Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
Aktív témák
-
cszn
őstag
válasz AirBooms #6258 üzenetére
Hát ha azt nézzük, hogy az intel ideális esetben kb 28k körül van, 40gigás azaz 0,7k/giga, ezzel szemben a kingston 36k körül van és 64giga azaz 0,5625/giga. Szépeket is lehet róla olvasni, tapasztalatok is jónak bizonyulnak... Csak egyrészt nem akartam ennyit költeni rá, másrészt nem is kell ennyi hely a rendszeremnek (mondjuk azért nem haragszok meg ha több hely van az igaz ). Szóval még alszok rá.
-
tomic
addikt
[link]
Tud valaki valamilyen tapasztalatot eről ?
Régebbi model lehet ez vagy elírás. Csak azért mert egy 40 es kerül kb 26-30e, 80 as kb 60ezerbe. -
tomic
addikt
válasz canniball #6264 üzenetére
Áááá kész vagyok. Nem tudom mi legyen.
Lehet maradok az első gondolatomnál és egy 40es intel lesz.
40GB INTEL X25-V Value G2 Postville (SSDSA2MP040G2R5) ez az amelyik újabb . Ezt a tipust érdemes megvenni?
Esetleg később lenne ebből még egy raidben az hozná a 80 as teljesítményét? -
pitbull93
tag
Srácok az Intel X25-M SSDSA2MH080G2R5 80Gb még mindig jóféle??
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ha fontos a TRIM, akkor egyelőre nem javaslom az Intel X-25V 40GB x2 RAID0 megoldást. RAID-ben jelenleg nincs TRIM funkció Intelnél sem. Jobb megoldás szerintem az X-25M 80GB.
RAID0-ban a meghibásodás lehetősége is 2x annyi, mint normál üzemmódban. (2 db SSD miatt)⭐ Stella
-
Qru
MODERÁTOR
válasz AirBooms #6284 üzenetére
Viszont a chipek korlátozott írásmennyiséget viselnek el (attól is függ ugye SLC vagy MLC, trim-es vagy sem). Sztem még lehet nyugodtan venni, átlagos home user ennyi idő alatt nem tudja nagyon rontani az élettartamot. Még akkor sem ha pl a lapózófile nem volt kikapcsolva és/vagy áttéve HDD-re.
#nincsbennetarcsi
-
Gorneck
legenda
válasz AirBooms #6284 üzenetére
De van egy bizonyos elöregedés/használódás náluk...ami erőteljesen a használattól függ...az, hogy első generációs sztem nem akkora probléma...nincs trim...na bumm...nekem eddig nem hiányzott...
Amúgy én nem vennék használtan SSD-t, max ha van rá sok gari...és nem problémás a gari...
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
cszn
őstag
válasz AirBooms #6287 üzenetére
Az SLC bírja tovább. Az X25-E az SLC, az M meg a V az pedig MLC.
De sokan vagyunkszerk.: A TRIM-nek hála az operációs rendszer meg tudja osztani a meghajtóval, hogy mely részein van törölt információ. A fájlrendszerben a törlésnél általában csak egy bejegyzés kerül oda, hogy törölt, de fájlrendszer tábláját az SSD nem tudja értelmezni, így amikor rendezgeti magán az adatokat néhány blokkról nem tudja, hogy ő azt szabadon használhatná. (iponró' hirtelen)
[ Szerkesztve ]
-
hati
addikt
Megjött az X25-V 40GB Lehet ezt kapni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz AirBooms #6299 üzenetére
Tesztprogikon kívül nem sok helyen átlagos otthoni használat esetén. Most az, hogy a win 3 sec-el gyorsabban jön be meg a 8GB-os lemezkép másolással (SSD-n belül!) 8 sec-el előbb végez meg a következő pályát 2 sec-el előbb töltse be engem nem ver hátba.
#nincsbennetarcsi
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest