Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• bzoley

veterán

válasz DeFranco #44901 üzenetére

Nem minden esetben felesleges, vagy legalább is nem teljesen felesleges.
    Nekem is van két partícióm a 64-es Samun(45/7GiB), plusz 7.5Gib szabad terület.
    Elég rég gyűjtögetem azokat az allkalmazásokat, melyek nem igényelnek telepítést, ezeket a többi telepítővel együtt egy mappában tartom, most mintegy 4Gib helyet foglallnak, ezeket szépen átlöktem az új "D" partícióra. Így megkapták sebesség támogatást az SSD-től, a rendszer partíciótól mégis el vannak szeparálva, a Thunderbird másik partícióra/mappába konfigolni amúgy sem két gombnyomás. Ugyanitt foglal helyet a Download mappám, ami nálam apróságok(pdf, srt, telepítők, etc) tárolására szolgál.
    Egy esetleges OS reinstall esetén nem kell semmi máshoz hozzányúlni, de mégis ssd-n vannak azok a fájlok, amikhez sűrűbben nyúlok.

• gban

veterán

válasz DeFranco #44901 üzenetére

Alignálást megcsináltam már diskpar-ral, az rendben van.
    Azért szeretem a két partíciót, mert van sok fixen tárolt file, amiből sokszor kell valami (pl. 1000 tétel, minden nap 1-2, és mindig más), így ezt mindenképp rajta tárolnám (mentve is van természetesen az a része ami állandó és nem elérhető bármikor a netről, valamint nem lenne az SSD mellett HDD a gépben).
    Valamint oprendszer újrarakáskor mindig formázok, ezért is szeretem a megosztott tárolást.
    Egy szó mint száz, ha nem szól ellene semmi, akkor kettéosztom.

Még egy, jobb hagyni egy particionálatlan részt üresen, vagy elég ha odafigyelek és nem írom tele az SSD-t?

04ahgy: köszönöm a megerősítést, nálam is lesz több partíció az infóitok alapján.

Aktív témák