Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Jason

tag

válasz fLeSs #5934 üzenetére

Kész vagyok a tesztek nagy részével, csak még az nincs kiderítve, hogy működik-e a trim az amd driverével.
    Egyébként begyorsult a boot az amd driverével, ezt írták is egy külföldi fórumon, hogy a Gigabyte lapokkal előforldul ez, hogy ms driverrel lassú a boot.

msahci:

• Jason

tag

Közben most esett le a jegyzeteimet nézegetve reggel, hogy mi lassíthat még a boot-omon (épp az általad képernyőre vetett írást nézegettem), hogy azt írtad "Windows alatt ne installálj fel semmilyen IDE-drivert (Matrix Storage Managert sem)" --> nekem van egy IDE-s DVD íróm, ami miatt be van kapcsolva az IDE vezérlő, gondolom a Windows feltelepített hozzá drivert stb.stb.
    Gyanúsan ott áll meg gondolkozni a Boot-om a RAM infóknál ami után közvetlenül az IDE eszközök felismerése következik. Az AHCI eszközök felismerése ezután jön, ami egy kicsit időigényes, de aközben nem áll a boot folyamata és így az nem zavar. Akkor lehet, hogy ha kikapcsolom az IDE vezérlőt, akkor gyorsul a boot-om, nem!?
    Sajnos így napközben csak elméleteket tudok gyártani, mert be kellett jönnöm a munkahelyemre ( a gonosz munka elszakít a gépemtől :) )
    A jövő héten igyekszem megcsinálni a kért teszteket, de ma sem lesz rá időm, aztán már csak jövő héten leszek a gépem közelében a mai este után.
    Egyébként megcsináltam már a tesztek egy részét csak nem hoztam el a screenshotokat, majd ha nem felejtem el holnap megosztom a meglévő eredményeket. A következő dolgokkal vagyok kész:
    Csináltam tesztet az alap Microsoft driverrel (msahci), majd felraktam az ATI ahci driverét. Utána egyébként mintha lassabb lenne, pedig az eszköz illesztőprogramja nem változott.
    Leszedtem az alaplapomhoz járó amd ahci és raid vezérlő illesztőprogramját, de egyszerűen nem sikerül lecserélni vele az alap microsoftos drivert. Nem értem miért!? Eszközkezelő SSD megnyit, illesztőprogram frissítés, megadom a helyét és valami olyasmit ír, hogy disk driver, meg hogy nem talált újabbat a gép, pedig megadtam neki a következő filok elérési útját:

Mi lehet a gond :F

Összefoglalva a kérdéseim a következők:
    - az IDE vezérlő okozhatja a boot belassulását?
    - ha az előző kérdésemre a válasz igen, akkor a következő kérdés: miután kikapcsolom az IDE vezérlőt újra kell telepíteni a Win7-et? (ez mondjuk nehéz lesz, mert a DVD-ről tudom telepíteni, persze kell szerezni egy sata-s DVD-t)
    - hogy tudnám kicserélni az SSD driverét így, hogy ennyire ragaszkodik a Win a Microsoftoshoz?
    -ja és a végén: azt írtam, hogy 2007-es Microsoft driver van fent alapból, na ez nem igaz --> ez van fent:
    2006.06.21.
    6.1.7600.16385

• Gorneck

legenda

Az új lapoknál lehet...nekem p45nél is sokat tökölt... :(

Aktív témák