Hirdetés
- potyautas: Vágyak
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sidi: 286-os Laptop memóriabővítés: Toshiba T3100e (gázplazma)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
A yum lecserélése miatt kár hanyagolni a fedorát. Mivel az új, a dnf gyakorlatilag a yum kódjára épül, az lett kissé átalakítva, modernizálva. A neve is az, hogy dandifield yum, vagyis "kicsinosított" yum.
(yellow dog updater and modified, volt régen egy rpm alapú disztró, a yellow dog, sárga kutya. azok fejlesztették eredetileg a yumot, a redhat csak átvette. Onnan ismert, hogy ps3-on ez volt A desktop disztró. De ez egy másik történet.)
Egyébként ugyan úgy kezeli a repókat, majdnem ugyan azok a parancsai, kapcsolói: link.
Meg amúgy is pythonban van írva. Meg egy csomó plugint integráltak ami logikus.Amit megállásnak tapsztalsz, szerintem az a csomag építési fázis. Mert frissítésnél nem szedi le a komplett csomagot, pl: 200 megát kernelnél, hanem csak annyit, ami változott. Van, hogy 20 kbyte-ot 20 mega helyett. Majd a te gépeden újraépíti a csomagot és úgy telepíti. Ez a deltarpm, drpm.
Csak magunk között mondom - bár tudom, hogy itt is nekem fognak jönni ezért - hogy a dnf/yumhoz képest a apt-get például primitív. 2017-ben nem tud mirrort váltani...
szal csak ezért dobni felesleges. a dnf gyakorlatilag yum 4, illetve mosstmár 5.
(#5943) csendes:
A nyílt forrású közösségnek a red hat is tagja, igen, mint mutlicég. Ez szeirntem egyáltalán nem gond, sőt. A centosnek is kifejezetten jót tett. Gyakorlagilag eltűnt a frissítésre várakozás. Anno az is gáz volt, hogy akkor most a 7-et építsék, vagy a 6.5-öt. Mert a kettő együtt nem ment.
A redhat sok esetben csinálja ezt. Jó oké tudom, nem fejleszti sem a gnómot, se a libreofficet, se a kernelt, se az x-et, se a waylandot, se a network managert, se az izét meg a többit.
Nem. csak a lóvét adja hozzá.
Meg a fejlesztőket. Nem mindet, csak úgy 70%-át.
Meg némi szervert. Kb... mindet. Meg lóvét.
De persze nem fejleszti.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 150 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest