154-en volt fedélzeti mérnök! Aztán 767-n aztán nyugdijba ment, de az oktatási központba még be járt dolgozni...Nagyon kedvelem az öreget!
Ilyeneket kellett repülnöm...
-
Ez meg már Balatonalmádi...

-
Ma megelőlegeztem a tavaszt a Bakonynak...

-
Ismeritek ezt a kis dögöt...?

-
válasz
Cypresss
üzenetére

De! Tökéletesen igazad van!

Néha én is megrettenek magamtól! Az a helyzet, hogy semmi más (hobbim, szenvedélyem, szokásom ) vágyam nincs...
Annak idején (hozzáteszem, hogy a szerencsének is köszönhetően) sikerült bejutnom a Malév oktatási központba és úgy nézet ki, hogy megnyílnak lehetőségek a számomra, de sajnos a Malév össze dőlt és a lehetőségek szerte foszlottak, de az akkor szerzett 12 óra, amit a B737 B1 oldalon tölthettem, baromi mély nyomokat hagyott bennem!
Mivel már nem vagyok mai gyerek, sajnos az hogy egy B737 re felkerüljek 20-25 millának kellene együtt lenni...
Azért amikor tudok, repülök és részt próbálok venni minden olyan lehetőségen, amit pilóta barátaim lehetővé tesznek!
Pl augusztusban Beechjet400A vészhelyzeti tesztrepülésen volt szerencsém részt venni!
Brutál jó volt!
Az kis szar, egy csővel is úgy megy felfelé, mintha húznák!
Ja és ott a kép sem laggól!
Akit érdekel itt egy [videó] a felszállásról. Közvetlen elemelkedés után a vizsgáztató lekapcsol egy csövet! Először azt hittem, hogy valahova Heim Pál gyerek korházhoz fogunk esni
de nem...
Vissza térve a laggoláshoz! Nálam sokkal jobban akadozik, mint gondolnád. Vannak videok, amik majdnem tökéletesek és sokkal gyengébb hardverekkel. Arról nem is beszélve, hogy az FS9-nél is csak 40 az fps-m és az is laggol...
-
Sziasztok!
Microlaggos hibámra többen is azt mondták az AMD hibája miatt van!
Gondoltam lecserélem az R9 290-t egy GTX970 -re! Aztán kicsit jobban átgondolva akkor már legyen kicsivel jobb mint az R9 volt, az pedig a GTX980! Na ha már GTX980, akkor ahhoz már csak némi apró kell és lehet GTX980Ti-t venne!
Hmmm... Egyszer élünk, legyen ez! Belevágtam!
Mondanom se kell, hogy a micró laggok ugyan úgy meg vannak! Kb 10-12-vel több az FPS, mint az R9 nél és kb minden csúszkán lehetett egyet feljebb húzni, de az apró akadozás most is meg van!
(Megjegyzem, hogy full beállításoknál a Prepar3D fantasztikusan néz ki!)A HT ki van kapcsolva!
AM:14
CPU load: 75-80%
GPU load:30-40%
Lap: R4E, CPU:3820 @4.8GHz RAM:16Gb 1866Ghz 9-10-9-27 VGA: Asus GTX980Ti
Esetleg akinek van ötlete, azt szívesen kipróbálnám!

[Erről az akadozásról beszélek] -
Nem találkoztatok esetleg olyannal, hogy a telepített (ill bemásolt) program, nem hogy nem jelenik meg, de a libraryból is törlődik...!
Valamelyik addon valamit tönkre tesz, de nem jövök rá, hogy melyik.
-
válasz
Cypresss
üzenetére
Nem, még 3.0-t használom...
Egyszerűen azt nem értem, hogy miért esik le nullára a GPU load??!
Arról nem is beszélve, hogy mikor leesik pont akkor laggol be!
Azt kellene kideríteni, hogy spontán, vagy mindig ugyan ott.
Arra gondoltam, hogy a Benchmark Vallye-t futtatom és felveszem videóra! Aztán még egyszer és össze hasonlítom a két videot! -
válasz
Cypresss
üzenetére
Az új ATI Crimson driver 16.1 driver baromi jó!
Legalább 6-8 FPS-t hozott a P3Dv3 nál!
De a mikró laggom még mindig meg van!
A CPU már 90-100% megy, de a GPU az össze vissza!
Mint a fésű úgy néz ki a diagram!
Na itt akad be a kép is! FPS most 30-45 közötti...
Az akadozás Benchmark alatt is látható, de a pontszámban nincs veszteség.
Esetleg ötletek?
-
CFG tweek oldalt tud valaki ajánlani?
Venetubo nem üzemel hónapok óta!

-
Isten Éltesen Benneteket a jövő évben !
BÚÉK! -
Sziasztok!
Volt valakinek mind a két típusú Yoke-ja?
CH Products és ProFlight?
Nekem CH van, de igyekszek lecserélni, mert nem egy főnyeremény!
Esetleg akinek van tapasztalata ossza meg Velünk!
Köszi!
-
Ma megpróbáltam 4.8GHz-n!
22-24 ről az FPS fel ment 28-30-ra!
Ellenben a CPU még mindig csak 60-70%-on megy!
Nem tudom elképzelni, hogy a 3820 ki bírna hajtani maximumra egy R9 290-t ami 1100/1355MHz megy!

Egyébként szerintem most 5-5.2GHz-re fogom megpróbálni, mert a magok még mindig 60-62 fokosak csak!
-
válasz
czakof1946
üzenetére
Az kurva meleg...Én mikor terhelés alatt 65 fölé megy, már keresem is az okát!
Rakjál fel egy Aida-t! -
válasz
czakof1946
üzenetére
Az Academic verzió az csak 60 dodo...!

-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Igen, kevesebb van bent, de nem is kell több...
A default gépeket egyáltalán nem használtam még fs9 ben sem! -
válasz
BigBlackDog
üzenetére
A Zlin142 hibátlan P3Dv3 -on és bátran állítom, hogy torony magasan a legjobban optimalizált gép!
-
válasz
Korcsii
üzenetére
21.9 az FPS és 22-re van állítva.
A RAM per pillanat 24Gb corsair 1866/2000MHz.
A VGA r9 290 ami 1100MHz megy a Memory Clock 1355MHz.
Szerintem itt a CPU a gyenge pont, de az meg csak poroszkál...
Ha emelem az órajelet? Most csak 4.3Ghz megy, de simán tudja a 4.8Ghz-t is.
A mikrolag ami még mindig bosszant...
-
Sziasztok!
Esetleg ezen a CPU kihasználtságon lehet valamit javítani? Gondolok a 1 mag 30% kihasználtságára!
-
Sziasztok!
[Venetubo] helyett nem tudtok valami hasonlót?
-
Sziasztok!
Baromi érdekes dolog alakult ki a gépemen...
Most hogy kijön az LHSim LHBP új verziója gondoltam rakok egy tiszta P3Dv3-t!
Letöröltem mindent uninstall segítségével!
Formatáltam azt a meghajtót, amin lakik, majd az Appdatából is töröltem a dolgokat, amik Lockheedre utaltak!
Aztán friss v3 és indítás után mindjárt jött a meglepetés!
A régi scenery cfg-t használja!
Bementem a libraryba és ott vannak az előzőre telepített addonok!
Mit és hol kell törölni még...

-
válasz
Cypresss
üzenetére
Én se tudok betelni vele!
A fények, árnyékok valami hihetetlen szépek!
Az időjárás és a a felhők viszont nem a szívem csücske, de a fizika kárpótol! A jól lemodellezett gépek hihetetlen jól mozognak! A kedvencem a Tibi féle Zlin!
Ami a teljesítmény javulást illeti, nálam kb 1/3 -d növekedést hozott a v2.4 hez képest!
Az ORBX féle Trees HD vegetációt nézted már ? Érdemes kipróbálni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen széket vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4242, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az oktatom mindig le is szúr érte! - "Sanyika! Tessék kinézni az ablakon és úgy repülni! Ki fogom kapcsolni azokat a kibaszott kijelzőket..."