Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Fire/SOUL/CD

félisten

válasz vazzz #42541 üzenetére

A kérdést 2 felé kell választani, egyrészt van a user oldal, másrészt van a szakmai/programozói vagy ha úgy tetszik "mélyvíz" oldal.

User oldalról az a természetes, hogy azt a driver-t telepítik fel, ami épp elérhető a gyártói oldalon. Ebben sajnos az a baj, hogy szakmai oldalról nézve, azok a driver-ek, amiket pl az alaplap gyártója közzé tesz, azok -nem minden esetben- bináris hulladékok... Szabvány(Standard) írja elő, hogy milyen feltételeknek kell eleget tenni, de néha a legalapvetőbb előírásnak sem tesznek eleget a -témánál maradva- AHCI/IDE driverek.

A mai napig, számos újnak mondható alaplap esetén is az Intel Matrix driver-t teszi közzé az alaplap gyártója, holott, köztudottan, nem támogatja a TRIM-et.

Ha valaki jót akar magának, az innen válogat: Hard Disk Sentinel - Driver Zóna

Én pusztán "hobbiból", nekiálltam egy SSD Tools fejlesztésének, és már most tapasztalom, hogy a legalapvetőbb információkat nem adja vissza, vagy rosszul adja vissza a driver, főleg -Intel-nél maradva- az újabb 11.x-es IRST-k.

A másik felhasználói népbetegség, hogy első dolguk a chipset/INF driver-eket telepíteni... 20 éve rakok össze/telepítek/szervizelek stb gépeket(eredeti végzettségem meg rendszerprogramozó), szóval tűzzel-vassal irtom a chipset-et. Minden évben raklapban mérhető konfig megy át a kezem alatt, idén mindösszesen kb 3 konfigra raktam chipset-et(mert tudtam, hogy az jó), mindhárom AMD chipset-es Samsung laptop volt.

Szóval: A Chipset/INF driverek csak rombolásra alkalmasak, legjobb esetben sem javítanak semmin, a többi esetben csak negatív jelzőkkel lehet illetni és annak a gépnek annyi is. Semmi szükség nincs a chipset és INF driver-ekre. Ha az eszközkezelőben van ismeretlen eszköz, és ahhoz a chipset/INF-ben van driver, akkor azt ki lehet szedni, nem kell a teljes chipset/INF telepítése.

Aktív témák