Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
Dr. Romano
veterán
Tervben van egy Silicon Power 32GB MLC beszerzése rendszer "partíciónak". Szerintetek ez megér 25k-t? Valami tapasztalat felőle? Annyira még nem vagyok jártas az SSD-k terén, de sok ember isteníti őket gyorsaságuk miatt ezért gondolkodtam el rajta.
[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
fLeSs
nagyúr
válasz Dr. Romano #4551 üzenetére
tekintetbe véve, hogy a kingston ssdnow boot drive is ennyibe kerül, nem éri meg.
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
OddMan
őstag
Az Intel vezérlős SATA 40GB-os Kingston SSD-t lehet még kapni valahol?
Olvastam itt a fórumon, hogy ennek nagyon jó a teljesítménye és árban sem rossz.''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
FRENK1988
veterán
Melyik 64-80 gb-s SSD-t ajánljátok 50k-s keretre? Ősembernél nézelődtem, de nem bírom eldönteni
[ Szerkesztve ]
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
audi100td
nagyúr
Üdv,
pénzre volt szükségem ezért eladtam a 40GB-os Kingston SSD-met, most viszont eléggé visszasírom, mert vinyóról jóval lassabb a rendszer...
Gondolkom egy Intel X25-V G2 40GB vásárlásán, viszont Xp-t használok, a Trim funkció csak Win7 alatt működik?
-
fLeSs
nagyúr
válasz audi100td #4560 üzenetére
igen.
viszont az intel SSD Toolbox-ot beütemezheted, hogy pár naponta fusson le, és kb. ugyanott vagy.
btw hol lehet kapni x25-v-t?[ Szerkesztve ]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
FRENK1988
veterán
SNV125-S2BN/128GB ez jó 43k-ért?
[ Szerkesztve ]
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
Dr. Romano
veterán
Nah meg lett az áldozatom. Egy Samsung 2.5" 32GB SLC SSD MCBQE32G5MPP-0VA kerül nemsokára a gépembe. Valakinek esetleg tapasztalata, véleménye ezzel az SSD-vel kapcsolatban?
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
fagy53
nagyúr
Nekem is meglesz a tesztalanyom erre az évre, Kingston SNV425 64GB.
Sehol nem találtam teszteket erre a februárban megjelent verzióra, vakrepülés lesz, de nagy elvárásaim eleve nincsenek..... Arra vagyok kiváncsi, hogy ez a relatíve olcsó /35k/ SSD mennyire jobb a HDD-nél a gyakorlatban és a szintetikus tesztekben. Más SSD-kel való összevetés nem érdekel, ezek kisérleti szériák, a jövőre megjelenők már kiforrottabbak lesznek, addig ezt kitesztelem.Samsung F1 és F3-mal már túl vagyok a szintetikus teszteken, de előbb AHCI-re kellett átállítanom a gépben egy XP 32bit és egy win 764bit rendszert, mivel az SSD-re települő win 7-nek AHCI-ben kell futnia a trim miatt.
Akinek IDE üzemmódban telepített és aktívált XP van a gépén és meg akarja hagyni, az OS alól is átállíthatja egyszerűen IDE-ből AHCI-be itt a mankó! Vista és Win 7 átállítása még ennél is egyszerűbb, mert az OS-ben benne van az MS AHCI SATA driver. -
őstag
Pixmania árul X25-V 40GB-ot 31.000 HUF körül, csak sajnos ez a "bolt" sem a jó híréről ismert, ha garanciáról van szó.
"Less but better" - Dieter Rams
-
ffodi
veterán
35k-ért szerintem simán jó. Egy HDD-vel meg össze sem lehet hasonlítani, az oprendszerbeli teljesítményét.(mondom én ezt úgy, hogy előtte raptorom volt)
Kiváncsi leszek a 425-re mit produkál. Nekem a 325-ös tökéletes, nagyon gyors, és sok neves gyártó termékeit megszégyenítő sebességre képes(pl. crystaldiskmark 4k write 55 mb/s)
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
fagy53
nagyúr
Megrendeltem, még nincs a kezemben, csak a terepet készítem elő..
A 325-nél mindenképpen lassabb lesz, kettejük összehasonlítása egyelőre a PCmark5 pontja alapján lehetséges 425 - 21, 325 - 30 körüli. A 325-nek gyorsabbak a szekv olvasási és írási sebességei, a lényegesebb hozzáférési időkülönbségről nincs adatom.
Jobban érdekel mit tud a HDD-vel szemben, mert az F3 amin a Win 7 van most is, jól kapar. -
DV
senior tag
válasz audi100td #4579 üzenetére
Intel AHCI-t ajanl. Milyen OS megy ra? Vista es Win7 eseteben csak formazd meg az OS-sel.
XP-nel kell az alignment. Bovebben SSD Update.[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
válasz audi100td #4579 üzenetére
NCQ miatt érdemes AHCI-t használni (ugye írtad, hogy XP-t használsz, szal a TRIM kilőve).
+ Intel Rapid Storage driver.
Intel SSD Toolbox a TRIM-elésre.
a klaszterméret tökmind1, sztem te kevered az offset mérettel.
klaszterméretet formázásnál úgy állítsd be, hogy osztható legyen néggyel (4, 8, 16, 32, 64K), mivel egy "page" 4KB az SSD-ken (vinyóknál a szektorméret a legkisebb egység, ami egyelőre 512 byte, de a WD dolgozik a 4KB-oson).offsetet a diskpar-ral 64-re vagy 128-ra állítsd.
itt van a leírás: [link][ Szerkesztve ]
-
FF23
senior tag
válasz Dr. Romano #4570 üzenetére
Nem egy mai darab, 100/80-as. Használni kell mellette ezt a kis progit [link] így nem lassul be. Amúgy jó.
RT-AX58U v1
-
-
ffodi
veterán
Ma kipróbáltam, hogy működik -e a TRIM, mert volt egy olyan gyanum, hogy nem. Azt a módszert választottam, hogy teleírtam az SSD-t majd letöröltem. kb 39gb üres hely volt rajt, felmásoltam rá pár játékot és már tele is volt(kb 1gb szabad).
Elvileg, ha a törlés után kb olyan a sebesség, mint előtte, akkor jók vagyunk.
Itt van egy teszt teleírás előtt:
Itt pedig teleírás és törlés után:
A sebesség kb megegyezik, a szekvenciális írás viszont megtáltosodott kicsit.
Remélhetőleg a tesztek azt igazolják, hogy működik a TRIM parancs."A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
fagy53
nagyúr
Engineering Windows 7.. itt mindenről szó esik ami az SSD-és a Win 7 kapcsolatában szóba jöhet.
Részlet:
Windows 7 will disable disk defragmentation on SSD system drives. Because SSDs perform extremely well on random read operations, defragmenting files isn’t helpful enough to warrant the added disk writing defragmentation produces. The FAQ section below has some additional details.Be default, Windows 7 will disable Superfetch, ReadyBoost, as well as boot and application launch prefetching on SSDs with good random read, random write and flush performance.
-
fagy53
nagyúr
válasz Dr. Romano #4595 üzenetére
Ezért tettem be!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest