- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
-
LOGOUT
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugo_
veterán
válasz
imroid #27086 üzenetére
NGFF=Next Generation Form Factor=M.2
Ez csak a fizikai kialakítása a csatlakozónak, lehet B, M, B&M kulcsos. Onnantól van interfész szerint SATA és PCIe, PCIe-n belül pedig AHCI és NVMe.Van két bevágásos B&M PCIe modell is, de az csak x2 sávszélt tud (ahogy mondjuk az alaplapod is abban az M.2 foglalatban). A csak M bevágásos PCIe modellek tudnak x4 sávszélt.
Egyébként biztos, hogy szükséged van ekkora sebességre, vagy csak pénzt költenél?
-
jeni
félisten
válasz
imroid #27073 üzenetére
Hello!
Nálam az Asrock lapban igaz egy PCIe NVMe adapterrel használva nem problémáztam a sata kábellel.
Ugyanis míg nincs berakva az új NVMe SSD addig a BIOSban nincs is olyan menü rész. Ahogy beraktam és beléptem a BIOS-ba rögtön megjelent az NVMe funkció. A lemezről bootoltam és a telepítés során kijelöltem ,hogy mire menjen a a Win10 (esetedben a Windows rend.) ,onnantól már arra is ment a telepítés. Lényeg,hogy ACHI módban legyél mielőtt kilépsz a BIOS-ból és telepítenél. A fő "C" meghajtó nem lett megosztva,egy az egyben arra ment a Win10. Amúgy fel is darabolhatód a telepítés előtt ha nem akarsz 240GB felhasználni fő könnytárnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max