Hirdetés
Aktív témák
-
Motion_Blur
félisten
válasz samu74 #18500 üzenetére
Nekem szerintem csak szerda-csütörtök környékén lesz meg, de legalább lesz kihez hasonlítanom
Csak el ne felejtsd a BIOS-ban beállítani az ACHI módot Windows telepítés előtt. Tudom hogy utána is megoldható, de jobb a békesség.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
tdd587
őstag
Sziasztok,
Én is SSD vásárlás előtt állok (már tavasz óta...), eredetileg intel X25 G2-t vettem volna, de közben más dolgok fontosabbak lettek. Most újra átnézve a kínálatot látom megjöttek a SATA3-as cuccok is, nekem azonban nem tudja még az alaplapom, amihez idén nem is nyúlnék szerintem.
SATA2-hez jó vétel egy intel 320-as, vagy inkább az új csoda szériákat érdemes már venni némi felárral? Sima otthoni felhasználásra, de sajna 120-160GB kellene, ami meg bármelyik gyártótól jó drága ahogy elnézem... várni meg nem tudom mennyire érdemes, az elmúlt 4 hétben nem láttam 100 forint árcsökkenést sem (mondjuk csak az intelt figyeltem).
Üdv
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
11hh
tag
Szerintetek ez a OCZ Agility 3 megér ennyit? Én alaplapomon még SATA2-es csatlakozók vannak, de szerintem attól még igen szépen mennie kellene.
-
ng0ofy
KORREKTOR
Visszaolvastam két kétszázas oldalt, de nem lettem sokkal okosabbb. Nekem a jövő héten () legjobb tárterület/ár arányú SSD neve kellene 60 Gb felett. Látom, hogy vannak ilyen Buffalo meg egyebek 30 ért, de megéri -e? Nem akarok rá költeni kb 2 évig ezután a rendszer tárolóra csak háttértárra! (az meg legyen a jó öreg lemezes ha lehetne lyukkártyára mentenék, az a biztos )
-
deadwing
addikt
Fórumban nem találtam véleményt erről
Valakinek esetleg van tapasztalata? Milyen vezérlővel van ellátva?
Specifikációk alapján jobbnak tűnik mint a hasonló árú Kingston V+üdv,
D.Szerk: nem néztem szét elég jól. Mentem olvasni
[ Szerkesztve ]
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
veterán
OCZ 120GB SSD Agility 3 Series AGT3-25SAT3-60G elkéne dönteni az oldal készítőjének hogy akkor 60 vagy 120 gigás : D de az ár meg leírás szerint 60 gigás.
35 drága picit, ennél van olcsóbban is itt ph-n csak szétkell nézni. Én ilyet rendeltem, igaz újdonság lesz mivel egyik ismerősömnek sincs ilyen ssd így véleményt csak külföldi fórumokról tudok venni, de ott nem húzzák le.
iPhone 13 Pro Max
-
11hh
tag
Köszönöm a segítséget.
-
Szpisti
addikt
Sziasztok!
E kettő között vacilálok:
Corsair SSD Force Series 115GB CSSD-F115GB2-BRKT-A
vagy
OCZ SSD Vertex 2 Extented retail 120GB OCZSSD2-2VTXE120G
Ti melyiket választanátok?
-
deadwing
addikt
válasz deadwing #18509 üzenetére
Na most már jól összekeveredtem...
Melyik a jobb választás szerintetek?
Corsair CSSD-F60GB2 vagy a Samsung MZ-5PA064/EU ?
Csak oprendszer /win7/ és 1 darab játék menne róla.
Nagyobb fileok másolási sebessége egyáltalán nem érdekel.
Gondolom win bootnál illetve használatnál a Corsair nagyobbat alakít a sandforce miatt.
Ezért vagyok dilemmában, mert a samu a tesztek alapján szinte mindenhol jól teljesít.
Nem tudok dönteni...60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
lajafix
addikt
válasz deadwing #18517 üzenetére
a tesztekben az jött ki eddig mindig, hogy boot időben 1-2 másodperc különbség a gyorsabb és a kevésbé gyors SSD között. A játék meg attól függ hogy milyen IOT preferál az adott game. élettartam, support, havernakisezvan, na meg a rendelkezésre álló pénz a főbb döntési paraméterek.
Rock'n Roll
-
zsoltyyy
senior tag
válasz lajafix #18519 üzenetére
Hát na igen. Eddig én is úgy voltam vele, hogy bootidőben 1-2mp különbség van, meg progik indításánál sincs nagy különbség ssd és ssd között, de érted, ha már most veszek egyet, akkor már jó legyen. A végén az lesz, hogy 1 év múlva látom, hogy a 3-4000Ft-al drágább mennyivel jobb.
Én most a Kingston mellett vagyok, majd ha több időm lesz jobban beleásom magam a témába, de sebességre oké, mérete meg 96gb ami oprendszer+progi+játék -nak is bőven elég. Ráadásul árban se vészes.
Na majd meglátjuk.[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
Meggyőztél. Meg én is magamat Jobban utána nézve az a 256M cache nagyon kimagaslónak tűnik a többi 32M-hoz képest, már ha igaz. Tudom, nem csak az számít, de minden más paraméterben is jónak tűnik ez a széria. Nem is agyalok tovább, a Samu lesz, kérdés eldöntve.
Köszi a segítséget mindenkinek60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
Smily64
csendes tag
Sziasztok
Vettem egy Plextor Px256M2S-t. Elvileg 480/330-at tud..
A szomorú valóság egy T61p-ben: 138/128
Tudom, hogy a csúcsot csak Sata3-on hozná...de hát ennyire lassú lenne Sata-n?Tudna valaki segíteni, hogy mit kezdjek vele, hogy gyorsabb legyen?
Nagyon köszönöm!
-
Gerisz
addikt
válasz ng0ofy #18506 üzenetére
A 96Gigás Kingston szerintem rendben van és az ára is jó.
Szerintem nem érdemes megvenni a dárágább kit-et. Én megvettem a szoftver miatt, aztán két napig nem tudtam vele klónozni így hagytam a fenébe. Van benne még 2,5"-es külső ház, annak Öcsém örült, jó lett a Mac-hez. -
SalvadorLynx
aktív tag
Egy pár hete vettem egy ozc vertex 3-at. Eddig prímán működött. Az utóbbi héten viszont a gép indításánál mikor felsoroja még a legelején az ide channeleket nem látja illetve vmi hibaüzenetet kiír. Nyomok egy resetet és gond nélkül működik minden. Ha már látja semmi gondom nincs vele. Mintha helyezné magát üzembe.
-
-
spiritex
veterán
Tegnap megvettem a SAMSUNG (470 Series) 64GB MZ-5PA064 ssd-jét az edigitalban 4000 ft kedvezménnyel (június 30-ig lehet), úgy szereltem be (3,5"-es keret sajnos nincs, mint a Vertex2-höz), hogy az egyik szélét csavaroztam fel szépen az egyik 3,5"-es helyre. Olyan könnyű a cucc, hogy biztos nem fogja húzni lefelé a két csavart. Természetesen a BIOS-t átállítottam AHCI-re, utána telepítettem, majd beálítottam mindent az élettartam növelése érdekében, amit a magyar és az angol fórumok javasolnak, de egy dolgot nem értek:
"Start Menü / Számítógép / (jobb egérgomb a meghajtón) / Tulajdonságok / Hardver / (kiválasztani az SSD-t) dupla klikk / Házirendek fül
A Házirendek fül alatt a "Windows írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítésének letiltása az eszközön" bepipálása."Ez az opció mire való? Mit jelent a gyakorlatban az, hogy a puffert üríti (ha nem tiltom le) ill. ha nem tudja üríteni (mert letiltom)? Miért figyelmeztet a cikk, hogy ha ezt az ürítést letiltja az ember, akkor nem árt egy szünetmentes? Így hogy nincs szünetmentesem, mire számíthatok, ha elmegy az áram? Hogy az op.rendszer megsérül? Vagy az a program, amit éppen használtam, vagy az az adat, amit éppen másoltam?
Kérlek segítsetek! Van-e aggódni valóm?Jaaa, amúgy minden pörög, nem győzöm kapkodni a fejem. Sebességet még nem mértem, de a programok indulása, az ébredés és a leállás is döbbenetes.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
samu74
addikt
válasz Motion_Blur #18501 üzenetére
Na megjött,feltelepítettem pár programot,meg csináltam mérést.Hasonló mint amit fentébb linkeltek. Az AHCI alapból ment,de azért kösz.
-----------
-
wwenigma
Jómunkásember
Nyilvánosságra kerültek az Intel 710 és 720 SSD-k specifikáció
Ami érdekesség az ezen a képen van:
Asszem ezekutan a gar ellenére sem venném a 320as szériát. Endurance sort nézzétek... Bár infó csak a Samuról van konkrét de akkor is ez nagyon durvanak tunik. Az idő eldönti.
mod: kingston ssdnow M szeriarol talaltam adatot, 100GB/day/5year-t irtak (elmeleti
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz wwenigma #18539 üzenetére
Azert ezt a forumot megemlitenem, asszem jo kis tablazatos/grafikonos SSD kinzas van folyamatban: [link]
E szerint azert birjak.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
cszn
őstag
válasz wwenigma #18539 üzenetére
Ne keltsd már a rémhíreket! Ha elhasználódhatna 5 éven belül földi halandó kezében akkor nem adnának rá annyi garanciát.
(#18540) wwenigma Most itt tart: 81.06TB host writes / media wearout indicator 55%. Ennyit soha nem fogok írni az ssd-mre. Bírják ezek.
[ Szerkesztve ]
-
Smily64
csendes tag
CSZN: igen, minden be van állítva és működik. A probléma onnan ered, hogy hiába tudja a chipset a SATA2-t a BIOS-ban korlátozva van SATA1-re. Van módosított BIOS amit már többen felraktak és kipróbáltak, azzal engedélyezni lehet a SATA2 funkciót, ettől megtáltosodik az SSD.
-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz Gerisz #18532 üzenetére
Ohh, köszi a választ! Ezek szerint ne is nézelődjek, nemhiába azt veszik itt is a legtöbben? Mondjuk 31 ezer az jó ár, ahogy nézegetem...
bár 3800 forinttal többért teljes csomagot adnak.
Checklist:
- Izé, azon a CD-n, amit a teljes csomaghoz adnak mi van? Vmi ghostoló meg backup progi? (kell az nekem? )
- Beépítő keret? - Valakinek kell eladó beépítő keret?
- Sata kábel? - Karácsonykor kell majd vmi a fára...
- Külső ház? - külső 2,5" kingston házat cserélnék 3,5"-ra!
- Molex átalakító? - laptophoz?Akkor ne vegyem mégse a drágább csomagot... Volt már, aki megvette? Az alap csomagban mi van a
kártyameghajtó mellett?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest