Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrzed
senior tag
Sziasztok!
Egy SU800 firmware-ét szeretném frissíteni.
A gyártó image fájlából készített pendrájv hibára fut frissítéskor. El sem kezdi a műveletet, csak bebootol.
Megoldható biztonsággal a frissítés SSDToolbox-al is? -
mrzed
senior tag
válasz Moonwolf #33922 üzenetére
Igazából nem létkérdés számomra a firmware frissítés...
Csak az a tapasztalatom, hogy háttértáraknál csak kritikus esetben adnak ki új firmware-t. Na meg hozzászoktam, hogy a Magician nem igazán opcionális lehetőségként kezeli a frissítés lehetőségét. Viszont az megcsinálja élő rendszer alól, akár újraindítás, adatvesztés nélkül. Mikor beszereltem az új, M.2-es SSD-t, a Magician még egy sebességtesztet sem volt hajlandó csinálni, míg meg nem volt a firmware frissítés. Az én gépembe beköltözött egy 970 evo, a 840 evo helyére, az ment a fiam gépébe, a lányoméba vettem a SU800-at. A 840-es négy évet vitte a rendszert a gépemben, mindössze 9TBW terhelést kapott, talán még garanciális is.
Frawly:
Közben megpróbáltam toolbox alól, de az az üzenet fogadott, hogy csináljam pendrájvval. Ha nem létkérdés, akkor inkább nem szórakozom vele, több oldalnyi hibaüzenettel fut le a boot. Lehet, hogy csak a HDD-t kellene lehúznom a frissítés idejére, de inkább nem kockáztatom az adatvesztést. Changelog-ot nem találtam, hogy mit is javít a frissítés.Szerk:
R0247ANR firmware van a SU800-on... a logika azt diktálja, hogy ez frissebb, mint a letölthető Q0922FS.[ Szerkesztve ]
-
mrzed
senior tag
Sziasztok!
Egy ssd meghajtónak milyen gyakran van szüksége a trim-re?
Mostanában többször ránézek a win10 meghajtó optimalizálás állapotára. Alapértelmezetten heti rendszerességgel van ütemezve, ha háromszor kimarad, nagyobb prioritással. Először azt hittem, hogy csak az én gépemen van valami fennakadás, mert nem ritka a 30 nap feletti idő, de ugyanezt látom a többi win10-es gépen is. Átállítottam napi rendszerességre az optimalizálás ütemezését, de még így sem ritka, hogy két hete futott utoljára. -
mrzed
senior tag
válasz King Unique #37748 üzenetére
King Unique, Doky586:
Köszönöm a válaszokat. Akkor nem lihegem túl a dolgot, ha épp véletlen ránézek, akkor nyomok egyet manuálisan az optimalizálás gombokon. -
mrzed
senior tag
válasz Glaz-dozfhut #38303 üzenetére
Nem az mbr a legacy és a gpt az uefi?
-
mrzed
senior tag
Sziasztok!
Három éve vettem egy Kingston A1000 NVME SSD -t, 5év garanciát kaptam rá a PCX-től, tehát még garanciális. Mindössze 3,77TB írás történ rá a smartja szerint. Adattárolásra használon, meg 1-2 játék futna róla, nincs rajta rendszer.
Az utóbbi időben fetűnt, hogy kegyetlenül belassult, 1-2MB/s, néha pár pillanatra felugrik száz fölé, de kínszenvedés kivárni, mire beolvassa, vagy leírja az adatokat, lassabb lett, mint egy merevlemez. A 32 bites szoftvere szerint és az aida szerint teljesen rendben van, nincs hiba egyik smart adatban sem, a legfrissebb firmware van rajta. A 64 bites verziójú szoftvere viszont fel sem ismeri, nem talál kinston ssd-t a gépben.Kérdésem az, hogy van-e valami, amit tehetnék a hiba megoldására?
Esetleg gariztatni lehet így, hogy lekérdezéskor minden paramétere rendben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Láncfűrész topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
- Eladó bontatlan új 5 db ADATA su650 240gb
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest