Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Balage76

senior tag

válasz DeFranco #45693 üzenetére

Valószínűleg ezeknél az SSD-knél máshol is tetten érhető lesz a karcsúsítás, mindenhol ez megy, az első generáció (SLC) négyszeresen túl van biztosítva, a második kétszeresen (MLC) aztán egyre inkább karcsúsítanak mindent a költségcsökkentés miatt, egészen addig, amíg a várható élettartam le nem csökken a garanciaidő plusz egy hónapra. Ez a nagyobbik baj, a felezett élettartam a kisebbik.

Nem a túlbiztosítás volt a lényeg. Egyszerűen az SLC-vel ez "így jött ki". Akkor a kapacitásnövelés és a gyorsítás volt a fontosabb, mert ezért lehetett több pénzt elkérni. Akkor nem azzal foglalkoztak hogy hogyan lehet a 120GB-ot (a consumer kategóriában) olcsóbban előállítani, mert éppen azon dolgoztak, hogy 8GB helyett 16GB-ot tudjanak kihozni...

A garanciaidőt nem lehet ennyire kicentizni, hiszen a felhasználói szokások különbözőek. Ha pedig a garidőn belül megy tönkre a termék, az egyértelműen a gyártónak többletköltség. Értem ez alatt a cseretermék költségét, a logisztikát és nem utolsó sorban a márka hírnevének romlását. Hiszen ha a felhasználók felénél pont a garidő lejárta előtt áll meg a termék, annak híre van/lenne... Jelenleg inkább az megy, hogy megsaccolják, hogy mi egy átlagos felhasználás, erre méretezve bírja kb 4 évig. Ezekután adnak rá 3 évet, hiszen van átlag feletti felhasználás is.
    Másrészt (mint a tartóstesztek tapasztalata is mutatja) például az MLC 3000 írási ciklusa sem kőbevésett vonal, mert utána is lehet írni még egy ideig, ott is van biztonsági tartalék. Azt pedig hogy melyik gyártó mekkora tartalékokat tesz a rendszerbe, teljesen különbőző, többek közt függhet a beszerzett/legyártott alkatrészektől.

A "jó lesz az még a nagyi gépébe" továbbhasználás pedig itt nem jelent érdemi felhasználást, mert nagyi feltehetőleg nem heavy user... :)

• 04ahgy

nagyúr

válasz DeFranco #45693 üzenetére

Csak lehet, hogy nem fogsz kapni. SLC-t sem lehet. Vagy tévedek? Pedig Te biztosan olyat vennél, ha lehetne kapni, mert hosszabb az élettartama.

HGyu

Aktív témák