Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A legnagyobb közösségi hálózat a világon: Facebook
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz
Don.Corleone
üzenetére
Itt a privátokat nem, majd igen, majd megint nem Brave alatt. Vivaldi alatt mindig betöltődnek a züzenetek.
-
totron
addikt
válasz
totron
üzenetére
...nem is közel, hanem teljesen nem: még csak pöckölgetni sem lehet, hogy mit nem kérek ezután.
#36920-=RelakS=-, eltérő lokáció, más OS is számít, nem csak a browser, ne parázd túl. Volt, hogy saját gépeimmel-gépeimen, otthonomban zártam ki magam.
Ismerősök fotóinak felismerő játékával keletkezett visszajutás, nagynehezen. A telefonra is képernyőzár kell. Ez mindig is hátulütője volt a 2faktorosnak. -
totron
addikt
Ejha. Megszűnt a Videó menüpont, maradt a Reels-videó. Nőtt a variancia, egyben megjelentek a keményvonalas trashtartalmak is, innen is üdvözlöm az ötletet és a megvalósítását.:/ Ha kisebbségi agresszivitásra vágynék, a TikTokot pörgetném, de nem vágyom rá. Mégis jön. Az algoritmus közel teljesen irányíthatatlan.
-
totron
addikt
válasz
Tomcsiben
üzenetére
Ugyanebben a gödörben vagyok. OS és szolgáltató is számít a böngésző mellett. Cookie-kat érdemes törölni. Írom mindezt úgy, hogy egyelőre megoldás itt sem született. Azt nem említed milyen fajta azonosítás után engedett vissza, ahogy azt sem, hogyan következik a feltörésből a vázolt jelenség.
A többivel nem merek bejelentkezni próbálni ezzel a setuppal, nehogy ugyanezen szankció alá essenek, azoknál sem megoldható, nem is cél bármiféle valós adatokkal való összekapcsolás, azokkal való validálás. A faszért kell variálni, a chatek korában is mindenki vígan elvolt egy nicknévvel és nem csak a trash ment, most miért nem elég ugyanennyi? -
totron
addikt
Olyat tapasztaltatok már, hogy accountot összefogó kliensben az egyiken való ismerős ajánlás a másik fiókban jelent meg?
-
totron
addikt
válasz
Babetta-X
üzenetére
Az előzmények más eszközön való visszatöltésére, megjelenítésére szolgáló PIN-kódról van szó? Az még elengedhető. Én accountba nem jutok be, rákövetkező próbálkozáskor kiírja, hogy ennyi meg ennyi órája változott a jelszó, ami az előző el nem fogadott PIN időpontja, nincs ám ilyenről szó, nem változott semmi, sehányadik újraküldött kód sem jó. Hülye helyzet, hogy követni kell a csordát, igen.
-
totron
addikt
válasz
idegen lény
üzenetére
Loop!
-
totron
addikt
A jelszópótlás folyamataként kapott kód érvénytelen. Hogy lehet javítani ezen?
-
totron
addikt
1. Videók, képek melletti szövegelés egy körömhegynyi képernyőterületre korlátozódik. Le lennék maradva a FHD felbontással..? 2, max 3. kommentként görgetni kell. 2024, Fb! Lehet valahogy ezt másként?
2.A legrelevánsabbak alapértelmezést át lehet állítani a másik két lehetőség valamelyikére? Alapértelmezésként. -
totron
addikt
Nem értek már ehhez a szarhoz, nevet lehet megváltoztatni? Régebben lehetett, most nem lelem.
-
totron
addikt
Van-e addon, bármi, ami desktopon kiküszöböli a csoportokban való 4-6-végtelen kattintást, ami végül olvasható, listázott állapotba hozza a hozzászólásokat? A külön ablakban való megjelenésről nem is szólva.
-
totron
addikt
válasz
Cs1csó
üzenetére
Futólag jártak már a gépemen, de hogyan nyúlnak ezek bele a szolgáltató saját algoritmusaiba? Vagyis többet hogy kaphat a felhasználó? Kevesebbet, szűréssel oké, de hogy jön össze az, hogy többet lásson? Nagyon zavar engem is, semmilyen finomhangolási lehetőség nincs, pont ez a lényeg hiszen. A Youtube is bezár, bár ott cookie-tlan állapotú böngészéssel nyitható a dolog.
-
totron
addikt
Messengerben a zölddel jelzett időkijelzés kire vonatkozik? Azt tapasztaltam, hogy az én utolsó, az adott párbeszédablakba irányzott aktivitásomat is jelentheti, de a másik, akárkihez intézett, utolsó mozzanatát is. Nem tiszta. Mennyire pontos ez a kijelzés plusz/minusz?
-
totron
addikt
válasz
zeus_2k14
üzenetére
Nem ez a gond. Nem annyira konzekvens és igazságos úgymond a rendszer, hogy megérje beleőrülni. Ez egy digitális szar, amire rászoktattak, mint drogra, ezt lásd. Ami fontos, mint emlék, azt lemented, illetve a többi ember emlékezetében és érzéseiben van az a szociális életed ...ugye? Élvezd a jóidőt a természetben.
-
totron
addikt
válasz
zeus_2k14
üzenetére
Nem. Nekem is volt ilyen, mikor felpörögtem bejelölgetések terén, csak esetemben a további jelölések voltak letiltva 1 hétre talán? Nem is tudom, nem figyeltem. Ne izguld túl, nekik is érdekük, hogy a rendszer része légy. Ha ennyire rettegsz, akkor csinálj másik profilt is, mondjuk azt egy másik netszolgáltató másik gépéről/böngészőjéből. De inkább csak ne izguld túl. Nyújt negyedannyit is, mint amekkora stresszelést bele teszel? Nalátod.
-
totron
addikt
válasz
zeus_2k14
üzenetére
Az egyiket már el is árulta neked, zsúfoltság várhat, ami nem is. Nem engedte nekem sem ~másfél tucatnyi csoport minden mozzanatról való értesítéseinek beállítását, téged is mértékletességre int. A kettő között a különbség annyi, hogy te idővel, szakaszolva-beosztva folytathatod a visszakövetést, a csoporti mókában viszont van egy önkényes limit. Addig testreszabható csak a felhasználás, amíg rá nem eszmélsz, hogy dehogy. A többség persze úgyis birkaüzemmódban halad, úgy nem tűnik fel.
Új emberek egyszerre való, csoportos bejelölésénél is szab korlátot, ott mégjobban figyel erre, hiszen sokan a szarjaik terítésére építenek kapcsolati hálót. Egypár korlátozást nekik kell megköszönni. Ezen belül is mégnagyobb fokú szankció/korlátozás sújtja a jelölést, ha ismeretleneket szeretnél magadévá tenni habzsi-dőzsi üzemmódban. Nálad meglévő emberekről van szó, de a fentiek a háttere szerintem.Szerk.: nem gondolom, hogy büntetés várna.
-
totron
addikt
Csoportba belépve ajánl a rendszer kapcsolódó tematikus csoportokat, nyilván a résztvevők csoportlistáiból. Jól mutatnak ezek az ajánlások, szépen csokorba szedi a tutit vagy a látszólag tutit, ki kell próbálni ugye. A baj az, hogy egyetlenegyszer jelenik meg ilyen ajánlásbokréta, többé nem. Nálatok hogy van? Így ha később, nyugodt környezetben mazsolázgatna az ember, hát azt nem tud, hiába érdekli.
-
totron
addikt
válasz
Mauzes
üzenetére
Ez olyankor üdvös legjobban, mikor idétlen fogalmazással vegyes helyesírási hibás hirdetési főszövegen alapul a kiragadott string (kifejezés) és ahhoz társítja a hasonló hirdetéseket, de amire valamikor rákattintottál, nem többször, nem jobban, mint a többire, de persze hogy azt jegyzi meg. Nekem nem sikerült kikapcsolni. Az elkoptatás a kulcs itt is, használd a rendszert, nézegess hirdetéseket (akard, hogy ne engedjen el a rendszer
) és kipörög az, amit most utálsz. Régebben volt itt 2 tipp desktopra vonatkozóan, kimondottan Facebookhoz való böngészőkiegészítők képében, a legutóbbi, Nagy Skinváltás korszakából, nevekre nem emlékszem természetesen. Ott lehetett alakítani kinézetet és ilyen finomsággal szűrni, mint amire neked most szükséged van. Persze ezekkel is a helyiértéket szűröd, azt nem tudod neki megmondani, hogy az algoritmusa máshogy működjön, tehát reklámblokkolóként használod, így az elkövetkezendő hirdetési ajánlásokat sem látod, ezért jobb megoldás szerintem a kipörgetés. Az időleges alkalmazása sem megoldás, mert hirdetési fronton az utolsót tolja a képbe, nem felejt. Az örökbecsű mondat megint igaz: ki van ez találva. -
totron
addikt
válasz
dethroner
üzenetére
Az alkatrész típus-
és gyártási számát kisajtolni az eladóból máskor, előre. A kérdés itt az, hogy a megfelelő infók birtokában a szerelő nyilatkozhatott volna-e a távolból érdemileg, tehát tarthattad volna-e ezt a szálat is saját kézben. Mert így bizony kiengedted a kezeid közül. Alapból azt kell feltételezni egy ismeretlen eladóról, hogy suhanc jellemű, vagyis ha pénzénél van, minden érdeke megszűnik további körülményes maszatolgatásokra. Mert az ő szemében nem más az ilyen utólagos igény, emberséget, empátiát ne várj, az egy szűk réteg hobbija és tulajdonsága. mindegy mit mond. A szövegkép mindig legyen árulkodó. Az, hogy te vágysz valamire vagy hiányt szenvedsz belőle az csak a te preferenciád, ne hagyd, hogy elhomályosítson. Minél több információ begyűjtése, hogy minél több elemét tudd kontrollálni, átlátni az adás-vételnek! -
totron
addikt
válasz
classic B
üzenetére
Némi fáziskéséssel engedelmeskedik az algoritmus. A titok, hogy írd felül mással. Minél többet használod, annál előbb pörög el a már nem követett. Függ egyébként a privátolásoktól is a folyam, de arra is érdemes ügyelni, hogy az aktív csoportjaid ajánlásként meg fognak jelenni a messengeri beszélgetőpartnered számára. Szóval ha valakivel összeveszel, azzal utána össze tudsz futni a kedvenc helyeden akár. Micsoda feature.
-
totron
addikt
válasz
Krystal_s
üzenetére
4? Volt, hogy 12-t (számoltam) kellett kattintanom a csoporthozzászólások teljes kilistázásáért, ebben benne volt az időrendi sorrendbe tevés/mind mutatásra hozása, az egyes kommentekre adott alszálak kibontása nem, az menet közbeni, külön történet. Nagyon releváns* párbeszédnek kell ahhoz lennie, hogy ennyit szenvedjen az ember, de rendszerint egy jól becsomagolt, darab szar a jutalma a szorgosan bontogatónak. A birkafolyamot erősbítő egykomment népszerűvé tétele külön botrány, nem is tudom volt-e a neten már ennél szellemgyilkosabb megoldás.
*a felhasználó saját(!) elképzelése szerint, nem a rendszer szerint
(#30101) amdboy, az ismerősök kép alapján való felismerését nevük kiválasztásával című játékot nem ajánlja fel neked a bedőlt accounton?
(#30102) szasza_1, külső tárhelyről való belinkelés. Nem akarják, hogy rajtuk keresztül küldj képet, te se ragaszkodj hozzá.
-
totron
addikt
válasz
Cs1csó
üzenetére
Nem vagyok biztos benne, hogy az emberrel előbbre lenne. Primitív érzelmi irányítottság, aktuális hangulat szerinti, örökre szóló elbírálás és/vagy empátiahiány vegyülve hatalommal, önmegkérdőjelezés teljes hiánya. Ez a sor, ez a képlet mindig is szülni fog elfogadhatónak titulált rendszerhibákat, úgy facebooki vezetés, mint csoportirányítás szinten. Remegve a döntéshozó előtt, félistenségként tekintve rá bizakodnak felhasználók, hogy jobbra fordul kisiklatott digitális sorsuk, de becsapja őket az előreprogramozott tekintélyelvűség, vagyis az automatikus társítás, a hit, hogy egy pozícióban lévő személy rendelkezik azzal a logikai készséggel, stabil morális háttérrel, hogy alkalmas legyen a feladatára. Hogy sorsokról döntsön, felelősen, átgondoltan. Sok esetben viszont átlag alatti mutatókkal bírnak ezek a személyek, alkalmazottak, ezt kell megérteni. Nem érdemes bizakodni. Ez a való életre is igaz, itt sincs másként. A sok máz alatt ez a valósága, még ha nem is mindenki számára mutatja meg magát.
Ahelyett, hogy a fél életét felteszi a júzer 1 digitális lapra, 2 vagy több fiókot javaslok, karban tartott idővonallal már ha csoportéletet is szeretne élni a kiiktatást követően is és mindezek figyelembevételével való viszonyulást a szolgáltatáshoz. A kontaktjaidhoz legyen más út is, ne csak a Messengerre hagyatkozz, utólag nem biztos, hogy be fog ugrani a nevük, hiába gondolod másként. Sokan ott tévesztik el, hogy otthonuknak tekintik a felületet. Meg ott, hogy velük nem történhet meg ilyen. Ami igaz is, egészen addig, amíg egyszer csak de. Előre kell gondolkodni. Termék vagy, nem individuum, az embertársakban meg ott bugyog a leuralás ösztöne, ami előbb-utóbb érvényesíti is magát valamilyen formában.A nagy számok törvénye és szolgaian, tudat nélkül működő gépi kód frázisait is be lehetne hozni, de mellékutcáknak gondolom. Emberek korrigálnak, ha korrigálnak. Ne hagyjuk ki a júzer álértetlenkedését sem, mikor tényleg van vaj a fül mögött. Nem tudom melyikből van a több, nincsenek számok, de talán ne is versenyeztessük ezt a kettőt. 1 igaztalanul törölt, profil is sok.
-
totron
addikt
válasz
krizmo_
üzenetére
Messenger Lite mobilon az istennek se jelez új üzenetet egy ideje már. Fut az alkalmazás, több verzió is járt fenn, push üzenetek on/off, minden permutáció kipróbálva beállításilag, semmi. Ismerősnek ajánlást(!) azt jelez hanggal, mást nem. Feladtam. Mondjuk, hogy elérték, hogy csak akkor nézzek fel hozzájuk, ha önállóan jut eszembe. Ami végül is nem is biztos, hogy akkora baj.
-
totron
addikt
válasz
MadGame
üzenetére
Elszürkítve ott van a többi is, megszolíthatóak, adatlapjuk megjeleníthető, funkcionálnak, léteznek. A változás csupán vizuális.
(#28612) gabor128: a poszt alatt etaponként vagy az adott nap végén tégy fel screenshotot az útvonalkövető alkalmazásról, így frissül a megtett út, utólag is kronológiailag látható sorban a teljesítmény, az esemény.
-
totron
addikt
Tapasztalataitok szerint - a teljesség igényével felsorolva - milyen cselekményekre írja a Messenger Aktívnak a facebookozót és mennyire megbízható kijelzés ez?
-
totron
addikt
válasz
tylerddd
üzenetére
Épp ma puffogtam ezen én is, kontextusba nem tudod tenni, mert reakciókat, okozatokat emel ki ilyenformán. A véleményvezérlési vetülete meg külön botrány. Komolytalan felület, komolytalan, saját érdekű fícsörökkel, de az emberek azt kajálják amiket eléjük tesznek. Kapcsolódik meg a kinyitás szükségessége is. Be van zárva minden párbeszéd és kommentfolyam, állítólag azért, hogy könnyebben lehessen átpörgetni a mindent is. Pocsék helyesírású, gyakran nyúlfarknyi agymenésekért 4-6, de van, hogy 8 kattot/érintést is eszközölni kell - úgy érzem magam, mint aki egy jól becsomagolt, darab szarért küzd a karácsonyfa alatt.
-
totron
addikt
Nem gyenge elszaródási fokozaton ketyeg a Messenger (mobil platform). Felváltva hol a kliensből, hol a Fb appból megnyitott üzenetküldőből hiányoznak komplett, "meg sem történt" részek.
-
totron
addikt
Visszajöttek az eltűnt elrejtett chatek. Ömézing.
(#28078) Redneck, akkor nem csak én öregszem, nem lehet állítani és ciki számos helyzetben. Így legyen mértéktartó az ember, nem tud.
-
totron
addikt
válasz
zsolt19900
üzenetére
Katasztrófa az új csoportlistázás. Opera Mini extrém spórolás nézetében azt kapod, amit a facebook újítása előtt Firefox mobilnézetében (desktopon). Ott egy komplett és átlátható, le is menthető lista generálódott, mindenféle csicsa és sallang nélkül.
-
totron
addikt
válasz
totron
üzenetére
Ide kívánkozik még a:
- tárgyeset nem értelmezése: "hoztam egy szösszenetet" helyett "hoztam egy szösszenet" -- felemelően értelmes
- ragok, toldalékok hiánya: csak bedobálja a szavakat, van, hogy emiatt alany és állítmány csereszabatossá válik, de bármilyen előfordulásában lehangoló. Ez a jelenség a prohardveren is van, szerencsére nem gyakran. -
totron
addikt
Nem várok semmilyen változást, de valahogy ki kell jönnie. Platformon kívül írom, mert ahogy az emberi agy sem képes megérteni önmagát, úgy a Facebook hasábjain is teljesen értelmetlen volna említést tenni bármelyik pontról is.
Ősidők óta alapjárat a:
- különírás, egybeírás problematikája: azok a fránya igekötők és eredetileg egyként létező, összetett szavak.. (nem kis értelmezési nehezítéssel)
- írásjelek halmozása: legjobb, ha felkiáltó és kérdő követi egymást (vérnyomásemelő kis köcsögök)Ami mostanában nagyon megy, az pedig a:
- egyszerű, jól ismert szavak mássalhangzóinak kényszerű, egyben véletlenszerű duplázása, legyen az karrácsony vagy fúrró
- vegyes ékezettekkel való vergődés: elkezd ékezetesen egy mondatot, majd folytatja anélkül, de az autokorrekt kényelmében random pepitában is váltakozhatnak a szavak, épp ahogy a szótárban előfordul.. Nem tudod mire álljon rá az agyad, így rendszeresen keletkezik egy míííííí? eredményű agyfasz benned, mint olvasóban (ha már a közreadó baszik elolvasni ugye)
- a vesszők dolga, központozás: ugyanaz a típusú kitolás mint eggyel fentebb: gyanútlanul értelmeznéd a szöveget a közös megegyezés, a nyelvi doktrínák szerint, de valami nagyon más ritmusszekcióban rezeg a karaktereket beszenvedő, mint ahogy azt te olvasnád. Így többször is neki kell futni, vajon mire is gondolt a végletekig kiművelt költő, de inkább hagyod a faszba az egészet.Legjobb, amikor ezeket kombinálják is. A legsötétebb elem az egészben - ami egyben le is fedi az összeset - az az indokolatlan birkasági üzemmód, átvettség: amit az aktuális trend/facebookra való fellépés előtt/iskolából kijövet tudott, azt is mind szorgosan eldobálja, nehogy kilógjon. Darabos, nehezen befogadható élmény, szólni nem szabad, nem egy esetben saját gyengeségét mindenkori színvonalként beállító moderátor miatt, mert hát ő sem tud írni, az ő egója sérülne, ha sorstársaira irányulóan látnia kellene a kegyetlen kérelmeket, sárba tipró, kicsit sem előrevivő javításokat. Durván elharapódzva.
A "követem" vagy ugyanezt a célt szolgáló, nem egyszer egész képernyőt(!) betöltő pontozás (.) trendje lecsengett, de még mindig van 1-2 észlény.
-
totron
addikt
válasz
kidnou
üzenetére
A láthatóan kamu kategóriája honnan indul? Megannyi, szándékoltan vagy alapjárati 1 bites üzemben működő moderátor van, aki váltig állítja, hogy irtani való közellenség vagy, ha teszem azt nincs profilképed. Ahelyett, hogy 2 mondatot váltana a nem mindent kényszeresen profiljára kipakolászó facebookolóval.
-
totron
addikt
Van megadva 5 ismerős, akik visszaigazolják a létezését? Ha nincs is, akkor is lehet időközökkel több alkalommal nekifutni a rendszer által feldobott ismerősi képekhez társított nevek kiválasztása nevű játéknak. Nem könnyíti meg a fiókvisszaszerző dolgát, de nem is lehetetlen. Én 1 év után jutottam vissza így (e-mail vesztés).
-
-
totron
addikt
Bitlbeen kívül van más opció Messengerre? Rútul külön szedték és még a Light is több akksit eszik, mint indokolt lenne.
-
totron
addikt
Megoldás csoporthozzászólások eleve kibontottan való megjelenésére? Megőrjít ez a szar. Az sem ártana, ha szintén eleve az összes megjelenítése mód játszana, nem pedig legérdekesebbnek titulált csak vagy bármi egyéb módon, idiot method szerint gyomláltan.
-
totron
addikt
válasz
krizmo_
üzenetére
Ebből a szabályzat az értékelhető pont. Amíg félanalfabéta/menstruáló idióták, emberileg is vállalhatatlan egyének töltik be a csoportok egy jó részének admini szerepkörét, addig bizony nem áll az a bizonyos jó eset. Ellenkező esetben persze állhatna is akár, de annyira ideális világban messze nem élünk.
A válaszod nem is értrm: ha eltérő identitásokat hozol létre, nem fogod megadni ugyanazt a sulit. Vagy én nem értek valamit.
-
totron
addikt
válasz
TomMusic
üzenetére
Ja és: ma már van olyan lehetőség, hogy megadsz 5 ismerőst ilyen esetekre, akik visszaigazolnak a rendszer szemében. Érdemes nem konteós agyjárással súlyosbított, totál IT-analfabetikus embereket kijelölni a célra, különben az ez vírus, ez vírus! károgás talál képen a szükség kellős közepé (kapnak egy linket, amire rá kell kattintaniuk a folyamat részeként).
-
totron
addikt
válasz
TomMusic
üzenetére
Nekem is volt kizáródásom, itt a jelszó felejtődött el a mailhez. Amikor úgy gondolja, feldobja a fényképazonosítási lehetőséget is. Van, hogy nehezebb, mint amilyennek elsőre gondolná az ember, de jól is van ez így. Nem mindig a legegyértelműbb képre vagy profilképre kérdez rá, de mivel az ismerőseidet ismered egyébként, így nem esélytelen. Ha nincs háttérországa az accountnak (mail jelszó, 2 lépcsős azonosítás - ebből a mobilszám megadás nélküli opciót ajánlom), akkor óvatosan legyünk az idegen netről és idegen böngészőből együttesen való bejelentkezéssel, mert kívül találhatjuk magunkat. Fél év után sikerült visszakaparintanom. Az életem mondjuk nem változott meg: nem olyan fontos, csak tud bosszantó lenni. Igazolvánnyal még mindig igazolhatod magad, az adott. Ha meg művésznéven vagy, lásd fent.
-
totron
addikt
Csoportaktivitás jelzése botrányos. Ami mégjobb: hektikus is. Van, hogy session alapon értesít a hozzászólás-száladon kívüli, poszt alatti eseményekről, másik session (poszt) alatt pedig nem teszi meg ugyanezt. Van, hogy poszton belül egyik aktivitásról értesít, másikról nem... Régen be lehetett állítani a beszédesség mértékét, ma nem. Stabil és finomhangolható jelzést várnék el. Megoldás?
-
totron
addikt
válasz
lomposfarkas
üzenetére
Nem vagy kitiltva, magánszemélyek fotóstreamjainél is előfordul, kövesd be vagy tetszikeld.
-
totron
addikt
Kifüggesztett poszt elrejtésének lehetősége. Van neki ilyen?
-
totron
addikt
Most már ez az értesítetlenség eljutott odáig, hogy csoporti beszélgetésfolyamban a rám ugyancsak szöveggel való reakciókról NEM érkezett jelzés. Utólag bukkan rá az ember, véletlen. Hogy a tűzhangyasereg csípné bucira az egészet!
-
totron
addikt
válasz
krizmo_
üzenetére
Nekem egy elvesztett jelszavas mailre kezdett épülni 9 éve a fb accountom, aztán egyre dagadt minden, így nem jöttem le róla. Egyszer csak földrajzilag távoli bejelentkezést detektált tőlem vagy nem tőlem, azt nem tudom, de sokszor van, hogy ugrál a helyszín - whatsmyip jellegű lekérdezésekből is látható - a facebook ezt nem temperálja, te bizony távol voltál, tán nem is te voltál, igazold magad. Jó, szeretjük a biztonságot, de nekem most sok évi épülés lett oda. Mobillal nem szeretem összekötni, 2lépcsősség nem volt. Nem jön ki egyértelműen arra a sztori, hogy a 2lépcsősség megmentette volna a seggem, bár sokan szeretik erre kihozni. Mailbe nem jutok be. Sztori ended.
A nemmobilszámmal létesített kétlépcsősség viszont nem hülyeség.
-
totron
addikt
Van olyan tiltási, némítási mód, mikor a privát nem jut el, de egyik fél, illetőleg oda-vissza látja a másikat csoportban írni?
-
totron
addikt
Káosz és nyögvenyelős ultrakörülményesség egy csoportban olvasni akarni. Egyikben a klasszikus legfrissebb alul megoldás van - éveken keresztül jó volt, mindegy - a leggyakoribb-legtrendibb most sajnos alapbeállításban A legérdekesebbek (+ legfrissebb felül) metódus és van egy 3., amikor szintén az érdekességet kell bámulni, csak a sorrend más, ott lent van a friss. Kihagytam valamit?
Használati élményre olyan, mintha Opera Mini/Firefox mobilnézetben nyomná az ember. Mindez kikapcsolhatatlanul, desktopon! Több hozzászólás esetén nyomogatni kell, hogy megjelenjen a több, na de merre is van az a több? Időben lefele vagy lefele haladunk éppen? Majd ki kell nyitni minden althread-et, azt sem lehet automatára állítani, a nagyobb baj viszont, hogy A legérdekesebb kiválasztást SEM lehet megmásítani, alapértelmezetté tenni, mondjuk a klasszikus módot. Minnnnden egyes alkalommal át kell váltani a Legújabb-ra (klasszikus, emberi mód), ha sorrendiséget akar az ember és mindent is látni. Mint itt, prohardveren vagy bármilyen értelmes fórumon.
Az relevancia (érdekesség) meg hogyan alakul? Hogy az elején (a poszt megszületéséhez időben minél közelebb) ír valaki és kap pár, majd egyre sokabb lájkot, akkor az a komment emelődik ki, aztán a többi meg süllyed a semmibe - hiszen alapbeállítás a legérdekesebbség - így szavatolva a véleményezés és a beszélgetés irányának egysíkúságát. A később jövők nem csatlakoznak rá vagy jóval kevesebb eséllyel egy nem kiemelt (nem érdekesnek minősödött) hozzászólásra, mivel nem is látják.
Értem, hogy legyen fancy, meg fejlesszünk, de mi a tökért kell elnyomorítani, ellehetetleníteni az egészet? El akarják tenni láb alól, mint fórumot? Keresem az értelmét. -
totron
addikt
Ritka fos újítások jöttek.
Be lehet-e alapértelmezettnek állítani, hogy az összes hozzászólás látszódjon a csoportokban? Nem érdekel a legnépszerűbb/legtöbbet lájkolt/rendszer szerint legrelevánsabb/unalmas belterjességbe hajló ismerősi hozzászólás-kiemelés.
Beállítható-e, hogy ne visszafelé kelljen olvasni? (legfrissebb komment legalul, mint régen) Az eddigi legszebb mégis az, mikor mindent listázva a valaki éppen üzenetet ír jelzés alul jelenik meg. -
totron
addikt
Legújabb fb lite android kliens: szövegdoboz megléte esetén azonnal és mindig felugrik a képernyőbillentyűzet. Szörnyen rossz így. Kikapcsolható?
-
totron
addikt
Pár napja jön értesítés, hogy bizony egy rakat csoport bejegyzéseieről a jövőben nem fogok értesítést kapni és hogy bizony ez az één javamat szolgálja, ők igazán csak megkímélni akarnak. Általában nem reagálok a világ dolgaira, de ha valamivel fel lehet kúrni az agyam, az ez: tegezős-behízelgős-érdekeket pont fordítva feltüntetős (meccsoda pszichológiai bravúr) duma. Nem, ez az ő érdekük, én pontosan és nem kis munkával beállítgattam magamnak, ami kell, megőrizvén az infóáramlás diverzitását. Ha már jobban kell tudni//korlátozni az erőforrásokat/megnyirbálni az userakaratot marketingelvek, üzleti érdekek mentén vagy nem tudom miről szól ez voltaképpen, akkor legalább ne az lenne lenyomva a torkon, hogy tulajdonképpen én akartam ezt és igy. ert nem. Mi a véleményetek a jelenségről magáról és a lekommunikálásának módjáról?
-
totron
addikt
Messenger hanghívás. Hány kbyte/sec és ping kell hozzá, hogy ne trillázzon, ne szakadjon? Van napszakhoz köthető elszaródás, működésképtelenség nálatok? Hány esetben a rendszer (fb) a ludas? Próbálom kitalálni én vagyok-e a szűk keresztmetszet.
-
totron
addikt
Üzenetek témakör: szövegdoboz van, másik oldal nickje fekete. Gondolom ez jelenti azt, hogy letiltva nem vagyok, viszont a másik fél fekete lehet:
- önnön kérte felfüggesztését
- túl sok mindenkit jelölt ismeretlenül ismerősnek és egy időre kispadra tették
- egyéb?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír A Facebook Európában is háttérbe szorítja a híreket
- Hír Fizethetünk, hogy reklámmentes legyen a Facebook?
- Hír Teljesen felforgatja a Facebookot és a Messengert az AI
- Hír Beszáll a Facebook-hirdetésekbe a generatív AI
- Hír Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Hír Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- Tanuljunk angolul!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SSD kibeszélő
- Hardcore café
- Sorozatok
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ismerősök fotóinak felismerő játékával keletkezett visszajutás, nagynehezen. A telefonra is képernyőzár kell. Ez mindig is hátulütője volt a 2faktorosnak.
) és kipörög az, amit most utálsz. Régebben volt itt 2 tipp desktopra vonatkozóan, kimondottan Facebookhoz való böngészőkiegészítők képében, a legutóbbi, Nagy Skinváltás korszakából, nevekre nem emlékszem természetesen. Ott lehetett alakítani kinézetet és ilyen finomsággal szűrni, mint amire neked most szükséged van. Persze ezekkel is a helyiértéket szűröd, azt nem tudod neki megmondani, hogy az algoritmusa máshogy működjön, tehát reklámblokkolóként használod, így az elkövetkezendő hirdetési ajánlásokat sem látod, ezért jobb megoldás szerintem a kipörgetés. Az időleges alkalmazása sem megoldás, mert hirdetési fronton az utolsót tolja a képbe, nem felejt. Az örökbecsű mondat megint igaz: ki van ez találva.
Ide feleslegesek olyan finomságok, mint hogy szeretnél tanulni a saját hibáidból, á.

Köszi.