Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi99
addikt
Hello.
Adott egy gép , elsö szériás 32gb-s noname ssd van benne.
kb 3 éve lett beszerelve. Sima xp lett rátéve, persze nem lett jol megparticionálva, de akkor 2-3 honapos átmeneti megoldásnak lett szánva....
Viszont hiba nélkül ment... na most jött egy okos aki win7-et frissitett a 2 éves xp-re....
Eredmény hogy rohadt lassu lett a cucc.
Sajnos helyszini szerelés kizárva.
Több kérdésem lenne.
Ha ide modrol ahci ra átváltok összedölhet e a rendszer?
Ha ráengedem a paragon 4.0-ás alignálo programját ,van e esély adatvesztésre?
Könyvelöi gép tele fontos/bizalmas adattal...
RicsiEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz JockeyEwing #37415 üzenetére
Paragon Hard Disk Manager... Ha jól tudom van 15-30 napig müködő triál verzió.
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
Most mi ez az irási mizéria? Mert ha az lenne a téma ,hogy mittomén én melegszik ,lassu egyébb még oké de egy pc-alkatrésznál élettartamot számolni használati arányban az már a varázslat kategória
UI:Most látom samuról van szó.... a bekapcsolások számát is hozzá lehet adni[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Raymond #37451 üzenetére
Majd lefuttatom ,ha nincs itthon.....épp videózik a családdal 1000-el...
Na mind1 mint látszik nem kell ezeket félteni használtan vettem annó még a ph-n... aztán kapott egy xp-t.. majd egy rosszul átmásolt win-7 et évekig... (könyvelő gépben ment majd 7 évet ,aztán upgrade... win10 miatt csere) alignálás nem volt jó... majd rátelepitett win8 , utoljára win10 kb 2 hónapig ,de aztán legyalulva mert a csodás frissitések nem fértek már el rajta.... most win7 megy rajta szépen, gond és napi 25 millió frissités nélkül
UI:"AHCI mode set in BIOS"
ez most nincs ,max ha majd veszek új gépet[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz Frawly #37464 üzenetére
Azért nem mutatja mert "ide" módban van a vezérlő.
Azt hiszem v100-as lehet legelsö széria 7-8 éve vettem kb a ph-n egy 10-értPer pill egy xeon-os 775-ös lapban van és eszem ágában sincs cserélni.
Páromnak vigan elketyeg rajta a win7 /chrome/ facebook /YoutubeSajátomba most vettem egy 120-ast ...én azért játszódóm.
Sajnos a nagy gépem egyben el kellett adnom ...szal xeon per pill forewerTiszta fan ez a topic... mindenki lesi a hd sentinelt mint a megváltót....
Egy k@rva adattárolórol beszélünk... nem tesztelgetni... menteni..... hetente - havonta a "családi fényképalbumot" és kész....
Észel le kell szabályozni a wint -ha valaki azt használ és semmi gond....
Azt sem azért mert jaj mi lessz az ssd-vel... hanem mert ha épp darál valamit a win akkor nem olyan pattogos a rendszer+ van egy adattároló hdd-m amit igen csak szeretek lekapcsolni alvó modba[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz Dragon3000 #37471 üzenetére
Nemt tudtok megyőzni.
1.) Ha napi szinten fontos adataim vannak akkor minimum!! raid rendszer.
2.) Ha nagyon szükségem van a gépre akkor meg mindenből van egy + alkatrész.. szóval egy tartalék gép.
3.) Win már egy nagyon multifunciós dolog, de én az adatforgalmat a hdd-led en ellenörzöm.. és ha szép piros fénnyel világitana amig itt gépelek azt zokon venném ,mert van egy csomó olyan dolga mire nekem nincs szükségem... pl Cortana-ra sem.... arcfelismerésre sem... automatikus töredezetségmentesítésre sem.....
4.) A nagy ellenörzések.... pl memóriát/vga-t/ tápot is le szoktad tesztelni havonta a biztonság kedvéért?Okés ,kelenek tesztprogramok... én is ha öszepakolok egy gépet akkor letesztelek mindent ,hogy jó e ...
Aztán kb 1/2 évente ha lehet ,szólók az ugyfeleimnek ,hogy ki kéne pucolni a gépet... akkor max egy gyors teszt, hogy amugy jó e minden.
Mottóm.... ami jól működik azt nem javitsuk....És akkor is "fan" a topic amikor abból áll ,hogy "HD sentienel" azt irta.....
Én senkinek sem akarom megmondani ,mit hogy csináljon....
Lehet az a hiba ,hogy amikor kezdem akkor még füllel állapitottuk meg ,hogy jól olvas e az 5,25 ös floppy ,mert akkor az volt a divat...[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz UberMutant #37473 üzenetére
Végre .... egy nyelvtanár... 5-ös fiam leülhetsz...már csak erre vártam...
Szerk: Inább nem irom le
hogymákomolyanvegyévalamitaminemférbeleakicsinyvilágodbaEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Dragon3000 #37474 üzenetére
Mint irtam mindenki másképp használa /más feladatokra a gépét.
NAS amúgy is egy külön egység.
-
ricsi99
addikt
válasz Loxer91 #37485 üzenetére
Szia
Paragon hard disk managger. Ha jól tudom 15 napig ingyenes.
"OS"-t tud másolni... magyarul a hdd-röl felpakolja ssd-re mindenestül a rendszert.
Samsung ssd nekem ingyen se kéne de ez privát véleményEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
Kb 8-10db fordult meg a kezeim alatt... vagy firmware-t kellett frissiteni ,vagy az alaplap nem volt rögtön compatible vele vagy valami nyűg mindig volt.....
Adata , kingston ,vagy noneme kinai cucc ,amit én ajánlok a vevő pénztárca fügvényében.
Nekem az a lényeg ,hogy pöccre menjen ,amit összerakok.
Persze ha vevónek speciálisan az kell akkor egye fene ,ha fizeti a +melót vele ,ha nyűg van.[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz Frawly #37509 üzenetére
Mint irtam kinek mi a tapasztalata....
Lehet a csillagok együtállása ,vagy a szél merről fúj... csak ugye a samu nem tehet róla....
Tökmind1... PL ha 5 db, ami persze tök különbözö tipus / méret... és akár egy ssd beüzemelésével elszórakozol +2-3 órát... mert épp valami nyűgje van akkor már más a leányzó fekvése.
Ha magadnak veszek évente 1-2 db-ot és eljátszol vele ,hogy jó legyen akkor oké.
Pl Ha a kocsid szervizbe viszed ,hidd el a szerelő is a számára legmegbizhatóbb legegyszerübben beépithetübb alkatrészt ajánlja.. .Cégem jelmondata:
Gyorsan ,olcsón ,pontosan dolgozom.... Ön ebből kettöt választhat.
Lehet szidni a kinai cuccot... higyjétek el a felhasználok 80% pont lesz@arja mi van a gépébe és a 1/2 - 2/3 árba kerül a chajna verzió akkor rávoksol... eleve ha fejleszt hdd to ssd vagy nagyobb méret (ami kurva ritka ,inkább +hdd amit javaslok a linux isók tárololásához)... és pont tesz rá nagy ívben, ha 2-3 év múlva tönkremegy ,mert a facebookjelszavát /banki belépőjét tudja fejből...
És kb virtuális erekciót sem okoz neki ha az adott gép nem 9s alatt kell fel hanem mondjuk 11s....
Amúgy a hanyatló nyugaton a garancia is másképp mérhető... vagy kicserélteted azonnal (vagy cash vissza) ,vagy fizetsz extra pénzt és ha hiba van 2 éven belül akkor gyorsan kiküldenek egy másikat de ,meg majd 2 héten belül küld vissza a régit aztán majd megnézik ,hogy tényleg rossz e...[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz Dragon3000 #37513 üzenetére
Főképp laptopok kerülnek hozzám..
Win reinstall /hdd csere /ssd csere.
Tök vegyesen ilyen olyan cpu/chipset....sima sata vagy m.2 /e-sata vagy usb3box...
És ugye előre meg kell egyezni a kuncsaft-al ,a hozzávetőleges árban...Nah mind1 én nem védem /nem átkozok egy márkát sem... mindenki vegyen olyat ami neki tetszik.
Mint pár hsz-el irtam... privát vélemény
Telefonból dijazom a samut ...de akkor se vagyok fan ,egy gyártó termékével sem....
Kivétel régen a PlextorEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Moleman #37526 üzenetére
Teszteken kívül ,csak akkor látod a gyorsabb ssd elönyét ,ha épp valami linux iso méretű filet másolgatsz ide oda.... amúgy mezei game /meg netezés mellett meg se tudod különböztetni....
-
ricsi99
addikt
válasz kerlac #37570 üzenetére
Ha van asztali géped tök egyszerü.
hdd ki ,asztali gépbe be, és "lemezkép készités" vagy valami hasonló menü ...software válogatja...
ssd asztali gépbe be és "lemezkép visszaállitása" vagy valami hasonló menü ...software válogatja...
ssd pepattint notiba és megnéz minden rendben van e... ha igen örül ,ha meg nem akkor software csere ami jól megcsinálja... ebből majd az okosok ajángatnak (én a Paragon-t favorizálom)ehhez nem kell szinte semmi ... tápodon biztos van + sata tápcsati ,a géphez meg fillérekért vehetsz a legközelebbi számtechboltba sata kábelt ha nincs tartalékba.
ui:ha a rendszerlemezt kipakolod usb-s külsö házba és arról inditasz valószínű hanyatvágja magát a win....
[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
M.2 egy gyors pcie- x sávra illeszkedö cucc
Sata meg egy olyan foglalatba illeszkedő hagyományos cucc.Mezei életben kb egykutya,,, ha nagyobb file-okkal dolgozol ,mittomén pl éjjel nappal nagyobb videokat vágsz akkor a gyorsabb jobb.
-
ricsi99
addikt
Te döntesz...
Ha a gyorsabbat választod akkor mindenféleképp nézd meg ,hogy a lapod támogatja e... rengeteg probléma van vele ,hogy elmész ,megveszed ,bepakolod a lapba aztán nem klappol.
Ha lassabat akkor meg osszák az észt ,hogy a másik gyorsabb lett volna.Privát vélemény az ,hogy ez a technológia még gyerekcipőben jár
-
ricsi99
addikt
válasz Armagedown #37583 üzenetére
Megy. Bármi sata csatin elindul.
Egy régebbi via-s lapon ,(még 472-es cucc) szórakoztam a tuningal és egy 30-as ssd-vel volt megtámasztva
A trim meg egyéb fimomságok ,oprendszer függő.[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz heavygrip #37606 üzenetére
Alaplapez= minden látja csak ......2tb kissebb
Dinamikus=windows partició...
GPT = 2tb nagyobb adattárolóEzzel csak belövöd ,hogy egyáltalán a windows lássa... ez után kell particiót rá tenned.
Vagy a win varázslós dolgaival 3 lépésben megoldod.[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz heavygrip #37614 üzenetére
Baromi egyszerű mint leirtam.
Alaplemez... alapszabvány... minden megy rajta
Gdp.... ha 2 tb nél nagyobb
Dinamikus... kizárólag a win fogja látni... inkább hanyagold ...raid és társainál serverben lényegesValó életre leforditva: itt mutatod meg az oprendszernek ,hogy hé ...ez adattároló
Formázás hasonló
Ntfs ....ez kell neked a win alá
Fat32 ... ez régebbi hanyagold... kivéve boot pendrive-ok készitése ...speckó esetekben
Fat16 ... ez mégrégebbi felejsd el
Extfat ... ez meg pendrive ha nem csak win allatt akarod használmi... ha csak win akkor mehet Ntfs isValó életre leforditva: mint szótárban a tartalomjegyzék.... oda van beirva ,hogy mi hol található
[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz m0rd0k #37622 üzenetére
Mind1 milyen mechanikus átalakítóval használod. Valószinüleg mind2 a chipsetre van téve.
Kivétel ha külön vezérlőn lenne /amit laposban abszolute nem hiszek/.
1-1 ben ugyan az szerintem csak más az odd fizikai csatijaEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
Most komolyan... mondjatok nekem 1 elönyt ,hogy az uefi-t engedélzezzem....
-
ricsi99
addikt
válasz Doky586 #37654 üzenetére
Én úgy játom hogy a win amilyen sorrendben detektálja az adattárolókat ott a legelsőre palolja fel az inditó menüt... Pont nem érdekli mi van a bios/uefi ben beállitva... Ezért szoktuk javasolni ,hogy ideigleinesen ,mindenki huzza le a többi adattárolót...
Utána mind1 mert a bios megadja ,hogy miröl induljon a rendszer aztán a win számára már lényegtelen szintén a bios beállitás...
Nvme meg gyártó függö szerintem,hogy most a hagyományos sata elött ,vagy után vagy megosztva a 4-6 os portal történik a detektálás..
[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz King Unique #37656 üzenetére
Oké... én értem.
De jön pistike apukája aki vett egy új ssd-t pistikének és nem megy fel a win...
Na annak mit mondasz?
Tartasz egy cirka 2-3 órás rövid szösszenetet a boot lélektanáról?
Nem... oldja meg gyorsban aztán ha van kedve merüljön el a tanokban és legközelebb nem lesz ez gond.
Első körben a szakmai zsargont kell megérteni amit te is irtál ... aki meg tudja az nem fog itt kérdezősködni egy mezei telepítésnél....[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz King Unique #37659 üzenetére
Félreértesz.
Én egy szóval sem mondtam ,hogy nem volt szakszerü a leirásod.Hanem sajna a "zinternetről" ,meg mindenhonnét az jön le ,hogy a pc-t barkácsolgatni/fejleszteni mindenki tud.
Privát véleményem ,hogy senki sem igy születik ,ezt a szakmát is tanulni kell.ha szétnéznél kicsit az "Azonnali" kezdésü topicokban akkor láthatnád ,hogy nem megoldás az ,hogy "vidd" szervizbe" mondatokkal kezdesz... Meg kell próbálni valami egyszerü, megoldást /példát találni.
Sajnos ssd/hdd miegyéb hez meg semmi user mauált nem adnak... pedig pár kockás kis képregénnyel sok ember rögtön tisztában lenne , hogy kb mit is kell csinálni....
-
ricsi99
addikt
válasz Doky586 #37661 üzenetére
" Melyik win fog elindulni? a kínai vagy a lengyel? és miért. ?"
Amelyiket a bios elöször detektálja SATA0 SATA1 stb... Ha nem állitottál át semmit... ha igen akkor azt amit beállitottál.Ha lehet én mindig javaslom a win boot loader megkerülését.
Szép és jó ,csak a win hajlamos lezúzni az alternativ megoldásokat.. és késöbbi frissitésnél ,hdd cserénél /upgrade lehetnek problémák.
Amikor dual rendszert használok akkor a bios inditó menüjét preferálom.
az általam ismert gépek 99% rendelkezik azzal a funkcióval ,hogy pl. F9-10-11-F12 gomb vagy egyébb gomb megnyomása után bedobja a boot képernyőt és kiválaszthatom ,hogy miről szeretném indítani a gépet.
Természetesen ez csak elszeperált adattárolon működik... ha egy adattárolón van több rendszer ott csak a softwares bootloader müködik.[ Szerkesztve ]
-
-
ricsi99
addikt
válasz phoenix64 #37672 üzenetére
Ha az f12-ben látszik akkor valahol ott kell lennie a bios settingsben is.
Az alaplapod/laptopod topicjában esetleg tudja valaki mely menüpont... igy ezt nehéz kitalálni ,hogy egy ilyen apró részlet információt se osztottál meg ,hogy mibe raktad az ssd-t.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
Sziasztok
Adott egy 256gb -s samu ssd.
Valami céges notiban volt ami sajnos megpusztult.és titkositva van az ssd valamivel.
Ha berakom másik gépbe ,ott megjelenik ,de nem engedi inicializálni meg semmi.. igy se particiót nem lehet rá rakni meg semmi.
Most ,hogyan lehetne ezt törölni ,és normál ssd-ként használni?
Nem akarok semmi adatot róla ,meg semmi... csak igy megy a kukába...
Tippek.... mivel lehetne törölni ,vagy ilyesmi?Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz King Unique #41855 üzenetére
Samsung magic se látja az ssd-t mert nincs inicializálva
[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz Doky586 #41876 üzenetére
Dell Data Protection
van rajta
nem tudom ,hogy miért etikátlan ez, a kérdés
mint leirtam... nem az adatokra vagyok kiváncsi ,hanem törölni és ujra felhasználni az ssd-t.
ügyfél noti...ha nem lehetséges a törlés akkor vesznek másikat...csak pisztkálta a csőrőm ,hogy nem bírok vele....
+ info... az mbr-be fészkete be magát... antivirus jelzi is... viszont win alatt semmiféleképp nem lehet inicializálni ,irni olvasni ... i/o hibát ir mindenre (is).
Samu cucca nem látja ha nincs inicializálva (pendrive alol sem)
Van egy "low level" teszt progim... az szerint hibátlan ... irni olvasni lehet... de az nem tud formázni / inicializálni.
lehet csinálok ma egy dos pendrivet és megprobálom ugy... kéne valami "low level format" ssd-re is,ami nem windows-os... nem a kiadott adat megsemmisitők mert azok csak épp file szerkezetü meghajtókat kezelnek.[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz gyapo11 #41886 üzenetére
Én sem értem...
Mbr nullázó programot tudsz valami linket adni? Már ami dos alul fut.
Nekem ugy tunik a win amikor beolvassa a mbr adatiait és valami tév utra vezérli ,igy nem enged semmitEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz King Unique #42088 üzenetére
Uefi-s telepítésnél is működik ez a program?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Külpolitika
- Milyen routert?
- Politika
- Milyen légkondit a lakásba?
- Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Ukrajnai háború
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs