Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
pincehely
addikt
Helló!
Ezek miben térnek el egymástól, és melyik a legjobb vétel?
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNV425-S2/64GB
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNV425-S2BD/64GB
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNV425-S2BN/64GB
http://kefetemap.deviantart.com/
-
DV
senior tag
válasz pincehely #4951 üzenetére
Mindegyik ugyanaz, a gyarto honlapjara ranezve azt is meg tudom mondani, hogy a:
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNV425-S2/64GB - csak egy alap SSD
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNV425-S2BD/64GB - alap SSD + Desktop upgrade kit
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNV425-S2BN/64GB - alap SSD + Notebook upgrade kit.
"Notebook bundle includes Acronis® True Image HD™ system cloning software, USB enclosure and cable.
Desktop bundle includes Acronis True Image HD system cloning software, mounting brackets and cables".[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
válasz pincehely #4955 üzenetére
miért lenne az? a rendszernek a random olvasás/írás számít. a szekvenciális a kutyát nem érdekli, mivel az SSD nem nagy fájlok tárolására van (ISO-k, filmek).
egyébként mutatsz nekem olyan vinyót ami a teljes felületén 110 MB/s-kel ír?[ Szerkesztve ]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fagy53
nagyúr
válasz pincehely #4955 üzenetére
A gyári vadiúj SNV425 64GB szekv olvasás 250MB/s, az írás inkább egy kicsit 110MB/s alatt.
Később az olvasás alig vált., míg az írás 60MB/s-ra lecsökken, ezt azonban csak a tesztekben veszed észre, mert ahhoz GB-os fájlokat kellene másolgatnod, ezt az SSD-vel pedig nem illik még csinálni! -
fagy53
nagyúr
válasz radi8tor #4958 üzenetére
Az csak abban különbözik ebből a szempontból, hogy hosszabb az élettartama. Persze az MLC 10.000 ciklusa is sokáig elég átlagos használat mellett egy jó emberöltő...
Szerintem ez a téma egy kicsit túllihegett, az SSD-k lassulása nem az öregedés jele, hanem a töredezettségé. Igaz ez mesterségesen előidézett, éppen az élettartam bővítését célzó művelet, de nyűgös dolog és remélhetőleg a felgyorsult fejlesztések javítanak ezen. -
DV
senior tag
Intel's X25-V 40GB vs. Kingston's 30GB SSDNow V Series [link]
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
várható volt, az x25-v a nyerő (legalábbis az én szememben).
a szekvenciális írás egy ekkora SSD-nél teljesen lényegtelen szempont, szinte sosem fogsz rá nagy fájlokat másolni. esetleg akkor érezheted meg ennek a hátrányát, amikor vmi miatt elkezd erősen swappelni a win, mondjuk kevés rammal nagy képeket szerkesztesz photoshopban.
ezen kívül viszont feltelepíted az oprendszert (milliónyi kis fájl), aztán a programokat (dettó), és kész. egy 32 GB-os SSD-n senki nem fog filmeket tárolni.
btw Win 7 alatt gyorsítótárazással az X25-V-re 80 MB/s-kel másolok nagy fájlokat, azt a pár másodperc különbséget ki lehet bírni, cserébe minden másban sokkal jobb.[ Szerkesztve ]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
3 nappal ezelőtt kikapcsoltam a Diskeepert (ezzel együtt a Hyperfastot), és elfelejtődött.
Ugye Jmicronos SSD-ről van szó, ez nem támogatja a TRIM-et.
Azóta összevissza másolgattam, törölgettem, installáltam, uninstalláltam, szal rendesen használtam az SSD-t.
Ma észrevettem, hogy kedvenc játékom betöltése dög lassú. Észrevehetően lassabb volt, mint szokott. Már tegnap is picit fura volt, de akkor még nem tűnt fel ilyen szinten, felraktam egy csomó programot a gépre és gondoltam biztos ez lassította le..
Most jutott eszembe, hogy a Diskeeper nem fut, ergo most nincs garbage collection.
Elég nagy szívás, de a múltkor csináltam egy csomó tesztet (IOMeter és AS SSD másolás) de aztán letöröltem az eredményeket tartalmazó fájlocskákat, szal most nemtom visszanézni őket és összehasonlítani sem a mostani sebességgel.
Az előbb visszakapcsoltam a Diskeepert, és a HDD led kb. fél perc múlva elkezdett halványan villódzni, szal a program csinálja a dolgát. Van értelme használni.szerk: végülis most is mérhetek és az lesz a "tisztítás előtti" állapot.
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
válasz luciferk #4965 üzenetére
filmet néztem és közben lefutottak ezek a tesztek.
egyébként ez elvileg az SSD RAID-tömböket is képes megtisztítani. ha ez igaz, akkor nincs miért aggódni a RAID-eseknek. btw az Intel állítólag hamarosan kiadja a TRIM-es Rapid Storage drivert és akkor nem kell többé a Microsoft Win7-be beépített driverét használni. mondjuk nemtom, hogy milyen előnye lesz annak ha feltelepítem az Intel driverét, nem hiszem, hogy attól gyorsulna bármi is. az AMD AHCI-driveréről nincs semmi infó.
[ Szerkesztve ]
-
XuChi
addikt
Sziasztok.
Vettem pár hónapja egy Ocz vertex turbo ssd-t. 60GB. Elején iszonyat gyors volt, de mostanra csiga lassú lett.
1.4firmware van rajta. Hogyan tudom kideríteni hogy támogatja e a TRIM funkciót? Hogyan tudom manuálisan helyre hozni? Vagy hogyan tudnám ezt a trim dolgot futtatni???
-
fLeSs
nagyúr
AHCI módban kell telepítened az oprendszert (utólag is át lehet váltani IDE-ről AHCI-ra).
így ha Win7-ed van akkor a TRIM automatice megy. Ha WinXP-d van akkor az OCZ-től letölthető programot kell használnod, asszem Wiper a neve. Vagy a Diskeeper Hyperfastját."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
írd be ezt parancssorba, hogy
fsutil behavior query disabledeletenotify
és az eredményt áruld el nekünk. 0 vagy 1?az intel rapid storage controllert felinstalláltad?
[ Szerkesztve ]
-
kennyke
aktív tag
Sziasztok!
Sokat olvasgattam itt, keresgéltem a neten, de nem tudtam dönteni, így kérdezek:
Melyik a jobb ssd:
Super Talent SSD 32Gb FTM32GL25H
vagy
Transcend 32GB SSD TS32GSSD25S-M?Mindkettő MLC-s, és ha jól tudom nem támogatják a trimet sem.
Ettől függetlenül rendszernek jó lehet? Most egy EcoGreen 5400rpm-es van. Lenne jelentős gyursulás, illetve 17-18k-t megérnek?
Előre is köszönöm!
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy okozhatja-e egy ssd a laggolást játékok alatt?
Ha igen, akkor hogyan orvosolható a probléma.
Miért kell a wint ACHI-ra állítva a biost telepíteni?Nagyon köszönöm!
Bogyorisz
-
-
fLeSs
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
Az hogy "0", jelenti azt, hogy a win engedélyezi a Trim funkció működését, ha az SSD támogatja, akkor hajrá! Na és itt jönnek a gondok... idővel mégis csökken az írás sebessége. Ez érthető lenne, ha az SSD elöregedett, de itt erről szó sem lehet. Lehetséges ok, hogy tele van írva és nincs, vagy csak kevés szabad hely van a meghajtón.
-
-
Sárpac
nagyúr
válasz radi8tor #4984 üzenetére
Úgy néz ki kell neki, nekem szépen leesett az olvasás is meg az írás is 3hónap alatt az intel g2-őmön 4k random olvasás 16-ról már majdnem 20ra ment fel pedig csak 5percet hagytam magára látszik hogy dolgozik a hdd ütemesen villódzik a led az írás is javult de főleg 4k qd32 alatt 56-ről 84re. Szal szembetűnő a változás. 20gb nem partícionált területet adtam neki!
[ Szerkesztve ]
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
TomiLi
addikt
Pedig az ssd lesz a gond (ramból van bőven 6Gb 2000MHz)
Most tettem egy rendszert egy hdd-re ugyanazokkal a driverekkel, mint ami az ssd-n lévő rendszeren volt. És megszünt a probléma...Hát nem vagyok boldog! Csak nem tudom, hogy mit lehetne ezzel kezdeni... Szeretném használni az ssd-ket...Bogyorisz
-
fLeSs
nagyúr
jmicronos SSD-vel elképzelhető.
ezt csak úgy tudod kivédeni, ha hyperfasttal vagy vmi hasonló programmal karbantartod. egyébként melyik játék ez?"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
C64
őstag
mivel is ellenőrizhető, hogy aktív-e a trim?
Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ
-
proof88
addikt
A STALKER pl ilyen játék, az minden gépen ezt csinálta, de kiegészítőben már javították ezt a problémát, ha gyorsan futkostál ide-oda, néha be-beakadt mindenképp...
Egyébként meg miért nem lehet teleírni az SSD-t 70%-on tovább? Ezt ki találta ki? Nem látom értelmét. Attól, hogy nem írom tele, úgyis tele lesz hamarosan fizikailag, persze logikailag nem, de nem értem... a tisztességes SSD-kben úgyis van memória, SuperTalent UltraDrive ME-kben tudtommal 64 MB DRAM van cache-nek, szóval van hova olvasnia a blokkokat, ha TRIM-melni akar, ezen felül nem értem ezt a "20 GB nem particionált terület kell" dolgot sem, mert az SSD nem tudja, hogy mi van rajta...
-
fLeSs
nagyúr
az eszközkezelőben nézd meg, hogy a SATA-vezérlőd (ICH9?) milyen driverek mellett fut. ha az msahci.sys helyett az iastor.sys van ott, akkor nem megy a TRIM.
-
KTTech
veterán
Na, megnéztem, érdekes kavarodás van. Úgy tűnik az AHCI vezérlő a Microsoft meghajtóját használja, függetlenül attól, hogy megy az Intel Rapid meghajtó is.
Viszont, ha a Crystal Benchmarkot használom, ott már Iastor-t látok.
[ Szerkesztve ]
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest