Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ice&Lime
veterán
válasz banánttészta #6242 üzenetére
Persze, hogy megy az ssd winyó nélkül.
Azért írt ki valami ... ,mert az ssd-den még nincs semmi, mármint oprendszer.
Húzd ki a winyót, dugd be az ssd-t és telepítsd fel az ssd-re a windows-t és jó lesz.Pluasz, itt van egy jó kis cikk win7 és 8 telepítése ssd-re. Hasznos lesz neked.
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz banánttészta #6247 üzenetére
Én csak a saját tapasztalatomról tudok beszélni.
Nemrég volt desktop pc-m, telepítésnél csak az ssd volt rádugva sata3-as csatira, ahci mód be, majd telepítés, minden oké volt az alignálással is, majd gép kikapcs, aztán rádugtam a hdd-t sata2-re, beállítottam a boot sorrendet és ment ahogy kellett.Nem tudom nálad mi lehet most a gond. Talán mások tudni fogják.
-
Ice&Lime
veterán
válasz banánttészta #6254 üzenetére
akkor az a része oké.
próbáld meg levenni egy időre a hdd-t és úgy használd, hátha akkor nem csinálja.
ha csinálja, akkor használd egy ideig hdd-vel, ha viszont akkor jó, akkor az ssd-vel illetve beállítási dolgokkal lesz valami gubanc.
de sajnos én nem vagyok annyira szaki a témában és sajnos ez a topic sem a régi, mármint úgy értem, hogy nincs meg az a régi forgalma, ami volt régebben, mára már lelassult nagyon sajnos és nem biztos, hogy fognak egyhamar válaszolni. remélem fognak segíteni rájönni a gubancra.[ Szerkesztve ]
-
Ueda
senior tag
válasz banánttészta #6254 üzenetére
Szerintem kezdjük előröl az egészet, nehezen kibogozható a dolog. Tehát eddig csak HDD-d volt, és ma vettél SSD-t. Szóval ezt ez elejéről kellene rekonstruálni ... meg alaplap neve, tipusa sem ártana, meg egyéb részletek.
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
Ueda
senior tag
válasz banánttészta #6260 üzenetére
Ha eddig a HDD-n volt a Windows, akkor az új telepítést hogy csináltad meg ? A HDD-n rajta hagytad a régebbi Windowst és az SSD-vel együtt 2 oprendszered van. Vagy törölted a HDD-t ?
[ Szerkesztve ]
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
AtHoS
nagyúr
válasz banánttészta #6260 üzenetére
Ne mond, hogy az I/O kártyára van kötve az SSD?
read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz banánttészta #6264 üzenetére
"2.nem arra van hanem az benne van a pci-e slotban hanem az alaplapra van kötve mind kettő külön-külön"
Ez a rész nem tiszta. Az OK, hogy az I/O kártya a pci-e slotban van, viszont a "mind kettő" alatt mit értesz ami az alaplapra van kötve külön-külön?
Az I/O kártyára mi van rákötve?
-
jeni
félisten
válasz banánttészta #6264 üzenetére
akkor meg vedd ki a SPEEDDRAGON 2*SATA 6G PCI-E kártyát az alaplapból ,főleg ha üresen van
felesleges volt megvenni hacsak nincs elegendő sata csatid alaplapodon2.nem arra van hanem az benne van a pci-e slotban hanem az alaplapra van kötve mind kettő külön-külön"
tehát a sata kábel az alaplapodra van kötve ami nem sata III és ez a gondod?
emiatt vetted meg a sata III bővítő kártyát, (?) ami esetleg kompatibilitási problémát is okozhat![ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz banánttészta #6267 üzenetére
és minek van a PCI-e slotban a sata III adapter üresen?
az egyértelmű,hogy a lapodban külön vannak rákötve,ez nem is kérdés legfeljebb ha két féle sata II vezérlésű chip van,ami ütheti az egyiket a másikkal.
mivel nem írtad milyen lapod van,csak találgatni tudunk -
banánttészta
tag
válasz banánttészta #6270 üzenetére
miért ,hogy kéne lennie mivel kössem össze? Az SSD kábelével?
-
jeni
félisten
válasz banánttészta #6269 üzenetére
továbbra se értem mi köze hozzá a HP micsodának a PCi-e kártyának?
-
AtHoS
nagyúr
válasz banánttészta #6273 üzenetére
Ha erre a kártyára kötöd, akkor lesz Sata3, de ez a kártya nem fog az alaplapi vezérlőből Sata3-ast fabrikálni.
Tehát ez a kártya jelenleg csak erőforrást foglal a gépedben, így nyugodtan kiveheted.Ha ez meg lesz lehet foglalkozni a valódi problémával, ha még mindig fennáll
Szerk.
Megnéztem a közben berakott linket. Számodra ennek a kártyának akkor lenne értelme, ha e-sata-n keresztül használsz külső tárolót. Egyébként fölösleges számodraSzerk2 #6275
Ha kevés az alaplapra integrált sata portok száma, akkor ezzel lehet bővíteni 2 db-bal plusz ugye a 2 db e-sata csatlakozó külső adattárolókhoz
Viszont ahhoz, hogy ezt használd kábellel rá kell kötni eszközt
Mivel ASmedia vezérlős ez a kártya, így inkább használd a lapodon lévő Intel vezérlőt, még, ha "csak" Sata2-es is
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz banánttészta #6276 üzenetére
Ahogy akarod, de akkor miért nem arra kötöd az SSD-t? Ilyenkor BIOS-ban be kell állítani az I/O kártyát boot eszköznek.
Tehát:
1. kösd az SSD adat kábelét az I/O kártya kisebbik számú portjára
2. állítsd be BIOS boot részén, hogy az I/O kártyára kötött SSD-ről induljon a gépSaját vélemény - legalábbis számomra ez maradt meg - , hogy csak OS használatnál nincs észrevehető különbség Sata2 és Sata3 SSD között. A linkelt képen olvasható sebesség speciális területeknél jelent előnyt, bár ezt neked kell tudni, hogy mire használod a gépet és ott ez jelent-e valamilyen előnyt vagy sem. OS esetén a QD32 sebesség a mérvadó, de ha megnézel pár SSD tesztet láthatod, hogy OS használat esetén nagyon tömör a mezőny, nincs kiugró az eszközök között.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Politika
- Xbox Series X|S
- Vallás
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- alza vélemények - tapasztalatok
- PlayStation 5 Pro teszt
- Tudományos Pandémia Klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest