Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
vhw
addikt
Amennyire trailerekben, a tutorial videókban láttam, azért van pár licenc. (ha neked megvan akkor kb. mekkora az elérhető géppark típusonként? (traktor, kombájn, pótkocsik stb.?)
Bérmunka van? Hasonló mint az FS-ben?
Mintha olvastam volna, hogy van némi évszak váltakozás (tél kivéve), igaz ez? Vagy hogy működik az idő a játékban? (gyorsítható/lassítható? napszakok? növény növekedés?)A grafika nekem elment, bár az optimalizációt láttam szidták...
Ami leginkább aggaszt, hogy nem találtam hivatalos weboldalt, se a játékban lévő gépek/licenc márkák listáját. Nem tudom milyen lehet a support...
Ja, milyen a bálák fizikája? - ez életbevágó.

-
vhw
addikt
Tudom szentségtörés itt... de van akinek első kézből van tapasztalata a Farm Expert 2016-al?
Látom nem fényes a steam értékelése, youtube videókat nézve a grafika olyan FS 2013 szinten lehet (részemről nem katasztrófa).
Miben nyújt többet/kevesebbet mint az FS? (jatékmechanika, lehetőségek, különbségek, idegesítő apróságok?)
A '15 fás cucca nem hat meg, és a 2013-tól örökölt "sivárság", "céltalanság" nem igazán tud meggyőzni, hogy javulna a játékélményem az újabb résszel.
De talán egy másik fejlesztés tartogathat érdekes dolgokat... -
vhw
addikt
Ha már megvan az i3 nem igazán kéne A6-osra cserélni.
Ami az R7 240-et illeti... nem tudom használt kártya mennyire jöhet szóba, de ~10k környékén ettől lényegesen jobbat tudsz venni. (ha mindenképp új kéne, akkor is inkább gddr5-ös verziót keress, vagy inkább R7 250-et - kerettől függően)
-
vhw
addikt
De sajnos a fejlesztés jórészt kimerült az eye-candy-ben. Pedig milliónyi ötletet lehetne megvalósítani - amiből az új növények/állatok a legkevésbbé forradalmi (csak kell pár új textúra, licenszelni pár munkagépet - mégis lényegesen érdekesebbé, változatosabbá tehetné a játékot).
Ehhez képest a játékos által építhető, bővíthető farm. (ólak, karámok, silók... netán az egyébként funkció nélküli házamat építeni, csinosítani...)
Egy PDA-szerű felületen távolról, pár kattintással irányítható bérelt munkaerő
Térkép -> földterület/épület -> hozzárendelem a birtokomban lévő munkagépek közül a megfelelőt -> menjen oda végezze el a feladatot; arasson, szántson, szállítson - támogasson; ha történetesen aratok legyen már lehetőségem olyan utasítást kiadni, hogy elvigyék a kombájn mellől a terményt a silóba.Valamiféle kampány mód, kitűzni célokat, jutalmakat (fix beszállítóvá vállni valahová)
Nem sorolom tovább, mindenkinek meglenne az ötlete mivel lehetne még érdekesebb a játék. Mégis valahogy a jellemtelen egyszerű utat választják a fejlesztők; polírozunk rajta kicsit, csillog-villog: vegyék meg.
-
vhw
addikt
Jobbnak jobb, meg szebb. Aki éppen most szeretne ilyen szimulátort persze, hogy a 15-öt vegye.
De annyira talán nem jobb, hogy ez egy új rész legyen.
(A magam részemről sajnálom, hogy előbb jut lehetőség arra, hogy fát vágjunk, mint újabb növénykultúrák, netán állatok kerüljenek a játékba) -
vhw
addikt
válasz
n0tr3adY81
üzenetére
Bár még nincs nagy választék 15-höz - na meg a 2013-hoz se volt olyan rengeteg - de a hivatalos honlap MODS részlegében egész korrekt minőségű (gyárival összevethető) cuccokat találtam anno az előző részhez.
Aki nem célzottan keres valami kedvenc típust, csak úgy véletlenszerűen böngészik valami használható cucc után, annak érdemes időnként ránéznie. link
-
vhw
addikt
válasz
n0tr3adY81
üzenetére
Uhm... Most már lehet ilyen formában pótkocsit pakolni? Vagy a használt pótkocsi eredetileg is képes fát szállítani? (az oldalfalak nem engedik lecsúszni a rönköket?)
Kapcsolódó kérdés; így lehetséges bálát vagy raklapot is rádobálni pótkocsira?Előző résznél úgy olvastam hiába próbálnánk meg normál pótkocsira raklapot pakolni - nem fog "belemenni", mert valójában nem "öblös". (én ezek után nem is próbáltam soha)
-
vhw
addikt
Fejlemény:
Most végzett a vetéssel, direkt odamentem figyelni.
~5-10 másodpercre rá elkezdte a vetés irányára merőlegesen, keresztben (én hosszában vetettem be a földet) kirajzolni a növényeket mindenhol ugyanolyan növekedési fázisban. Az első sor is ugyanolyan mint a 5 másodperce bevetett. (az utolsóként vetett 2-3 sor közepén maradt valami anomália; olyan terület ami "üresen" maradt - de a sorok elején és végén, ahol épp kiemelte a gépet ott is már zölden látszik a kukorica).Valami mechanizmusnak csak kell lennie, ami gátolta a részletekben való megjelenítést, illetve a friss vetést is hirtelen előrehaladott állapotban razolta ki.
-
vhw
addikt
-
vhw
addikt
Ezt csak úgy általánosságban kérdezem (igazából '13-as tapasztalat, de valószínű vonatkozik a 15-re is).
A következő érdekelne; adott egy nagy darab föld, és nekiállok bevetni egy kis vetőgéppel fogadott munkaerővel, mert ráérek.
Ez ugye sokáig tart, olyannyira, hogy mire a föld feléig eljut a gép, annyi idő eltelik, hogy az elején vetett területen már meg kell(ene) szemmel láthatóan jellennie a növénynek - ám mégsem ez történik: az elején is ugyabban az első "fázisban" van a növény, mint a ~12 órával (5x sebesség - tényleg sokáig tart 2m-es vetőgéppel
) később vetett területen.
A játék figyeli, hogy az adott földet "egyben" akarom bevetni, így igyekszik elkerülni a komikus helyzetet, hogy mire végezek a vetéssel, akár már kezdődhetne is az aratás a másik oldalon? -
vhw
addikt
válasz
KisBundi
üzenetére
Miért vetne füvet, amikor Westbridge hills tudtommal tele van nagy kiterjedésű szabadon kaszálható területekkel a termőföldek körül?

A '13-ban el lehetett "cseszni" a termőföldeket, ha telibe szórták fűmaggal; onnantól kezdve megszűnt különálló föld darab lenni, beleolvadt a környező füves területbe; a bérmunkások ugye nem működtek füves munkákhoz. A termőföldet visszaállítani pedig csak manuálisan lehetett szántással.
Kíváncsi lennék változott-e ez a 15-ben. -
vhw
addikt
válasz
speedernet
üzenetére
Ohh bocs, valamiért úgy jött le még ezt is kevésnek tartod.
jim bcs: tab? előző részekben így működött.
-
vhw
addikt
válasz
speedernet
üzenetére
Mégis mennyivel óhajtanál szántani?
Szimulátor kell vagy autóverseny?KisBundi: uhm... nem muszáj fát vágni...

-
vhw
addikt
válasz
zsoltee10
üzenetére
Ezek szerint a fizika valamivel változott, megkockáztatom; javult.
Ez hiányzott/hiányzik a '13-ból, hogy egy ~100-120 LE gép már szinte bármire elég, a legnagyobb kultivátort, tartálykocsit, vetőgépet bármit megfelelően kezel - nem igazán láttam semmi értelmét a 200-300...akárhány lovas nagy traktoroknak - plusz egy érv a 15 mellett.Ezt a permetezős dologot is jó lenne tudni - adna pluszt, ha ezt is érdemes volna csinálni trágyázás mellett.
-
vhw
addikt
Hát ha megveszed és látsz a hátulján vonófejet, akkor lehet, ha nem, akkor meg nincs mihez kapcsolni. (vásárlás előtt mentés, ha nem megfelelő az eredmény, akkor visszatölt -> nem buk pénzt -> keres másikat
)Nem bírta felhúzni? Egyáltalán nem vagy csak igen lelassult? (a '13-ban azért az ilyen ~100 LE körüli traktorok el bírták húzni a 2-3 megrakott pótkocsis szerelvényt. Ha be is lassultak, de még nem kellett traktort cserélnem domb közepén mert nem bírt kimászni
) -
vhw
addikt
A lekaszált füvet valamivel szedd össze pl.: POETTINGER EUROBOSS 330 T
Vidd el a biogáz telepre, vagy a tehenek mellett is van ilyen beton válaszfalas tároló, leöntöd, le kell takarni, mikor eltűnik a fólia róla készen van a szilázs.
(vagy fű helyett lehet mondjuk kukoricából, akkor a POETTINGER MEX 5*-t kell a traki után kötni, ezután rákapcsolni egy megfelelő pótkocsit és ezt is be lehet önteni akár a fű mellé is.)
-
vhw
addikt
Hirtelen rákeresve akkor a te videódat linkeltem volna

Szerk.: na ha eddig nem is volt linkelve, akkor itt van mégis; Farming Simulator 2015 (first run test @ GT630)
olivera88: a 610-et inkább tényleg hagyd. Bár ajánlottak neked a vga-s topikban pár erősebb használt kártyát, de ha mindenképp újban gondolkodsz, akkor a gt 630-as megtenné. (bár nem tudjuk a monitorod felbontását - de ha a kollégához hasonló 1280x1024-es felbontáson menne, akkor elfogadhatónak néz ki)
PCX-en ~13k-ért már van passzív hűtős Asus gt 630 (link)
-
vhw
addikt
válasz
WhiteHawk24
üzenetére
Hát ezt még nem próbáltam - csak '13 van meg nekem.
-
vhw
addikt
válasz
WhiteHawk24
üzenetére
erjesztett cucc - szilázs
Ott lehet a betonfal között készíteni, mindegy hogy fű vagy kukorica (chaff) - lehet keverve is.
(de ezt lehet a 13-ban talán árpából meg búzából is csinálni - megfelelő géppel vágva.) -
vhw
addikt
válasz
GrooveHero
üzenetére
Na maga itt?

-
vhw
addikt
válasz
n0tr3adY81
üzenetére
Egy új feature van benne az se működik rendesen?

-
vhw
addikt
Tudjátok... steam-en marhára kapható, ha ennyire létszükséglet

-
vhw
addikt
A '13 már meg sem teszi pár napra?
Ejj...
-
vhw
addikt
A gyűjtői kiadással kapcsolatban az indoklást nem igazán értem... Egyértelmű, hogy drágább lenne, senki sem vitatja, de ez mégis miben befolyásolta volna a sima "mezei" változat árát?
Párhuzamosan a kettő nem futhatott volna? Bizonyára lett volna kereslet arra is (tény, hogy nem kellett volna egyik tescoba sem piramis építésre elegendő mennyiséget leszállítani, de hogy pár doboz ne fért volna el... legalább a nagyobb áruházakban...) -
vhw
addikt
Na már nincs sok hátra, ha valaki gyorsan rárabolna a közeljövőben majd írhatna pár sort miben lett jobb/több/részletesebb a '13-astól.

Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- World of Warships
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Autós topik
- Lightyear - befektetési app
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)