- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Még több 12400F tuning eredmény (vs. stock)
- Kis színes abszurdisztánból
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
funk648
aktív tag
Sziasztok!
Egy viszonylag régi géppel kapcsolatban fordulok hozzátok. Egy Asrock G31M-GS lapban lévő Adata SP550 SSD-nél vettem észre, hogy az SSDOK program szerint IDE módban működik (Port Mode). A BIOS-ba belépve a Storage Configuration menüponton belül az ATA/IDE configuration alatt három lehetőség választható (Disabled, Compatible, Enhanced), ezekből az Enhanced van kiválasztva. Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan tudnám az SSD-t AHCI módra állítani?
-
funk648
aktív tag
válasz Frawly #42705 üzenetére
Ennek az oldalnak az alján van egy firmware lista, bár ahogy nézem az enyém nem is szerepel itt.
Az SSD Managert pedig innen töltöttem le, a legfrissebb verzió van fent (próbáltam régebbi verziókat is), de így sem talál semmilyen frissítést. (Kipróbáltam, Windows 10 alól sem!) Ezt az A400-at 2019. áprilisában vettem, azóta gondolom jött ki hozzá legalább 1-2 firmware frissítés.[ Szerkesztve ]
-
funk648
aktív tag
válasz valakky #42701 üzenetére
Nagy nehezen találtam ehhez az A400-hoz egy firmware listát, ahol a javított tételek között szerepel a random fagyások megszüntetése (bár a mostani R0105A verzió ott nem is szerepel). Mindenesetre elég érdekes egy szoftvere van ennek, hogy Windows 7 alatt nem talál frissítést.
-
funk648
aktív tag
válasz Frawly #42697 üzenetére
Tegnap 3 óra Rainbox Six alatt 5-6x megint eljátszotta, ilyenkor csak maga a játék fagy be, a Discord (ez a másik SSD-n van) például tökéletesen megy tovább.
Valószínűleg az újratelepítem az egész rendszert, még azt nem döntöttem el, hogy feltegyem -e a 10-est, a biztonság kedvéért a mostani rendszerről csináltam egy biztonsági mentést, hátha.[ Szerkesztve ]
-
funk648
aktív tag
válasz Armagedown #42695 üzenetére
Elsősorban az új játékokra értem, pl. az idei F1 2020 már csak Windows 10-re jött ki hivatalosan, de hidd el, magamtól én se váltanék.
Bár a laptopomra (Intel 3825U, 4GB RAM, SSD) most került fel friss Windows 10, eddig nincs vele problémám, aztán ki tudja milyen lesz fél éve múlva.[ Szerkesztve ]
-
funk648
aktív tag
válasz Frawly #42690 üzenetére
Azt írja, hogy a legfrisebb firmware van rajta, a következő napokban akkor jön a teszt. Köszi a segítséget!
Valószínűleg az se segített a dolgon, hogy most 9 éve, hogy ugyanaz a Windows 7 van rajta, csak egyszer lett klónozva, amikor meglett az első SSD.[ Szerkesztve ]
-
funk648
aktív tag
-
funk648
aktív tag
-
funk648
aktív tag
válasz Graphics #42680 üzenetére
Megint elkezdte, rosszul emlékeztem, nem 2-3 mp-re, hanem inkább 5-10mp-re fagy meg az egész játék (de csak azok, amiket erről az SSD-ről futtatok). Nincs esetleg valami olyan program ami alaposan megizzasztja az SSD-t? Így, hogy a HDS se mutat semmit, nem hiszem, hogy garanciáztatásnál foglalkoznának vele.
-
funk648
aktív tag
válasz funk648 #42676 üzenetére
A néhány másodperces random fagyásokat már korábban is tapasztaltam, főként például egy Rainbox Six Siege esetén tud nagyon idegesítő lenni a dolog. (2-3 óra játék alatt kb. 2-3x fordul elő, ilyenkor teljesen lefagy a játék kb. 2-3 másodpercre, majd minden gond nélkül megy tovább.)
Lefuttattam egy HDS részletes öntesztet, de nem talált semmit. Ezen kívül egy felület tesztet is lefuttattam, csatolom az eredményeket, hátha ti észrevesztek belőle valamit:
A400 lemez és felületi térkép
A400 hőmérséklet és átviteli sebesség
Az első képen a sötétzöld elemekből nincsen egy kicsit sok? Ezeken a pontokon átlagosan 5-12MB/s sebesség mérhető.A random fagyások elég idegesítőek, viszont így, hogy semmilyen program nem mutat ki hibát, garanciáztatni is gondolom elég nehezen menne. Ezen kívül semmilyen problémát nem tapasztalok ezzel az SSD-vel.
[ Szerkesztve ]
-
funk648
aktív tag
válasz Pyttawrx #42674 üzenetére
Jelenleg játékok vannak csak rajta, viszont néha előfordul, hogy az adott játék 2-3 mp-re teljesen befagy, utána minden gond nélkül megy tovább. Az A400-hoz elvileg adtak ki egy firmware frissítést ami orvosolja ezt a problémát, viszont ha felrakom a Kingston SSD Manager programot, nem is látja az A400-as SSD-t, csak a HyperX Fury-t. A HD Sentinel szerint egyébként minden rendben vele.
-
funk648
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg a következő konfiggal rendelkezem:
I5 2500
2x4GB DDR3 RAM
RX560 2GB VGA
Asrock H61M -GS (SATA 2-es!) alaplap
500GB Samsung HDD + Kingston HyperX Fury 120GB SSD + Kingston A400 240GB SSDJelenleg Windows7 -et használok, azonban mivel egyre több játék igényli a Windows 10-et, ezért a közeljövőben szeretnék Win10 -re váltani. Jelenleg a HyperX Fury (120GB) SSD-n fut a rendszer, azonban felvetődött bennem a kérdés, hogy érdemesebb lenne inkább az A400 -as SSD-re telepíteni a Windows 10-et.
Mindkét SSD esetében lefuttattam a CrystalDiskMark programot, és a következő eredményeket kaptam:
HyperX Fury 120GB
A400 240GB
A kapott eredmények alapján az operációs rendszer működése, illetve a programok betöltése terén szerintetek éreznék bármiféle változást, ha a jelenlegi HyperX Fury helyett az A400-ra tenném a rendszert? Előre is köszi a segítséget! -
funk648
aktív tag
Sikerült, köszi mindkettőtöknek.
-
funk648
aktív tag
Sziasztok!
Az imént sikerült a jelenlegi rendszerem (Win7) klónozása egy Kingston 120GB HyperX Fury ssd-re. Az kérdésem az lenne, hogy a HDD-n lévő win7 partíciót mivel tudnám törölni, és helyette egy újat létrehozni? A win7 beépített lemezkezelője alkalmas erre? Előre is köszi a válaszokat!
-
funk648
aktív tag
Sziasztok!
Az imént rendeltem meg egy Kingston 120GB HyperX Fury ssd-t, az alaplapom típusa: Asrock H61M-GS
A jelenlegi 500GB -os merevlemezen van egy 64bites Windows 7, és ezt szeretném klónozni az ssd-re. Elolvastam a ssd használatához szükséges beállításokat tartalmazó írást, aminek az első pontjában az áll, hogy a SATA vezérlőt AHCI módra kell állítani. Ha berakom a gépbe az ssd-t, és utána a biosba beállítom az AHCI módot, majd klónozom a rendszert az ssd-re, működni fog rendszer? Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PR-Telecom
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL, ÁRON ALUL! 0 óra, 0 GB!
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- WD Red Pro és Plus NAS HDD-k! 2TB! bontatlanok!
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .