Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Bodor

veterán

válasz cszn #12155 üzenetére

Huhh...na akkor utoljára.....
    Értem én, hogy honnan van megközelítve a dolog, csak nem értek egyet vele :D
    Az én megközelítéseim a következőek.
    1. Valószínű, hogy akik azt írták, hogy " TC-ben a másolás néha 5X-6X MB/s-el megy" , azok hdd-röl másoltak (és nem ssd-röl vagy ramdiskröl) és akkor azért nem lehetett többel. Ez a többi ajánlott ssd-vel is így történne. E miatt nem csúszhatna le a sandforce az ajánlásról.

2. A kingstonok, intelek, crucialok gyárilag megadott írási sebessége nem sok, 70-100 MB, ugyanennyit tud akkor gyakorlatban a sandforce is akkor miért kéne hátrább sorolni?
    Azért mert a gyártó többet írt rá?

3. Idézet a tesztböl: "Ezért úgy döntöttünk, hogy a Sandforce alapú SSD-t kiteszteljük úgy is, hogy az IOMeter tesztfájlját lecseréljük egy nehezen tömöríthető, operációs rendszert tartalmazó képfájlra." Kérdezem én miért csak a Sandforce alapú SSD-t tesztelték nehezen tömöríthető, operációs rendszert tartalmazó képfájl-al?? A többit miért nem? Így nem korrekt az összehasonlítás.

Az ocz és a sandforce vezérlős ssd-k gyártói ott követik el a hibát, hogy tényleg nem kéne többet ráírni, mint amennyit tényleg tud. Intelék legalább korrekt adatokat adtak meg.

Én csak azt mondom, hogy gyakorlati teljesítményben, életszerű használat közben nincs különbség.

A "van esélye" kombinálva a "bizonyos esetekben" -nel gyakorlati előfordulása elenyészően minimális ahhoz, hogy figyelembe vehető lenne egy összehasonlító tesztben.
    Mégis van aki szerintem nagyon túlsúlyozza ezt a dolgot. Persze, szíve joga mindenkinek, ezek szerint csak én gondolkodok "máshogy", és tartom indokolatlannak a kivételezést.

Annak azért eléggé kicsi a valószínűsége, hogy nehezen tömöríthető, operációs rendszert tartalmazó képfájlt másolgatunk az ssd rendszerpartícióra. Abban persze Neked van igazad, hogy ez számíthat ha valaki háttértárnak használja az ssd-t és tömörítget rá.Ennek MO-on még kicsi az esélye.

Azt is megértem, hogy egy tesztben a számok a hangsúlyosak, és egy tesztelő csak azokat nézi, ez nem is baj. Viszont hogy ha a tesztelések alanya egy használati tárgy, akkor célszerű azokat a használat szempontjából is összehasonlítani , nem csak a számokat egymás mellé tenni !!!
    Akármennyire is tartalmaz az írás úgynevezett "életszerű" teszteket(egyébként azokban nem maradt alul a sandforce) , az még nem azonos a gyakorlati felhasználással.
    Részemről erről többet nem szeretnék vitázni!
    Ürüljünk, hogy ssd használók vagyunk és kész!

Aktív témák