Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dimre70

tag

válasz KisBundi #248 üzenetére

Akkor szokott megállni, ha a föld széle csapott, nem merőleges a haladási irányodhoz képest.
    A rajzon, az 1-es vonalon haladsz és fordulsz akkor érzékeli, hogy van még terület.
    A 2-es vonalon mész és kanyarodsz kevésbé fogja, vagy nem érzékel további területet, és megáll, mert a föld széle (fizikai határa) hátrább helyezkedik el. Ez már nagyon rég, az előző részek butább segítőinél is így működött. Bocs a rajz minőségéért, így egyszerűbb, megmutatni, megérteni.

• sz.mich

tag

válasz KisBundi #248 üzenetére

Nekem meg simán rá akar vetni a vetőgépesem a már elvetett területre. Ha elkezdtem egy munkással a melót, és elmentem a játékot, kilépek, majd vissza, és újra elindítom az illetékest, akkor bizony simán ráfordul a már elvetett területre. Ez már a játék eleje óta így van, remélhetőleg majd érkezik rá a peccs... de az is lehet, hogy mind a ketten egyedi problémával küszködünk. :)

• dimre70

tag

válasz KisBundi #238 üzenetére

Ez leginkább a traktor nagyságától és a munkaeszköz szélességétől függ, még a legkisebb traktor sem tud 3 m ívben megfordulni mondjuk egy kis vetőgéppel, ilyenkor akár több sávot is kihagy.
    Megvárod amíg befejezi, utána eltolod egy sorral. Rengeteg időt lehet vele spórolni, főleg a bérmunkáknál, aratásnál egy 10.90-es a 12 m vágóasztallal simán befordul a következő sávba.

• dimre70

tag

válasz KisBundi #231 üzenetére

A GPS panelt a "Bal Ctrl + num 0" nyitod/zárod
    Bővített menü "Bal Ctrl + num ," (a num 0 mellett) ha ezt megnyitod és nyomva tartod a "Bal Ctrl" tudsz az egérrel a kezelőfelületen kijelölni funkciókat. Minden funkcióhoz van billentyű kombó is (most nem megy fejből).
    Bal felső sarok: Mentés, betöltés, törlés funkciók, ill. a slotok "+ -" (érdemes egy eszköz paramétereit elmenteni, később nem kell újra beállítani)
    Jobb felső sarok: Munkaszélesség, "+ -", ill. automata (megnyitáskor mindig 6 m, ha automatára nyomsz az adott eszköz munkaszélességére áll be, én lejjebb szoktam venni 0.1-0.3 tizeddel, mert túl vannak méretezve)
    Bal közép: Útvonal beállítások, bal-jobb irányban eltolás, kilencven fokos elforgatás, bal-jobb irányú szabadkézi forgatás 0-360°
    Jobb közép: Eltolás, a vontató és a munkaeszköz helyzetét tudod változtatni, pl. nagyobb ekéknél amikor bal-jobb irányban dolgoznak a vontató mögött, "+ -" tudod a vontató nyomvonalát változtatni (kék szaggatott vonal), a "téglalap" ikonra nyomva visszaáll a zöld folyamatos vonalra a vontató. Automata beállítás, értelemszerűen a program állítja be.
    Bal alsó sarok: Alapbeállítások, a "piros szaggatott, és zöld" vonalak emelése pl. aratásnál, kikapcsolása, megjelenítése. Az előző munkaeszköz beállításának betöltése.
    A parabola antenna - A GPS AKTIVÁLÁSA - DEAKTIVÁLÁSA (rögzíti ill. feloldja a járművet a beállított útvonalra, hangjelzést is ad - egy pittyegés rögzítés, két pittyegés oldás) billentyűvel "Bal Ctrl + W"
    New - Új útvonal, ilyenkor az addigi beállításod nullázódik alaphelyzetre ugrik éppen amerre állsz irányban.
    GPS kormánymű aktív - passzív (játékvezérlők).
    Jobb alsó sarok: Automata funkciók
    "+ -" pl. multiban, két gép egymás mellett halad, munkasáv eltolás, a földterület végén, kanyarodáskor egy sort kihagy a másik gép számára, nem akadnak össze.
    Alatta van egy áthúzott ikon, ilyenkor a föld végénél nincs parancs megadva megy tovább..... (manuálisan kell parancsot adni vagy irányítani), rákattintva nyíl merőleges vonallal, a föld végénél megáll, még egy kattintás bal - jobb irányban történő kanyarodás a terület végénél. Mellette két bal - jobb kanyarodó nyíllal lehet változtatni a kanyarodási irányt.
    A két nyíl felett "+ - vonalkák) a kanyarodás távolságát lehet szabályozni a terület vége előtt (csak a föld fizikai határáig képes számolni, mindig a vontató első kereke a mérvadó, ha az első kerekek elérik a földhatárt kanyarodni fog ).

Nagy vonalakban ennyi funkciót tud, elnézést, ha komplikáltan fogalmaztam, a legjobb ha leülsz és végigpróbálod. Pár perc és tudni fogod használni, a billentyű kombinációkat megtalálod a program leírásánál.

[GPS]

Van egy skin is, ha nem tetszik az eredeti

[GPS HARD HUD]

• sz.mich

tag

válasz KisBundi #221 üzenetére

Én a játék elején vettem egy 2x olyan széles vágóasztalt, mint ami a kezdő kombájnhoz volt. Abba most ne menjünk bele, hogy alapból nem bírná el, mert lóerő függvénye lenne ez is, mert még a 2,5x nagyobbat is elbírja, az emelkedők foghatnak ki rajta, olyankor segíteni kell, de a lényeg, hogy így máris 2x-2,5x gyorsabb a munkavégzés.

Aztán több órán át szójababot termesztettem. Erről lehet vitatkozni, hogy a búza jobb, mert rend marad utána, amit fel lehet bálázni, így a bálákból is lesz némi pénz. Ahhoz viszont kell bálázó, meg bálagyűjtő is, ami plusz pénz (és persze idő). Szóval szójabab. Jó pár aratás után összejön egy bizonyos pénzmag, és ekkor eladsz mindent, ami nem kell (a kezdő traktorokból maradjon egy, meg a kocsi, a többi, vetőgépestől kultivátorostól mehet eladásra - és ne a garázsból adjuk el, mert ott szarabb áron megy, tehát a boltnál kell eladni). Aztán máris lehet venni egy nagy traktort egy olyan vetőgéppel, ami kultivátorozik is egyben, plusz műtrágyát is nyom a földbe. Na, ezt meglépni megváltás volt.

Innentől kezdve pedig folyamatosan egyszerűbb lesz minden. Lehet gyűjteni jobb kombájnra. Előtte persze megvettem a játék legnagyobb pótkocsiját, amit csak dolly-val lehet traktorral húzni, de az mégis 59k literes, ami azt jelenti, hogy egyetlen fuvarral ~110-120k eurót lehet keresni. Én a játék elejétől a termelés hatékonyságára/gyorsaságára gyúrtam. Így száz óra elteltével van két darab cr10.90-es kombájnom, és 4 nagy (különböző) traktorom, megannyi munkagépem, valamit pótkocsim, és a Gold mapon megvettem az 5-ös parcellát. Mindezek fenntartásába besegít 6 napelem, ami mostanra már kevéske (csak az egyik kombájn napi fenntartási költsége több, mint 5k, igen, lehet mondani, hogy cseréljem le, csakhogy még ennyi idő, és "fejlettség" után sem minden fenékig tejfel. Plusz ott van a sertéstelep is, ami szintén igényli a supportot. Jelenleg 100 ezer euróm van. Most az, hogy mi számít gyorsnak, az nyilván a money tool lenne. Tekintve, hogy a játék eleje a legnehezebb (kilábalni az adósságból, és elfelejteni a lassú munkavégzést, és a szar kis gépeket), és a legélvezetesebb része is egyben, hiszen van miért küzdeni. Nem bántam meg a játék eleji, nagyjából 6 órán át tartó szójabab farmolást... elvégre, ez egy farmos játék. :DDD De most komolyan, tud valaki trükközés nélkül olyat, hogy pár óra elteltével minden öröm és boldogság? :U

• Atlantis

veterán

Ahogy írták, bérmunkát kell csinálni én abból is aratásra specializálódtam, csak azt vállalok, mert jól fizet és annyira nem unalmas.

Nem is nagyon érdemes megvenni a földeket szerintem, mert bérmunkával többet lehet rajta keresni, mintha te műveled meg. Szerintem emiatt nem jó a pénzügyi rendszere a játéknak, persze így relatíve gyorsan lehet pénzhez jutni és belátható időn belül lehet nagy vasakat venni, ami pozitívum.

• dimre70

tag

Orrvérzésig bérmunka, utána kedved szerint, a fa biznisszel sem keresel többet mint a 15-ben. A gazdasági rendszert sikerült jól összehozniuk, nem leszel hirtelen gazdag (ha nem csalsz), van akinek tetszik, és a csíítelök tábora. Párszor végigjárod a térképen a földtulajokat, nagyot szakítasz rajtuk, de egy idő után monoton és unalmas lesz, GPS mod ajánlott hozzá ( beállítod a gépet, elindítod, amíg dolgozik megnézel egy filmet ;] ).

Pl. erre a melóra 151 perc volt, kb. 70 perc alatt kész lett.

[Féltávnál]
    [A fizetség + időbónusz] :DD

• vezse

tag

válasz KisBundi #207 üzenetére

Szia! A boltnál a két épület között lehet "visszatéríteni" a bérelt dolgokat. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés