Hirdetés

2024. június 27., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Flash SSD - Archívum I. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#19701) gallus válasza havri1 (#19691) üzenetére


gallus
aktív tag

Volt már raid rendszerem, jó is volt, de hatpc-be nem akarok, még így is gondolkodom, hogy USB-s külső adattároló lesz, de még nem tudom mennyit fogom használni.
Hát majd kiderül.

Gorneck23: Ugyan a kérdőjel lemaradt, de nem hiszem, hogy olyan bonyolult volt a kérdés. :)
Tehát: Az oprendszer egy ssd-n van, mellette van egy vinyó tele lommal.
Ha éppen nem dolgozom a merevlemezen tárolt adatokkal /nem nézek filmet, nem hallgatok zenét...stb, akkor az operációs rendszer kérdezgeti-e a a merevlemezt? ami ugye lassítja a gépet, hiszen nem olyan gyors mint az SSD.
Azt sejtem, hogy be-, és kikapcsoláskor ránéz, de ebben sem vagyok biztos.

Így stimmel? ;)

(#19702) olanor


olanor
tag

Üdv!

SSD vásárlás előtt állok , tudnátok nekem ajánlani valami gyors és megbízható típust ?
- 64Gb legyen
- 25-30k között

Nézegettem iPon-on és nem nagyon vagyok tisztában vele mi is a különbség egy - egy típus között.

(#19703) tomic válasza olanor (#19702) üzenetére


tomic
addikt

Crucial M4

(#19704) #41133696


#41133696
törölt tag

A klónozó programot tartalmazó CD-t (Acronis TrueImage) - érdemes telepíteni ? Simán át lehet vele klónozni az SSD-t egy HDD-re, úgy értem mint Backup-ot ? Nem csináltam még ilyet azért kérdezem :D

(#19705) olanor válasza tomic (#19703) üzenetére


olanor
tag

Igen, az kimaradt hogy Sata2 :DDD

(#19706) tomic válasza olanor (#19705) üzenetére


tomic
addikt

Visszafelé kompatibilis. ;)

(#19707) MrCsiT válasza MasOyama (#19609) üzenetére


MrCsiT
addikt

Ha túl sok vinyó kezd el pusztulgatni egy gépben, az legtöbbször tápcserét jósol.. :U

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

(#19708) #02119936 válasza MasOyama (#19609) üzenetére


#02119936
törölt tag

OFF: HDD

A win7-ben az energia takarékossági okosságokat babráltad? 5 perc után kikapcsolgat a vinyó hamar meghal ( nálam samsung f3 ) 7-8 watt nem számít , 60 percre állsíd a kikapcsolási időt. Lehet más hiba is, de én így jártam.

(#19707) MrCsiT A táp hamarabb öli meg a alaplap/proci valamelyikét mint a hdd-t és sűrű fagyások jellemzik.

[ Szerkesztve ]

(#19709) _BM_ válasza #41133696 (#19704) üzenetére


_BM_
senior tag

Ha nagyon kímélni akarod az ssd-det, akkor egy másik gépre telepítsd, csinálj vele boot-lemezt, és azzal boot-olva klónozz ssd-re (vagy onnan másik meghajtóra) :)
Általában a boot-lemezt használja az ember, így nincs értelme telepíteni SSD-re. Csak ha muszáj.

[ Szerkesztve ]

(#19710) Matyó83 válasza jozsi252 (#19678) üzenetére


Matyó83
tag

Ezer köszi!
A ramdisket holnap megnézem, a többi elvileg jól van beállitva.

Holnap rajzolom mi a szitu!

Köszee mégegyszer! :R :R :R

Ha kérdezel valamit és ÉN válaszolok és nem tetszik vagy nem kell a cuccom, legalább vedd a fáradtságot, hogy visszaírsz, hogy; Bocs, de nem kell!

(#19711) jozsi252 válasza Matyó83 (#19710) üzenetére


jozsi252
veterán

Okés, nm, sok sikert hozzá :C

iPhone 13 Pro Max

(#19712) olanor válasza tomic (#19706) üzenetére


olanor
tag

köszi a választ :R

(#19713) GLOCK34


GLOCK34
aktív tag

Sziasztok!
Nemrég vettem egy xps l702x-et és az egyik 500gb lemez helyett szeretném berakni ezt:[link].
Nem vagyok nagy mágus notikban mit hogyan,szóval ha tudnátok segíteni hogy a legegyszerűbb cserélni,telepíteni,beállítani azt megköszönném. Még igazából azt sem találtam meg konkrétan a garanciánál,hogy szervizbe kell vinni,vagy sem. Windows,driver telepítőlemezt kaptam. Win7 home premium x64. A gép pedig ez:[link].

(#19714) tomic


tomic
addikt

Tapasztalt már közületek valaki olyat, mikor bekapcsolom a gépet akkor feláll a rendszer majd csak a piros hdd leg világít folyamatosan de nem csinál semmit a rendszer. Egér mozog.
Kicsit később kb 1 perc múlva megy minden.
Amíg nem csinált semmit csak tekert addig amire rákattintottam azok az alkalmazások elindulnak egyszerre.
SSD-vel lehet valami vagy esetleg más?

(#19715) Fire/SOUL/CD válasza #41133696 (#19704) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

1. ne keverjük a klónozást a backup-al... ;]

2. Igen, Acronis TI Home 2011 alkalmas SSD-ről backup-ot készíteni(bárhova, kivéve önmagára :B ), beleértve a 100mbyte-os rejtett partíció megléte esetén is.
(Átlag user-ek simán telepítenek W7-et SSD-re, akkor a W7 elvégzi az alignálást (ami SSD-k esetén kötelező, hasznos dolog), de járulékos költségként létrejön a 100mbyte-os rejtett partíció, ami igazából kizárólag , a rendszerpartíció BitLocker-rel(csak Ultimate/Enterprise változatokban érhető el) történő titkosítása esetén nélkülözhetetlen. Itt csokorba szedtem, pár neten fellelhető urban legend-et, a rejtett partícióval kapcsolatban ;]

3. Erről a rejtett partícióról meg szoktak feledkezni backup készítésekor a user-ek, pedig egyszerű a dolog: Ha létezik, akkor azt a rendszerpartícióval együtt menteni kell

4. Acronis restore esetén (elmentve helyesen a rejtett partíciót is) kiválasztható, hogy az egész lemezt állítsa vissza (rejtett (c), rendszer(d) és MBR (MBR-re még kitérek, mert fontos)) avagy MBR nélkül csak a rejtett ill. rendszerpartíciót állítsa vissza.
(A visszaállításkor kiosztott C betűjel a rejtett partíciónak, csak "átmeneti", a visszaállítást követően nem fog C betűjelet kapni, rejtett mivolta révén)

Az MBR visszaállítás avagy sem, ez itt a kérdés...
No hát ezen funkció helytelen használata okozza azt a "jelenséget", amikor érkezik a user és arról számol be, hogy pl "korábban készítettem egy mentést a rendszerpartíciómról, most fél év múlva visszaállítottam pedig az mbr visszaállítást is bejelöltem, aztán csak a rendszerpartíciót állította vissza, a többi partíciómat meg elku..ta és RAW-ként látja a rendszer. Egy csomó adatom elveszett ez a .................................................... (ékes jelzők az adott szoftverről) miatt...

Na hát természetesen nem a szoftver a "hülye", hanem a user, mert súlyos hiányosságokkal küzd, bizonyos alapvető szakmai információk terén. ;]

Az MBR-ben (többek közt) a partíciókról vannak tárolva létfontosságú információk, pl hol kezdődik/végződik, típusa stb stb. Ebből kifolyólag: Ha készítesz egy mentést, aztán ezt követően bármikor, bármilyen partíción végzett műveletet eszközölsz(új partíciót hozol létre vagy törölsz, átméretezel stb stb, akkor TILOS visszaállítani az MBR-t, abból a korábbi mentésből! Belátható miért, hisz a korábban elmentett MBR-ben pl 1 partíció szerepel, ha Te az idők folyamán felszeletelted több részre a vinyód, akkor az MBR megváltozik(több partícióról tárol infót), ha a korábbi mentésből az MBR-t is visszaállítod, akkor megint 1 partíciód lesz, amiket későbbiekben létrehoztál, megy a levesbe....

Összefoglalva: Ha a backup/restore progi elmenti az MBR-t is(Acronis igen), akkor az MBR-t csak akkor szabad visszaállítani, ha a partícióstruktúrában SEMMI változás nem történt, minden más esetben TILOS!

Az Acronis az MBR-t automatikusan menti, de restore esetén a user-re bízza, hogy azt visszaállítsa-e avagy sem.

A W7 saját backup-ja természetesen hibátlanul dolgozik(rejtett partíció esetén is), de visszaállításkor büntet, mert "Ő" automatikusan/kérdés nélkül visszaállítja az MBR-t, azaz ha valaki megváltoztatta a partícióstruktúrát, akkor minden adata elveszik, mert a W7 recovery-je minden partíciót letakarít és újralétrehoz ilyen esetben...

Elnézést mindenkitől, hogy ilyen terjedelmes lett a hsz, vagy ha esetleg OFF-ba kellett volna tennem... :R

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#19716) Fire/SOUL/CD válasza tomic (#19714) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

W7 az OS? TRIM működik, AHCI(olyan driver, ami támogatja a TRIM-et) és a partíció eltolás is mind rendben van és ennek ellenére tapasztalod ezt a jelenséget?

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#19717) tomic válasza Fire/SOUL/CD (#19716) üzenetére


tomic
addikt

Igen.

(#19718) Fire/SOUL/CD válasza tomic (#19717) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Az nem lehet esetleg, hogy nem is az SSD teker? pl van még egy nagyobb HDD is a gépben és mondjuk a víruskergetőd (vagy valami más rendszer- és egyéb alkalmazás stb) azt "vizsgálja/hajtja", ezáltal elvéve a CPU időt az OS-től?

Esetleg próbáld időhöz kötni, hogy mióta jelentkezik a probléma, nem-e telepítettél valamilyen alkalmazást/komplett chipset-et//frissítetted a rendszert/valami rendszerbeállítást eszközöltél/valami rendszerkarbantartó vagy tweaker progi/bios-ba "matattál" stb stb.

Ha lenne véletlenül egy rendszer-visszaállítási pontod korábbról, azzal is megpróbálkozhatsz...

Más tippen sajnos nincs... :(

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#19719) Jim-Y


Jim-Y
veterán

Sziasztok, milyen SSD-t ajánlanátok egy régi (5 éves) ASUS A6R laptopba a gyári Seagate 80 gigás vinyó helyett, árban nem akarok nagyon elszállni, újonnan a 64gb-os Buffalo a mérce, de használt is játszik, sőt azon gondolkozom, hogy -mivel az XP nem foglal sok helyet- egy 30/32-es is elég lenne, de minél olcsóbban kell, hogy kijöjjek, üdv és köszi

(#19720) fagy53 válasza Fire/SOUL/CD (#19715) üzenetére


fagy53
nagyúr

Kösz, hasznos infók ezek és nem kell mentegetni magad... :R
Ráadásul nagyon is passzol az SSD témakörhöz. :K

(#19721) Findzs válasza Jim-Y (#19719) üzenetére


Findzs
addikt

ha buffalót veszel nézd meg a típusát, ez a jó:
SHD-NSUH64G-EU
mert már a 612 -es vezérlővel van szerelve ami támogatja a trimet
van már pár fórumtársunknak és megvannak vele elégedve

"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."

(#19722) #41133696 válasza Fire/SOUL/CD (#19715) üzenetére


#41133696
törölt tag

Szia!

Köszönöm szépen, ezt a tartalmas mély leírást , számomra nagyon hasznos volt . Épp most írok egy cikket a Kingston -ról , a Windows 7 -en elvégzendő funkció optimalizációról, és az AVG Disk Defrag - ami Auslogics termék - beállításáról SSD esetén.

Hát nálam átparticionálgatva nem lesz az tuti :) Azt figyeltem, hogy a 100 MB- os rendszerpartíció ott van :)

Kicsit hosszú Post lesz ez :)

Automatikusa töredezettségmentesítés kikapcsolva alapból - szerencsére

A Windows 7 beépített töredezettségmentesítőjét teljesen kikapcsoltam, még a szolgáltatását is letiltottam . Lehet, hogy felesleges volt , de ha nem fut biztos nem kavar. Más okom is volt erre. Nevezetesen az, hogy a Norton Utilities után megvásároltam az AVG Tuneup Utilities 2011 -et is , és nem volt kedvem száműzni a másik gépre, meg ugye egy töredezettségmentesítő csak kell az SSD -n túli - HDD-k - világában is .

Az SSD előtti pipa ne legyen sohasem bejelölve

Sajnos az AVG Disk Defrag, magától nem venné ki a pipát, tehát ebből a szempontból elmaradottabb mint a Windows 7 beépített töredezettségmentesítője. Viszont ha egyszer kivettük mi manuálisan legalább megjegyzi.

Elemzés

Végig a gép előtt ültem és figyeltem a SSD és a merevlemezek aktivitását az elemzéstől kezdően, hogy ha véletlenül mégis elkezdene az SSD -felé kacsingatni megakadályozzam :)

Pirossal jelzi ,ha egy merevlemez nagyon töredezett

A W7 beépítettjénél viszont klasszisokkal jobb . Szinte minden téren, hiszen van lemeztérkép, folyamatos visszajelzés stb.

Töredezettségmentesítés folyamatban

Na és ugye az is egy nagyon jó pont, hogy akárcsak a Norton Utilities -nél itt is beállítható, hogy amennyiben végzett kapcsolja ki a gépet. Ezt most kihagytam, mert figyeltem, mint nyuszi a fűben :)

Megtekinthető a töredezett állományok listája

Az is tetszetős, hogy az éppen töredezettségmentesített állományok folyamatosan kijelzésre kerülnek. Egyébként nagyon ízléses a progress bar .

Hard Disk Sentinel-el való monitorozás

Hoppá, erőteljes írási folyamat az SSD-n? (105MB)

A most következő nagy felbontású képek a hitelesség miatt váltak szükségessé, meg azért , hogy pár nap múlva is én is tudjam, hogy miről is van szó :-) Amikor megláttam a megnövekedett írási aktivitást az SSD-n kicsit frászt kaptam.

Eközben a D: partíción ami a 600 GB- os méretével nem egy apróság 4 GB írási adatmennyiség halmozódott fel.

Azt, hogy hogy keletkezett az a 105 MB , hát gőzőm sincs, lehet valaki majd rávilágít . Tipp. Az AVG irkált pár információt, de nem töredezettségmentesített.

SSD írás : 152 MB

Az SSD-n néha meglódult az írási tevékenység, de még mindig csak 152 MB -nál tartunk, holott a merevlemezen....

SSD: 206 MB

időközben 206 MB lett...

A töredezettségmentesítés végén HDD1 : 24,3 GB

... szóval szerintem ez így elfogadható arány eddig : 206 MB vs 24 GB

Kicsit előrébb haladva 210 MB írás halmozódott fel. Eközben nem böngésztem , csak vártam és néztem. Egyébként a böngészők gyorsítótárai is átvannak pakolva a HDD-kre .Mozilla Firefox, Opera, Chrome, és Internet Explorer 9

A töredezettségmentesítés végén SSD : 210 MB

A töredezettségmentesítés végén HDD2 : 3.2 GB

(#19723) eziskamu


eziskamu
addikt

Egy Crosair CSSD-V32GB2-t milyen programmal lehetne gatyába rázni? Az írási sebesség nem az igazi.

(#19724) mpierre válasza #41133696 (#19722) üzenetére


mpierre
veterán

Már jó ideje - ssd megléte óta - Auslogics-t használom. Eddig nem is néztem, hogy ír a "C" meghajtóra... :F Az engem is érdekelne, hogy minek?

#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk

(#19725) Gorneck válasza gallus (#19701) üzenetére


Gorneck
titán

Igy ok...bar ettol meg mindig nem ertem a kerdest, mivel ha nem pakolsz at semmit ami az OSnek kell, akkor nem fog ott matatni...mijje tenne...

Gorneck#1239

(#19726) shteer válasza eziskamu (#19723) üzenetére


shteer
titán

melléraksz még egyet raid-be ;]

legújabb schi drivert feltelepíted - ennél többet nem igazán lehet tenni vele

..szerintem jónak tűnik

(#19727) bitmad válasza tomic (#19714) üzenetére


bitmad
aktív tag

Ugyanez a problémám nekem is a Crucial C300 128GB-al.
Nálam teljesen véletlenszerűen csinálja, ilyenkor folyamatosan világít a hdd led és kb fél percig kell várni mire magához tér a rendszer, az egér mozog de nem lehet csinálni semmit se.
Ezt már akkor is csinálta amikor megvettem, azóta frissítettem az alaplap biosát (1801) és az ssd-nek is a 007-re, de a hiba ugyanúgy megmaradt.
Szűz win7 telepítés után is, csak az alaplapi driverek voltak fenn, tehát nem valamilyen program kavart be (pl. virusírtó).
Úgy nézem hogy szinte ugyanolyan a konfigunk, nekem p67 Sabertooth alaplapom van, neked meg P8P67.
Lehet hogy az Asus alaplapokkal, vagy a driverekkel van baja a Crucial-nak.

(#19728) bitmad


bitmad
aktív tag

Frissítettem a Crucial C300 firmwaret 006-ról 007-re, és leteszteltem így is, nincs nagy változás.

Crucial C300 Firmware 006:
Crystaldiskmark

AS SSD Benchmark

Crucial C300 Firmware 007:

Crystaldiskmark

AS SSD Benchmark

(#19729) gallus válasza Gorneck (#19725) üzenetére


gallus
aktív tag

Én nem tudom, azért kérdeztem, csak emlékeimben van, hogy
satára váltásnál volt ilyesmi az IDE-s HDD vel. De lehet öregszik a memóriám.
:))

(#19730) eziskamu válasza shteer (#19726) üzenetére


eziskamu
addikt

Mármint AHCI? Az van fenn. De valami Garbage Collector program nincs hozzá?

[ Szerkesztve ]

(#19731) havri1 válasza bitmad (#19727) üzenetére


havri1
félisten

Ez inkább alapi driver hiba sztem.
Érdemes lenne ezzel kísérletezgetni.
Én most szívtam ilyesmivel. Újra kellett raknom a rendszert, és a mozilla letöltési könyvtára át lett rakva raid0 -ra.
Egy pár kybite-os filet ha leszedtem, megakadt tőle teljesen a ffox.
DriverMagician-al lefrissítettem a drivereim, és megszűnt a hiba.

havri

(#19732) bitmad válasza havri1 (#19731) üzenetére


bitmad
aktív tag

Köszi! :R
Lefutattam a DriverMagician-t, és az Intel Chipset (9.2.0.1030) drivert és a Marvell (1.0.0.1051) drivert kellett frissíteni.
Majd kiderül hogy ez megoldja-e a problémát.

(#19733) Gerisz válasza eziskamu (#19730) üzenetére


Gerisz
addikt

Azt én úgy tudom magának végzi, benne van a vezérlőben.

(#19734) bitmad


bitmad
aktív tag

Érdekes, hogy a Win7 nem adott max pontszámot a procira és a memóriára.
Bár lehet, hogy csak azért mert alapon vannak, nincsenek húzva, mondjuk nem is akarom.
élményindex_Win7

(#19735) eziskamu válasza Gerisz (#19733) üzenetére


eziskamu
addikt

Valamit mintha mérésről mérésre javulna, de két mérés között volt fél-1 óra is. Nem lehet falamelyik szabad hely törlő programot beparaméterezni, hogy besegítsen az SSD-nek?

(#19736) havri1 válasza bitmad (#19734) üzenetére


havri1
félisten

Vindóznak' semmi se elég :)

havri

(#19737) grabber


grabber
addikt

Hello!

Milyen SSD ajánlott egy régebbi P35DS3-ba Q6600 mellé?20-25k körül gondoltam.

(#19738) Sandrew válasza bitmad (#19734) üzenetére


Sandrew
őstag

Miért kéne max-ot adnia :F

(#19739) Lastemperor válasza grabber (#19737) üzenetére


Lastemperor
tag

Kingston 64GB SSDNow V100

Ebben az árkategóriában talán ez a legjobb vétel.

Ain't no rest for the wicked, money don't grow on trees

(#19740) Csorbi


Csorbi
addikt

Asus P8Z68-V Pro laphoz szeretnék 60-64 GB-os SSD-t, az Intel Smart Response kiaknázására. Nem tudom hogy tudna-e valaki egyértelmű választ adni arra, hogy egy jelenleg 4 lemezes RAID 5-ös tömbbel+az SSD-vel is vajon használható lenne-e a Smart Response? Ha igen, akkor milyen SSD-t ajánlanátok?

(#19741) Syl válasza Sandrew (#19738) üzenetére


Syl
nagyúr

E-penis? :DDD

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#19742) boogie84 válasza bitmad (#19734) üzenetére


boogie84
veterán

Ilyennel ne foglalkozz. A Win is be van lőve a propagandára... :) Ergo vegyél minél jobb és drágább cuccot h minél jobb pontot kapj. De ki foglalkozik ezzel? :B

A sütiknek is szükségük van szeretetre.

(#19743) #41133696 válasza mpierre (#19724) üzenetére


#41133696
törölt tag

Ez jó kérdés, de az a pár száz megabájt sokat nem zavar szerintem (210 MB)

(#19744) Syl válasza #41133696 (#19743) üzenetére


Syl
nagyúr

Még a pár giga sem zavar, hidd el. Én minden este hibernálással állítom le a gépet (kb 2 giga írás), plusz a swap fájl is az ssd-n van.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#19745) Fire/SOUL/CD válasza Csorbi (#19740) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Ez egy szép kérdés... :K Magyarul: Az SSD-t be szeretnéd "szervezni" a RAID 5-ös tömbbe, kvázi cache-nek? Ha igen, akkor szvsz nem kivitelezhető: [link]

2 dolog, ami miatt "necces" a dolog (idézve a linkelt pdf-ből)

# System Requirements:
For a system to support Intel Smart Response Technology it must have the following:
Intel® Z68 Express Chipset-based desktop board
Intel® Core Processor in the LGA 1155 package
System BIOS with SATA mode set to RAID
Intel Rapid Storage Technology software 10.5 version release or later
Single Hard Disk Drive (HDD) or multiple HDDs in a single RAID volume
Solid State Drive (SSD) with a minimum capacity of 18.6GB
Operating system: Microsoft Windows* Vista 32-bit Edition and 64-bit Edition, Microsoft Windows*
7 32-bit Edition and 64-bit

# Select the size from the SSD to be allocated for the cache memory.
Note: Any remaining space on the SSD may be used for data storage using the simple data single-disk RAID 0 volume that is automatically created.

Lehet, hogy csak Én fogom fel nem jól :DDD , de a RAID 5, az minden, csak nem egyszerű RAID kötet, illetve, ha meg automatikusan RAID 0 kötetet hoz létre(az SSD-n), akkor meg azért bukta... Persze azért kutakodj a neten, mert ez csak az Én meglátásom szerint nem kivitelezhető... :R

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#19746) grabber válasza Lastemperor (#19739) üzenetére


grabber
addikt

Köszi,meg is rendeltem.

(#19747) S.O.S. válasza bitmad (#19727) üzenetére


S.O.S.
senior tag

Nekem semmi problámám nincs az ssd-vel.

üdv. :)

(#19748) amok válasza bitmad (#19727) üzenetére


amok
csendes tag

Elég hasonló problémám van az Intel 320-assal (128GB).

Rendszer + programok vannak az SSD-n.
Játékok maradtak a HDD-n.
LotRO csinálja/csinálta (1-2 hónapja nem indítottam el), hogy pályaváltáskor vagy amikor töltenie kell leáll fél vagy egy-két percre, Not responding látszik a feladatkezeleőbe és a HDD-hez sem tudok hozzáférni majd fut tovább mintha mi sem történt volna. :(((
Ilyet csinált Guild Wars alatt is de ott sokkal ritkábban. Viszont IL2-CoD alatt nem produkál ilyeneket.
Meg asus alaplap p7p55d-e lx, csak az összeesküvés elmélet miatt :D

Ötlete/tapasztalata van valakinek?

(#19749) balpis válasza Fire/SOUL/CD (#19745) üzenetére


balpis
őstag

Nem teljesen ebbe a topicba tartozik, de hátha...

Van azzal valakinek esetleg tapasztalata, hogy egy így megosztott SSD-n a maradék területet más oprendszer hogyan látja?
Pl. lenne egy 96GB-s SSD, amiről mondjuk 30-at használnék win7-hez cacheként, a maradékról tudnék-e esetleg bootolni ubuntut? Ne adj isten, esetlega maradékot kétdelé szedve még egy XP-t is?

Az első Z68 ismertetőknél én naívan azt hittem, hogy ezt a cachelést majd az alaplap csinálja, s oprendszer függetlenül mehet. Aztán túl gyorsan vettem is egy Z68-as lapot, mire kiderült, hogy ahogy elképzeltem, 3 oprendszer mellé nem tudok SSD-t cache-ként használni :(

(Így teljesen feleslegesnek tűnik a Z68, maradhattam volna a H61-es lapomnál...)

notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó

(#19750) Sandrew válasza Syl (#19741) üzenetére


Sandrew
őstag

Lehetséges :D

Logout-on volt egy Buffalo SSDR-ől teszt. Az már beszerezhetetlen? Mert eléggé jó áron volt. El is gondolkodtam rajta :U

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Flash SSD - Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.