- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
pitman
őstag
Azért, mert ha valami fémhálót/csövet tekersz arra a kábelre és az odaér valamelyik áramkörhöz (alaplap, kártyák, hdd stb.) és rövire zárja (amire jó esély van), akkor vége a dalnak (legalábbis az adott alkatrész szempontjából biztosan). Ezért kell szigetelni. Esetlegesen olyan fémszövet jöhetne még szóba, amin eleve van szigetelés vagy szigetelőlakk, mint a tekercsekben használt vezetékeken. Nem tudom, hogy ilyet gyartanak-e egyáltalán.
-
Sir Tyudor
csendes tag
Ha árnyékolást tekersz a tápi madzagokra arra ügyelj, hogy csak az induló végüket kösd le földre (praktikusan a táp dobozához) Külön külön árnyékolj minden eret és utána szigetelő csövet rá! (Mindre külön-külön)
Elvileg gyárilag kéne így csinálni, elvégre nagyfrekis táp.
FONTOS!! FELTÉTLEN SZIGELED ŐKET!
Szia! -
PeliScan
addikt
Az ''árnyékolás'' nem jelentene negítívumot semmiképp sem, még akkor sem, ha egyáltalán lehetne értelmezni a tápkábel esetében. :) Szóval semmi teljesítménycsökkenés nem lép fel! Nem is igazán értem, h mire gondoltál... a szigetelésen keresztül kiszippantja a kraftot? :D
Értem én, hogy nem lifeg, és rá van foódva, de akkor is. Ha bármit rövidre zár, akár a VGAn, akár a memóriákon, az alaplapon, vagy netán a vinyókon, tökmind1, csúnya amperszag lesz. :( -
And
veterán
Hi! Teljesítménycsökkenés meg árnyékolás? Tényleg nem akarom szétoffolni , de hogy jön ez egy egyenfeszültséget és egyenáramot adó táphoz? Egyébként én sem lennék tőle nyugodt, mert ha mégis rövidrezár valamit a lapon, akkor aztán olyan teljesítmény-növekedés lehet az eredménye 1-2 pillanatra, hogy még :) !
Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest