Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• atesss

addikt

válasz jim_raynor70 #33859 üzenetére

A VIA vezérlőddel való tapasztalathoz:
    Ezek szerint egy A7V880 alaplapod volt: [link]
    Ezen első ránézésre láttam, hogy sokkal régebbi mint az enyém, ugyanis:
    - Socket A for AMD Athlon XP; Thoroughbred / Barton Core support
    - DDR Ram (Igaz, Dual channel 400MHz)
    - AGP 8x

Az enyém meg DDR2, sőt már támogatja a Core 2 első generációját, vagyis hiába adtak hozzá ki Bios frissítést, legkorábban akkor is 2006 eleji kiadású.
    AMD-nél nem ismerem ennyire az időrendiséget, de 2004-nél újabb biztosan nem lehet az a lap. De inkább max. 2003.
    A gond az, hogy mégis ugyanaz a déli híd ! :(
    Illetve az enyémben VIA VT8237A, a tiedben VIA VT8237. Ezek közt nem tudom van-e különbség, szerintem nincs, és csak az Asus írta el.
    A VIA honlapján VT8237A van, és érdekesség, hogy ezt a szöveget ("vt8237a") tartalmazó linkkel: [http://www.via.com.tw/en/products/chipsets/southbridge/vt8237a/specs.jsp]
    És van egy VT8237R Plus, aminek a linkjében simán csak "vt8237" van: [http://www.via.com.tw/en/products/chipsets/southbridge/vt8237/specs.jsp]

Minden esetre túl nagy különbség így sem lehet köztük, vagyis elég szomorú hogy a VIA egy 2006-os alaplapon is egy 2003 körüli Déli hidat használ...
    Illetve az Asus használja, csak a VIA kinálja a Core 2-es északi hídját ilyen régi déli híddal.

• atesss

addikt

válasz jim_raynor70 #33859 üzenetére

No akkor el is kezdek körbenézni, hogy mennyiért árulnak aprón Gigabyte EP35-ös lapokat...
    A JMicron-nál a PCI-E-el (illetve az hogy egy külső vezérlő) van a baj, vagy úgy alapból a márkával vagy ezzel a konkrét chippel ?

Fontos adatokat nem javaslando csak SSD-re bizni.
    Teljesen egyértelmű, de néhány GB-nál nem több apám adata. Ha meg leveszem a nagyobb adatbázisokat (pl. KSH és társai), ami pl. CD-ről csak fel lett másolva, akkor szerintem egy 2GB-os pendrive-ra simán kimásolja az egészet pár naponta és ez megoldva.

Es ha tarhelynek is hasznalnad ilyen korulmenyek mellett
    Ezt félreérteted:
    1. opció) Tárhelynek is használnám saját magamnak, és akkor veszünk egy vinyót bele, de akkor már min. 1TB-nak van értelme ugye.
    2. opció) Lemondok erről (egyenlőre nem vészes a helyzet, most még van helyem, pár hónap múlva meg remélhetőleg jóval olcsóbban lesznek a vinyók; akkor veszek egyet tárolásra magamnak külön. És akár hozzá külső házat.), és akkor veszünk SSD.

Akkor a TRIM nem megy Win7 alatt ?
    De látom linkelted ezt a cikket, ezt én is épp az előbb találtam, ezt átolvasom előbb.
    Olyat lenne jó találni, ami egy modern, optimális SSD Win7 alatt.
    DE emellett támogatja azt is, ami XP alatt kell. És mindezt úgy, hogy ez egyáltalán nem megy a Win7 alatti működés rovására. Ja és lehetőleg emiatt nem is drágább a többinél...
    Na de ez csak egy elmélet részemről, végigolvasom és akkor majd tisztábban látok már.

Egy példa a listából:
    OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 60GB (AGT3-25SAT3-60G) - árgép: 23e-től
    Ez egész baráti ár már !
    Tulajdonképp nem is több, mint amennyiért egy normálisabb sebességű (azaz pár évnél nem régebbi) vinyót kapnék - amit az "1. opció"-ban írtam. Sőt annál sem sokkal, ha mindezt (egy mai szemmel nézett vinyóhoz képest) - kis kapacitással (pl. 320-500GB). Használtan is felmentek az árak; persze ami nem ilyen 4-5 évnél idősebb vinyó.

Csak a 60GB a kérdés elég-e, de szerintem még akkor is bőven, ha XP és Win7 is fent van rajta.

Aktív témák