Hirdetés
Aktív témák
-
Lelketlendög
csendes tag
Sziasztok én minap láttam ssd-ről egy elég tetszetős kis videót Bár magyar ember legyen a talpán kinek van pénze kiperkálni a videón látott eszközök árát! Azért belinkelem hátha érdekel valakit VIDEO
-
fLeSs
nagyúr
TF2 alatt nincs semmi gond.
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Spr1nG
tag
Tegnap CrystalDiskMark ment és gond nélkül tudtam közben netezni.. Általában az erős procimra kell várnom, nem az SSD-re. Amikor jelen volt a hiba, akkor teljesen használhatatlan volt a gép, és mivel én CS:S játékos vagyok (csak hobbi nem prof) így számomra egy sapka kakit nem ért ez az SSD.
De most pozitívan csalódtam benne.
Egyébként az ég világon semmit sem állítottam el a win7 telepítése után
De még is. A rendszer visszaállítót kikapcsoltam.http://www.spring-gas.hu
-
fLeSs
nagyúr
próbálj olyan oldalakat megnyitni, ahol korábban még nem jártál.
megy a másolás (írás) a háttérben az SSD-re, és ha eddig nem látogatott oldalt nyitsz meg olyankor a böngésző tempjébe elmentődnek az oldalon található képek, javascriptek, flash videók, a sok kis szirszar. ezek azok a kis írások amiknek a hatására a cache nélküli SSD-n ilyen kis akadozásokat lehet tapasztalni.ha olyan oldalra mész fel ahol már voltál korábban akkor még jó hogy nincs akadozás, mivel ezek a kis fájlok már ott vannak az SSD-n, szal csak be kell olvasni őket.
1ébként egyszerűbben is ki lehet akasztani.
kezdj el skype-pal chatelni, a logfájl írás miatt akadozni fog. vagy próbálj létrehozni egy text fájlt, a létrehozásnál leáll a gép 1-2 mp-re.ha elindítom az IOMeter tesztjét és elkezdek ebbe a PH-s hozzászólás ablakba írni akkor addig kell várnom a szöveg megjelenésére amíg le nem állítom a tesztet. ez azért elég durva.
[ Szerkesztve ]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
na hogy átlássuk a dolgot, IOMeterrel szimulálom az AS SSD résztesztjeit, tehát egy CSX Jmicron JMF602 vezérlős SSD-ről van szó (itt van róla egy teszt, jobbról a második a képen)
szekvenciális olvasás/írás (512K-s blokkokat használok)
150 MB/s - 88 MB/s4K olvasás/írás
14 MB/s - 0,02 MB/saz írásnál
átlagos elérési idő 270 ms
max elérési idő 963 ms
ergo negyed másodpercet kell várni átlagban, és 1 mp a max, de ez csak akkor igaz ha csak egy írásról van szó. ez van olyankor, amikor egy böngészőablakot megnyitsz vagy érkezik egy e-mail. elég ritka az olyan eset, amikor csak egyetlen lekérés érkezik a HDD/SSD felé (ha hozzá sem nyúlsz a géphez akkor elképzelhető ).4K/64thread olvasás/írás
16 MB/s - 0,01 MB/sitt az írásnál kb. 5 mp-et kell várni az első eredmény megjelenésére.
valós használatban a 4K/2thread-es vagy 4K/3thread-es beállítás lenne releváns, mondjuk tegyük fel, hogy
1. frissítődik a pagefile
2. böngésző cache-be kiíródik egy fájl
3. másolás vagy tömörítés vagy megérkezik egy e-mailvagy vehetjük azt is, hogy
1. és 2. és 3. megnyitsz három eddig nem meglátogatott weboldalt
vagy
1. és 2. megnyitsz két eddig nem meglátogatott weboldalt
3. frissítődik a pagefájl vagy írnak neked skype-on (frissül a logfájl) vagy jön egy e-mailez kapásból 3 konkurens írás
4K/3thread-del olvasás/írás
16 MB/s - 0,01 MB/saz írásnál
3,5 IO/sec
átlagos elérési idő 800 ms
max elérési idő 2800 msezek a 800 és 2800 ms-es értékek reprezentálják a pici akadásokat.
ha 3 konkurens lekérés (írás) érkezik egyszerre, akkor átlag 0,8 mp-et kell várni (ez a megakadás), de előfordulhat 2,8 mp-es akadás is, ilyenkor nem tucc semmit csinálni a gépen.a jövőben másféle SSD-tesztek fognak kikerülni a PH-ra, csak ezért próbálkozok most itt ezzel a CSX-szel.
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
állítólag a cache hiánya.
btw ez nem csak egy SSD-től gáz, egy HDD-től is az lenne. egy vinyó 1 MB/s körül ír 4K/randomban, ez az SSD meg 0,02 MB/s-kel. egy normális SSD 1 ms alatt ír, egy vinyó ~10 ms körül, ez az SSD meg 800 ms.[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
itt van a Jmicronos SSD-khez kiadott random írást javító firmware: [link]
mindjárt kipróbálom."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
canniball
nagyúr
válasz total90 #4681 üzenetére
Leegyszerűsítve ez felel az SSD állapotának karbantartásáért. Bővebben a wikipedia-n. Az általad említett drive trimes "megfelelője" az SNV425-S2.
fLeSs!
"asszem most ezt az ssd-t fogom használni pár napig hogy lássam a hibáit én ugyanis egy eléggé átlagjúzer vagyok ebből a szempontból, ha nekem megfelel egy "gagyi" SSD, akkor a notis emberek többségének is meg kéne, hogy feleljen..."
Sok szeretettel várjuk a tapasztalatokat![ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
fLeSs
nagyúr
válasz canniball #4710 üzenetére
elkezdtem használni az új firmware-rel.
azt azonnal észrevettem, hogy az új firmware nem engedi meg, hogy bekapcsoljam a gyorsítótárazást a windows eszközkezelőjében.eredményeket majd kicsit később írok.
-
fagy53
nagyúr
Ahogy észrevettem a Kingston SNV425-nél, a jmicron vezérlőnek Toshiba ide vagy oda még megvannak a hátrányai pl más SSD-kel szemben, de azt az írási sebességet és hozzáférési időt nem produkálja, szerencsére. Szerintem ott nálad a cache hiánya a fő oka a gyengeségnek, amit lehet fw-vel pofozgatni, de pótolni sohasem.
-
fLeSs
nagyúr
ez a megakadás jelenség még mindig megvan ha a háttérben másolok/kitömörítek/installálok.
ezt a hsz-t úgy írom, hogy tesztelem az SSD-t és mindig hozzáfűzöm a tapasztalatokat. btw most éppen a Dirt2 van a háttérben és a hsz írása közben kicsit laggzik a gépelés.
na innentől kezdve a tapasztalatok időben előrehaladva:megy a kitömörítés és az indexen a felső autós reklám akadozik.
lent a tálcán ha vmelyik alkalmazás fölé viszem az egeret, akkor néha megakad az ablak kicsinyített megjelenítése. ezek csak ilyen kisebb, véletlenszerű akadások.
btw a steam könyvtárat másolom (TF2), rengeteg kis fájllal (összesen ~19000 db).most felinstallálom a Dirt2-t.
15:27:40-kor indult. közben meg letörlöm az ide-oda másolgatott/kitömörített steam könyvtárakat.
közben firefox alatt a lapváltás akad mint az állat.
a steam könyvtárak letörlését leállítottam, mert ez így már elég durva. az előbb már olyan volt mintha lefagyott volna a gép.már az is elég ha csak a Dirt2 install megy, behoztam a http://body.builder.hu/-t és kb. 10 mp-ig állt a gép, a firefox nem válaszolt. utána a http://hozamplaza.hu/hozamplaza/alapkereso.php-t, itt csak 2-3 mp-ig szöszölt.
szal annyi megállapítható, hogy csodát nem tett az új firmware.
időközben jött egy mail pdf csatolmánnyal, rákattintok, és kb. 5 mp-ig áll a gép, aztán megjelenik a levél tartalma (a pdf-et itt még meg sem nyitottam). a pdf megnyit egy fület firefox alatt (+acrobat reader), ez is kb. 10 mp.
most végzett a Dirt2 telepítő.
kipróbálom a játékot aztán a TF2-t is.
előtte átneveztem egy fájlt a Dirt2 könyvtárban, kb. 2 mp-ig állt a gép.ehh, kipróbáltam a Dirt2-t. a játék játszhatatlan, kb. 1 mp-es időközönként megakad és az SSD a gond, mert látom a leden, hogy tölt vmit. annyit tudni kell, hogy az SSD-n van a pagefájl is, majd talán megnézem, hogy ezt a vinyóra rakva megmarad-e az akadozás. Intel SSD-vel és vinyóval nincs ilyen gond az fix. ez azért elég durva, hogy ha Jmicronos SSD-n van a rendszer, akkor nem lehet játszani a gépen.
kíváncsi vagyok ezért újra elindítottam a Dirt 2-t. most viszont előzőleg letöröltem az SSD-ről azt a sok steames szemetet ami a másolgatásból és a kitömörítésből származik.
és jéé, most jól müxik, bár még így is volt néhány beakadás.
most ismét visszamásolom a szemetet hogy kevesebb hely legyen az SSD-n, mert lehet, hogy ez volt a gond. jelenleg 22 GB van rajta és így úgy ahogy jól megy a Dirt2.
átmásolás után 12 GB hely maradt, próba.
most sem akadozik. nemtom mi volt akkor az első indításnál a gond, de nem túl bizalomgerjesztő.jöjjön a TF2.
na nyomtam vele negyed órát, alapvetően nincs nagy gond, volt 1-2 ilyen lag még a meccs elején amikor még betölti a hangokat/stb-t, de aztán OK lett. viszont kicsit olyan a játék, mintha kevés lenne az fps, nagyon enyhe késés van ahhoz képest, amit az egérrel/billentyűzettel művelek. Intel SSD-n és vinyón nincs ilyen, pont emiatt vettem észre. maga a játék betöltődése kicsit lassabb, mint az Intellel, de még mindig sokkal gyorsabb, mint vinyóval.összességében nagyon lightos notis használatra még elfogadható a teljesítménye, ezek a lagok viszont mindenféle picit is komolyabb melóra/multitaszkolásra alkalmatlanná teszik. elég arra gondolni, hogy mondjuk videót tömörítek vagy videót vágok a gépen, vagy simán tömörítek, emellett már szinte használhatatlan az egész gép.
kb. erre jó:
1. utorrent - 1 írás mp-enként (aztán ez könnyen lehet, hogy nem 4 KB, hanem 250 kB 2 mbites nettel)
2. a windows mindig logol vmit
3. böngésző, nem kell, hogy új oldalra menjek, elég ha a sűrűn látogatott oldalon vmi megváltozott, és mondjuk egy új flash reklámot kell letölteni/felírni az SSD-re
4. skype log fájl
5. photoshoptehát notiba sztem elfogadható.
mindjárt jönnek az IOMeter eredmények.
ja igen, ezek a tapasztalatok úgy születtek, hogy "alignálva" van az SSD, AHCI mód be van kapcsolva, és előzőleg már teli lett írva tehát az SSD-nek read-modify-write ciklusokat kell végrehajtani amikor írni akar. az ESET smart security fel van installálva (vírusírtó + tűzfal).
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Lelketlendög #4701 üzenetére
Ezt a Samsung készítette reklámcéllal Nem privát videó ez...
⭐ Stella
-
fLeSs
nagyúr
na a frissítés utáni eredmények
szekvenciális olvasás/írás (512K-s blokkokat használok)
ilyen volt
150 MB/s - 88 MB/s
ilyen lett
148 MB/s - 21 MB/s
nyilvánvalóan a második esetben jobban feltöltöttem az SSD-t, az elsőnél gondolom volt még szabad "spare space"
egyébként üresen ugyanúgy 88 MB/s mint volt4K olvasás/írás
ilyen volt
14 MB/s - 0,02 MB/s
ilyen lett
14 MB/s - 0,03 MB/s
wow, itt elég nagy a gyorsulásaz írásnál
ilyen volt
átlagos elérési idő 270 ms
max elérési idő 963 ms
ilyen lett
átlagos elérési idő 119 ms
max elérési idő 906 ms4K/64thread olvasás/írás
ilyen volt
16 MB/s - 0,01 MB/s
ilyen lett
14 MB/s - 0,03 MB/sa HÁROMszorosára gyorsult az írás!
4K/3thread-del olvasás/írás
ilyen volt
16 MB/s - 0,01 MB/s
ilyen lett
14 MB/s - 0,05 MB/s
ez már az ÖTszöröse!!!az írásnál
ilyen volt
3,5 IO/sec
átlagos elérési idő 800 ms
max elérési idő 2800 msilyen lett
12,05 IO/sec
átlagos elérési idő 239 ms
max elérési idő 2054 msazért javított vmicskét az új firmware, de sz@rból nem lehet várat építeni.
ezt a firmware-t az összes JMicron vezérlős SSD-re rá lehet tenni, a Core V2-re is.
[ Szerkesztve ]
-
DV
senior tag
Ez azert tenyleg nem semmi... HAROMszoros es OTszoros gyorsulasok!
Koszi szepen a teszteket!
szerk.: tudom, hogy lehetne frissiteni az SSD-met, de nincs USB csati rajta. A leiras szerint azon keresztul lehet megoldani, vagy megsem? Betehetem kulso USB-s hazba es ugyis menne?
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
most végülis a TRIM-et nem támogató SSD-ken az üres hely optimalizációjára jó a Diskeeper Hyperfast?
kipróbálom.[ Szerkesztve ]
-
FRENK1988
veterán
Nah ma megrendeltem a SNVP325-S2B/64GB Kingston SSDNow+ SSD-m. Remélem jól döntöttem Full csomag (tehát a kerettől kezdve a külső házig) 50500FT-be került.
Érdekelne pár tanács ha megkapom, hogy mit csináljak Win telepítés alatt/közben/után vagy majd a Win7 beállít mindent magától?[ Szerkesztve ]
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Van egy transcend 32gb-os mlc ssdm. Az lenne a gond, hogy míg nem rakom fel az alaplapi hangkártya drivert addig semmi gondja a windows bott-nak, kb 2 másodperc a betöltő képernyő aztán be is jön, de ahogy felrakom nagyon belassul Van erre valami megoldás?Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
chege
aktív tag
Sziasztok!
Egy SSD vásárlásán gondolkodom.
Végülis 2 között vacilálok, Intel X25-M 80Gb és Kingston SNV325-S2B/64GB.
Rendszer drivenak lenne. PC Mark tesztet nem nagyon találtam ezen két ssdről. Azt tudom, hogy az Intel az jobb, gyorsabb rendszernek, de mennyire észrevehető a különbség? Tudnátok nekem segíteni ebben? -
-
radi8tor
MODERÁTOR
SNVP325 lényegesen jobb, mint az általad írt SNV325. Intel X-25M az elsősorban Notebookoba való használatra lett kitalálva, de jól működik. Ennek van Kingston megfelelője is: SNM125-S2/80GB viszont ez kicsit drágább. Nem tudom az X-25M első vagy második generációs, mert abból is a G2 jóval gyorsabb.
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
Na végre találtam egy tesztet ami megerősítette az értesülésemet, hogy a 64GB-os V plus nem 170Mb/sec írásra képes, hanem 150Mb/sec-re. 128GB-os képes 170-re.
Kingston SSD NOW V+Series 64GB SSD review
Továbbra is úgy gondolom neked beleszól valami a tesztelésbe. Alaplap vagy valami...
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
canniball
nagyúr
válasz radi8tor #4737 üzenetére
"Intel X-25M az elsősorban Notebookoba való használatra lett kitalálva..."
Miért is?"...abból is a G2 jóval gyorsabb."
Ez alapján tényleg gyorsabb, de nem tűnik eget rengetőnek a különbség. (Persze ettől még ha ma vásárol az ember akkor egyértelműen G2.)https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz radi8tor #4741 üzenetére
"Hogy feltúrbózzák a Notebookot. Valahol ezt olvastam"
Erre jó minden SSD."De lehet az M nem Mobility-t hanem Mainstream-et jelent."
Ahogy mondod.Mod. Látom lassú vagyok...hiába, a precizitás ára.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
ffodi
veterán
válasz radi8tor #4739 üzenetére
Csak azt nem vetted figyelembe, hogy a teszt egy SNV225-ösről szól, ami korábbi széria(ha jól tudom ezen nem Toshiba vezérlő van). A teszt dátuma is mutatja. És a mi esetünkben SNVP325-ről van szó. Szóval én még mindig tartom magam ahhoz amit mondtam.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
chege
aktív tag
Köszönöm a válaszokat, bár még mindig nem tudom melyiket válasszam A szívem az inkább az intel felé húz.
A vásárláson még gondolkodom, aki már rendelt neweggről, az tudna dobni egy privit, milyen feltételekkel lehet, és hogy megéri-e
köszönöm[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
azt olvastam, hogy ezeken a Jmicronos SSD-ken minél kevesebb a hely, annál lassabbak (elvileg az összes SSD-nél fennáll ez a probléma). Előfordul, hogy 5 perc a Windows boot. Ezt a 64 GB SSD-t most teliraktam, már csak 100 MB hely van, és most megnézem a bootolást.
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
már itt is vagyok.
urban legend.szerk: most nézem, hogy újraindítás után már 1 GB szabad helyem van.
A Diskeeper Hyperfastja megy a háttérben, talán ez áll a háttérben, ez elvileg TRIM-eli a jmicronos SSD-ket is.[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
újra teliírtam az SSD-t, 17 MB szabad helyem van. az utolsó rámásolás 100 MB/s-kel ment, amit nem mondanék lassúnak, sztem azon a területen a hyperfast TRIM-elte az SSD-t.
nyomok egy újraindítást, amint felállt a rendszer, be fogom írni ide, hogy OK. így láccik majd, hogy mennyi idő alatt indul újra a gép. a firefoxban 8 megnyitott ablak van, szal ez kicsit le fog lassítani.
-
fLeSs
nagyúr
OK
-
fLeSs
nagyúr
1 perc 18 mp, és ebben benne van a post is (gép indulása után a ramszámolás, vinyók felismerése).
a leállás volt kicsit lassú.
újraindítás után megint 1 GB szabad helyem van. de most látom, hogy a pagefile.sys ~4 GB-ról már 2 GB-ra csökkent, ezexerint ennek köszönhető az "ingyen" tárterület.
a lényeg, hogy a telirakott SSD sem lassabb, mint a félig teli (legalábbis hyperfasttal).[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest