- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: MárkaLánc
Aktív témák
-
Nah egy heti tesztelgetés után végre ráklónoztam az SSD-mre az eddig használt, teleszemetelt szutyok Win7-et. Hát elég látványos a különbség. Gyakorlatilag nem volt alkalmazás, amire várnom kellett volna hideg indításnál, pedig próba képpen elég gyorsan igyekeztem kattintgatni, hogy minnél többet indítsak el egyszerre

Végül maradtam a 3.1 + Intel AHCI megoldásnál, és egyelőre jónak tűnik.
Kíváncsi vagyok, hogy mit fognak kijavítani a következő, nagyon beígért firmware-ben.
Dchard
-
"Ha viszont azt is figyelembe veszem, hogy a partícionáló progik mutatják a partíció kezdő és végszektorát, akkor elvileg a vezérlő nem pakolhatja az 1. partíció fáradt celláját a 2. partíció friss cellájába, mert akkor nincs értelme a kezdő és végszektornak."
Az SSD vezérlőjének az, hogy melyik partíciónak hányas szektoron van az eleje vagy a vége teljesen transzparens. A vezérlő kizárólag a cellák használati gyakorisága alapján rendezgeti ide-oda az adatokat, és ezt megteheti a partíciók között is, hiszen itt már már nem úgy működik a dolog, mint egy klasszikus vinyónál: hogy a partíciók egymás utáni szektorokon vannak, illetve itt is így van, csak mivel itt nem számít a teljesítményben, hogy egy partíció egymás utáni szektorokon legyen, a vezérlő bárhová elpakolászhatja őket (többek között arra a spare területre is, amihez nem is férsz hozzá), és amikor az interfész aszondja, hogy ebből a szektorból ezt és azt a lapot kérem, akkor az SSD vezérlő ezt átfordítja tényleges fizikai hellyé, ami ugye bárhol lehet.
Kicsit kusza, de remélem érted

Dchard
-
válasz
fagy53
üzenetére
"Nálunk" maga a vezérlőszoftver riportol fals adatot, illetve néhány régebbi SMART progi nem ismeri fel magát a bejegyzést (ami ugye vinyóknál nem is létezik). Nálam amúgy rendesen működik már a gyári firmware-rel is, 100%-ot ír.
Közben folyamatosan tesztelem az új firmware-t (3.1) és úgy néz ki a csúnyaságokat csak a Microsoft-os AHCI driverrel csinálja, az Intelessel nem.
Ez azért vicces:
Fw 2.1 Microsoft AHCI: mérek X értéket
Fw 3.1 Microsoft AHCI: mérek X - 30%-ot
Fw 3.1 Intel AHCI: mérek X + 20%-otCsak azt bánom hogy nem csináltam Fw 2.1 Intel AHCI méréseket is, de már így is eltesztelgettem két napot és még távolról sem győztem meg magam, hogy akkor most szar a 3.1 és térjek vissza, vagy finomítgassak még.
Igazából kéne egy nap FW 2.1 + intel AHCI driverrel is, de erre csak akkor lenne mód, ha helyettem levizsgázik valaki

Dchard
-
válasz
fagy53
üzenetére
A SandForce vezérlős modellek köztudottan hibásan riportolják az elhasználódás mértékét jelző indikátort a SMART táblában. Állítólag ezt is javítani fogják a soron következő firmware upgrade-ben.
Így forduhat elő, hogy a vadiúj drive 89 és 92%-ot riportol magáról, ami nyilván nem lehet korrekt adat.
Dchard
-
Fontos felhívás a Gskill Phoenix és Phoenix Pro szériát használóknak:
NE, ismétlem NE frissítsetek 2.1-ről a nemrég megjelent 3.1-es firmware-re.
Nagyon komoly teljesítmény problémák kezdődtek a frissítés után: látványosan romlott az SSD szinte minden mérhető paramétere.
Szerencsére ha valaki felfrissített, könnyedén visszatérhet a 2.1-es szoftverre, ami a Gskill fórumán keresztül elérhető.
A frissítés oda-vissza megbízhatóan csak a Microsoft-os AHCI driverrel megy kizárólag AHCI módban.
A Gskill fórumában más is észrevette a problémát, de nem vonják vissza a frissítést, bár a Gskill szerint a javított 3.1-es firmware úton van, már leadták a problémáról a riportot a SandForce-nak.
Csináltam jópár előtte-utána mérést, amikből világosan látszanak a problémák.
Holnap posztolok párat.
Dchard
-
Nah végül is nem Corsair force lesz hanem G.skill Phoenix pro 60gigás. Ennél biztosan tudom, hogy licenszelték a Sandforce-tól a módosított firmware-t, és csak egy ezressel drágább mint a Corsair, nekem ennyit ez megér, ráadásul van raktáron.
Holnap majd berakom.
Dchard
-
Nah még nem vettem meg a SF-1200-zal szerelt Corsair F60-at, mivel rábukkantam erre a cikkre:
[http://thessdreview.com/latest-buzz/sandforce-firmware-update-confirmed-great-news-for-new-ssd-buyers/]Ami szerint az SF-1200-hoz néhány gyártó kapott olyan firmware-t,a mivel a meghajtóik az SF-1500 teljesítményét hozzák. A fenti cikkben lévő tesztben látható, hogy ez igaz a Corsair F90-re, de vajon a most értékesített F60-akban is már az új firmware van?
Félre ne értsetek nem a nagyobb IOPs-ra verem ki az e-péniszem, de ha ettől akár csak néhány megával gyorsabb lesz az aligned 4k random read, már megéri inkább olyan SF-1200-zal szerelt SSD-t venni, amiben ez az új firmware van. Ráadásul azt mondják, hogy ez nem lesz elérhető minden gyártó minden termékére idővel.
Dchard
-
-
Elhatároztam, hogy meglepem magam egy 64GB-s SSD-vel és a kiválsztásában kérném a segítségeteket:
Mivel kizárólag operációs rendszer és alkalmazások lesznek a meghajtón és ezek minnél gyorsabb, zökkenőmentes indítása a cél, így valamilyen SF-1200 vezérlős megoldáson gondolkodtam, a pH!-s tesztekből is az derült ki, hogy ezek szélvész gyorsak.
Első körben a Corsair force 60-as meghajtóján akadt meg a szemem, aztán észrevettem, hogy nagyjából egy árban van a Corsair mellett G.Skill, Mushkin, Crucial SSD is, ami SF1200-zal van szerelve, és nagyjából ugyanazt tudja.
Műszaki tapasztalatom alapján csak a felhasznált flash és a firmware paraméterezése térhet el ezeknél a meghajtóknál, de gondoltam megkérdezem, hogy Ti melyik SF1200-zal szerelt 60gigás SSD-t ajánlanátok rendszerlemeznek? Esetleg ajánlanátok-e más - nem sf1200 - meghajtót, és ha igen, miért?
Köszi!
Dchard
Aktív témák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Projektor topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Építő/felújító topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- HP ProDesk 600 G3 Mini,i5-7500T,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo 13w Yoga 2in1 Gen 2 AMD Ryzen 3 7330U 8 GB RAM 256 GB SSD Premium garancia FHD IPS TOUCH
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest