- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:06 Téma összefoglaló
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyimger
őstag
Megnéztük a Tenetet, nagy sokára, de nem vonzott se hype, se trailer. Hát ez jó nagy trágya volt.
Haver rögtön írta is, hogy hát mert nem értem, de nem volt olyan bonyolult ez az inverz dolog. Csak nem érdekes. De a főszereplőt se érdekli, semmit sem kérdőjelez meg, semmi múlt vagy motiváció, csak akciójelenetek váltják egymást, mi meg ülünk és széttárt karral várjuk, hogy hová vezet ez az egész. Kb. mint az Eredet, ami szintén nagy hű meg ha, álmodnak az álomban, csak mutassátok meg, hová szarjak, mert nem tudom, mitől kellett volna hasra esni. Pedig akartuk szeretni mindkettőt. -
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
Aki látta a 2017-es moziba került filmet, nézze meg ezt az előzetest, mégis mennyi hasonlóságot vél felfedezni?
-
gyimger
őstag
Én ennek a képaránynak mondjuk örülök. Több anyagot tartalmaz a kép különösebb veszteség nélkül.
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
Biztosan nem ilyen válaszra számítasz, de párom javaslatára (és mert holnap korán kelünk), csak egy egyszerűbb kis animációs filmet, az új Addams Family rajzfilmet nézzük (jelenleg is). De ki gondolhatta azt, hogy a Wednesday-t le kell fordítani Szerdára, a Festert Ragyára és (ami a legfurább) a Gomezt Gustavóra (??)
Miért? Úgy egy órája ezen agyalok. -
gyimger
őstag
Én láttam korábban a filmet és most elolvastam az értékeléseiteket is. Szerintem a film továbbra is rossz. Csodálatra méltónak találom, amilyen üzeneteket átadott nektek és milyen gondolatokat ébresztett, de ennek a művészies utalgatásnak az lett az eredménye, hogy mint film, nem volt sok értelme. Mondhatjátok, hogy igénytelen proli vagyok, de a film végig értelmetlen volt és nem is vezetett sehova. :)
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
Én a hetedik részt moziban láttam, a nyolcadikat tévében, a kilencediket sehogy se és nem is érdekel. A Zsivány annyira nem volt rossz, mint arra számítottam. De a Solo egy akkora rakás szar, amilyet ritkán látni. A rajzfilmszerű csipet-csapattal, a lázadó, "elnyomott" robottal és azzal a semmilyen történettel, amit muszáj volt kitalálni hozzá, mert ez nem a Disney World, ahol csak ki kell állni jelmezben egy Star Wars panelen.
Egyébként sosem voltam rajongó, de amikor újranéztük az előzmény filmeket, rá kellett jönnöm, mennyire jó a politikai háttérsztori és a háttérben folyó cselekmény, ami a végére beteljesedik. De hogy a folytatások nem békeidőben kezdődtek, abszolút lényegtelenné teszik az eredeti filmeket. De legalább remake-elték az eredeti filmeket, bekaszáltak sok-sok milliárdot. Bár a színészek is állítják, hogy szinte naponta változtatták a cselekményt, mert semmi ötletük nem volt, hová fusson ki ez az egész. És tényleg nem vagyok rajongó, messze nem érdekel a Star Wars, de ez mi már. Övék volt ez az egész franchise, most meg jönnek ki a regények és a lexikonok, hogy befoltozzák azokat a rohadt nagy lyukakat, amik a filmben vannak. És úgy pózolnak ezek az új karakterek a borítókon, mintha lett volna bármi fontosabb szerepük vagy személyiségük. Rohadt nagy fiaskó... nak látom én, kívülről. -
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
Én a 12 dühös ember után éreztem ezt. A szereplők felálltak és egyszerűen szétszéledtek a film végén, bennem meg olyan nyomot hagyott anno, hogy ez mekkora egy istenkirály film volt. Egy nyüves szobában játszódik az egész film, de máig emlékszem, mekkora élmény volt.
Ui.: Nem 1957-ben láttam.
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
Annyira nem érdekelheti őket a külső, ha kis híján Idris Elba lett Bond.
-
gyimger
őstag
Nem elfelejtve a 21 Jump Streetből a koreai Jézust.
Viszlát: Akkor lényegében rasszista csak fehér ember lehet?
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
Az, hogy Snydernek ott kellett hagynia a forgatást, sok szálat hagyott elvarratlanul (Knightmare, Swanwick tábornok), sok eredettörténet ment a kukába és véget vetett az addigi terveknek. Amellett a félkész, egysoros poénokkal kitöltött film egy olyan semmilyen lett, amitől feláll a szőr a hátamon. De a hatására csináltam egy Whedon Cut trailert.
-
gyimger
őstag
Szerintem sem volt jó a trailer maga, de attól tegnap vagy 12-szer megnéztem (és egész nap ment a Halleluja), viszont brutál hatása volt rám. Többnyire Verón megmutatott, spoileres jelenetekből épült fel, és érződik belőle a büszkeség és a hála. El se tudom mondani mennyire várom. Nem csak pár plusz jelenetről van szó.

-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
Olvasom a Tenet kritikát (1,5 / 5), sajnos a humortalan lett.
Pedig az előzetesekből azt szűrtem le, hogy tinivígjátéknak készült. Így már nem is érdekel.
-
gyimger
őstag
Imádom Mercury-t, sokat tudok róla, de őt mégsem tehették bele digitálisan a filmbe. Malek viszont tagadhatatlanul remek választás volt, látszik, hogy sokat fektetett a szerepbe. A mozdulatok, az apró felnézések a zongora fölül, szerintem ennél jobbat nem lehetett volna összehozni, esetleg Freddie archív felvételekből. Még a 2017-es budapesti koncerten Adam Lambert is elsütötte, hogy ő nem Freddie ("well, no shit"), tudja jól, nem is lenne képes ő lenni.
(#136583) Mik76:
A banda tagjainak mormoni életviteléről mindig a Dragon Attack szám jut eszembe, amibe Brian belecsempészett egy sort, hogy "take me back to the shack". Állítólag a "Shack" elég állat egy klub volt Münchenben.
-
gyimger
őstag
Rágódok ezen egy ideje, próbáltam meghatározni, hogyan épül fel és követik egymást a filmek. Arra sikerült rájönnöm, hogy ez nem Marvel formula, nincs fő univerzum. Van (volt?) egy csapásirány Snyder irányításával, sok eredetfilmmel, ami bebikázott egyfajta univerzumot, de a DC már rájött, hogy nekik multiverzum kell és talán ez lesz az, ami végül beválik. A Marvel futószalag akcióvígjátékai (nem láttam őket, de olvastam róluk) eléggé behatárolják a filmjeiket. Gondoljunk arra, ha nem jöhetett volna létre a Joker, mert Leto viszi a szerepet, vagy nem jöhetne a Batman, mert Affleckre várunk. Ha ezek valahol találkoznak, nagyszerű, de az se baj, ha nem. Nem kell Marvel módjára univerzumokban gondolkodni, csak jó filmek kellenek megkötések nélkül.
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
Ugyanígy álltam hozzá, bár amikor hír jött arról, hogy Freddie életrajzi film jön, naponta kerestem rá a "untitled Freddie Mercury biopic" kifejezésre (volt is ilyen című IMDb adatlap). Rengeteg könyvem van a zenekarról és a dokumentumfilmjeiket is láttam (Freddie és Queen egyaránt), de féltem a filmtől, még ha Malek szimpatikus is volt (inkább, mint Cohen).
De a mozi óriási élmény volt (párom szerint a végén le is gördült egy könnycsepp, de ez nem igaz), és azóta is büszke tulaja vagyok egy ilyen digibook kiadásnak:

-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
Két hét múlva FanDom. Snyder csepegteti az infókat. Steppenwolf a rendezői változatban egészen máshogy, kevésbé "emberien" fog festeni (felső Snyder, alsó Whedon).
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
Lehet Snyderre mondani bármit, de ha már egységesebb lesz a Snyder Cut, mint az a katyvasz, amit Whedonék hoztak össze, akkor már megérte!
Logout szösszenet -
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
Nekem rémlett egy olyan eset is, hogy a mester perelt dokumentumfilmeseket ezen adatok nyilvánosságra hozása miatt is. Meg is van:
"A személyiségi jogokra vonatkozó követeléseket is visszautasították, a születési név, hely és dátum ugyanis nyilvánosan elérhető információk. Paul Schabas bíró szerint lehet, hogy Wiseau érzékeny ezen adatok megjelentetésére, mivel sokat dolgozott a személyét övező titokzatosságon, de felfedésük egyáltalán nem értelmezhető "kimagasló fenyegetésként"."
Oda a varázs
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
Hópelyhek megint lendületben: GetSplitOffNetflix
-
gyimger
őstag
Szeretek alulértékelt filmeket ajánlani, nemrég néztük meg HBOGo-n a You Might Be the Killer-t, ami elég trashnek néz ki, de nagyon önironikus és egyáltalán nem veszi magát komolyan, ahogy egy horror vígjátéktól illik. A humora mindig betalál, és a film sztorija is elég érdekes önmagában is. Engem nagyon a Tucker and Dale vs Evil-re emlékeztetett (horror-comedy klasszikus), akinek az vagy a Cabin in the Woods bejött, ez is tetszhet.
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
De pl. Jordan Peele nyugodtan mondhat olyat, hogy ő egy bizonyos bőrszínű emberekkel nem dolgozik és soha nem is fog együtt dolgozni, de mivel a fehérekről van szó, kit érdekel.
-
gyimger
őstag
A képregényhűségre sem lehetne panasz. :)
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
Az értékelésed olvasásakor ugrott be a Freaks (2018), amiről itt a témában sem látom, hogy írt volna valaki. A film első felében én is azon gondolkodtam, mégis mi történik, olyan poszt-apokaliptikus, drogmámoros zagyvaságnak tűnt, de a végére egy elég izgalmas és szórakoztató film lett belőle. Szerintem méltatlanul ismeretlen és alulértékelt film.
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
Saját IMDb lapot is kapott a Snyder féle Justice League.
-
gyimger
őstag
-
gyimger
őstag
Az Apokolips War tulajdonképpen egy univerzum-záró film, úgyhogy elég sok előzménye van. Ez a rész felöleli az összes Justice League animációs filmet (a Flashpoint óta legalábbis), néhány önálló filmet (Son of Batman, Batman vs. Robin, Batman: Bad Blood), (legalább) egy Suicide Squad rajzfilmet (a Hell to Pay-t), két Teen Titans filmre is van visszatekintés benne (JL vs. TT és a Judas Contract), és a korábbi két Superman rajzfilmben történteket is megemlítik (Death of Superman, Reign of Supermen). És persze ott a korábbi Justice League Dark is. Ezekre mindre van egy-két utalás benne, de tényleg mindre. De írta a kolléga, hogy ezek nélkül is érthető és szórakoztató.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Nyolcmagos CPU-val és 32 GB RAM-mal is munkára fogható az MSI egykártyás gépe
- Battlefield 6
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Video digitalizálás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128gb - Jó állapot, akku 100%, tokkal és fóliával, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S26 Ultra 12/256gb Cobalt Violet - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Apple iPhone 16 128gb - Makulátlan, akku 100%, garanciális, tokkal, akár beszámításal
- 4 FAJTA (Május) DELL Latitude Laptop Tartós-Golyóálló-AKÁR SULIBA 7320 7430 7440 5320 5420 5430
- NEW! Bontatlan Lenovo Thinkpad T14 G6 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% Ultra 7 255U 16/512 FHD+ Magyar!
- Dell Latitude 5410 - 14", Core i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CMW16GX4M2Z3200C16
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 4 - 14" - Ryzen 5 pro 7530U, 16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Újszerű, 1 Év Garanciaval
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Haver rögtön írta is, hogy hát mert nem értem, de nem volt olyan bonyolult ez az inverz dolog. Csak nem érdekes. De a főszereplőt se érdekli, semmit sem kérdőjelez meg, semmi múlt vagy motiváció, csak akciójelenetek váltják egymást, mi meg ülünk és széttárt karral várjuk, hogy hová vezet ez az egész. Kb. mint az Eredet, ami szintén nagy hű meg ha, álmodnak az álomban, csak mutassátok meg, hová szarjak, mert nem tudom, mitől kellett volna hasra esni. Pedig akartuk szeretni mindkettőt.
Pedig az előzetesekből azt szűrtem le, hogy tinivígjátéknak készült. Így már nem is érdekel.