Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A legnagyobb közösségi hálózat a világon: Facebook
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Olvastam még ebben a témában egy érdekes hozzászólást, megkérdezték a ChatGPT-t, milyen legyen a hirdetés, hogy ne tiltsanak le a Marketplace-ről.
Ezzel kapcsolatban javaslom a chatgpt alapos kikérdezését. Elég jól átlátja a meta algoritmusának működését. Sőt, ha megkéred ír egy "marketplace kompatibilis" hirdetést is.
Az alapján, amit leírt (nem teljes, csak ami most eszembe jutott)
A fiókod "gyanús lehet, ha:
- ugyanabból a terméktípusból sok kerül feltöltésre rövid időn belül
- ugyanazon termék többször kerülnek feltöltésre
- A hirdetések képeinek háttere gyakran megegyezik
- a hirdetés szövege sablonos, túl professzionális, több hirdetésben is ismétlődő, vagy pl. darabszám van feltünteve, illetve bármilyen adat, ami viszonteladásra utalhat
- a keresett és hirdetett termékek között gyakran egyezés van (pl. gyakran keresel biciklit, illetve írsz rá ezzel kapcsolatban hirdetőkre, de közben te magad is hirdetsz bicikliket)
- olcsóbban vásárolsz, drágábban adod el
- túl sok új terméket töltesz fel
- ha meghirdetsz valamit, szerepeljen benne ezek közül valamelyik: Saját gyűjteményemből, lányom, fiam, gyerekem, kinőtte, megunt, használt, polcsöprés, kihasználatlanság, stb.
- ha több van ugyanabból a termékből, vagy típusból. Ne egyszerre töltsd fel. Oszd el több hétre.
- Cseréld a képeket, háttereket, legyen minden termékhez egyedi
- Ne legyen a hirdetés túl profi, legyen egyszerűen megírva, a lényeges dolgokat kiemelve
- Sose használj nem saját képeket, vagy külső linkeket a hirdetés szövegében
Ha csak adás-vételi csoportokba töltesz fel, azt ugyanúgy monitorozza az algoritmus, függetlenül, hogy a marketplacera nem töltöd fel. -
Goose-T
veterán
Most, hogy végre el tudtam olvasni, hogy milyen szabályokat szegtem meg, szerintem kapisgálom, mi miatt tilthattak ki. Van egy olyan szabály, hogy egy terméket nem hirdethetsz meg többször. Én abban az időben két gitárt hirdettem, amik hasonlítottak egymásra, lehet az volt a probléma.
-
Goose-T
veterán
válasz
eddie1978
üzenetére
Ebből a posztból másoltam ki a szöveget:
Tudom, vótmá...
Megelőzve a "megszokott" kérdéseket:
- Számítógépről, vagy mobiltelefonról kattintasz a Marketplace-ra.
- Ha ott a megszokott figyelmeztetést látod (a marketplace nem érhető el számodra, stb...) TOVÁBBI INFORMÁCIÓK - akkor várnod kell, nincs mit tenni
- Ha azt az üzenetet látod, hogy "Nem árulhatsz és vásárolhatsz a marketplacen, ha úgy gondolod, hogy tévedtünk, ismételt ellenőrzést kérhetsz - TOVÁBB - akkor tudsz ismételt ellenőrzést kérni.
- Ha bent vagy a marketplace oldalán, akkor látni fogsz egy tájékoztatást: "felfüggesztettük marketplace hozzáférésed" ott lesz egy "részletek megjelenítése" / "see details" gomb.
Itt A profilneved alatt jelzi, hogy "Aktív korlátozás" van a fiókodon, lefele görgetve írja, hogy "szabály megjelenítése", illetve "fontos tudnivalók". Legalul, egy kék ablak fog megjelenni. "Ismételt ellenőrzés kérése".
- Ha az ismételt ellenőrzés kérése még nem jelent meg nálad, akkor sajnos várnod kell. Hogy meddig? Napokat, vagy heteket, ezt senki sem tudja...
- Ha tudsz ismételt ellenőrzést kérni, akkor az eddigiek alapján gyakorlatilag bármit bejelölhetsz (Fogyasztóként árusítok - én erre kattintottam / vagy "I’m not promoting a business")
- Nagyjából 10-12 órán belül jeleznek facebook értesítések között, hogy helyreállították -e a hozzáférésed.
- Ha sikerült, javaslom, hogy a hirdetéseid alaposan nézd át, töröld, amiről úgy gondolod, hogy esetleg a meta szabályaival ellentétes, mert a tróger algoritmus bizony dolgozik tovább a háttérben és akár ismételt tiltás is lehet...Az esetemről, ha érdekel:
Nálam idén márciusban tiltották a marketplace hozzáférésem. Előzmény nem volt, sosem kaptam figyelmeztetést, sosem hirdettem semmi olyat, ami szabályzatba ütközne. Kategórián belül (használt gyermek holmik, könyvek) ugyan több hirdetésem volt, de nem tömegesen árultam ugyanazt a terméket, a leírásra is mindig figyeltem, saját kézzel írtam.
Annyi megjegyzésem még lenne a történtekhez hogy rohadjon meg a meta, hogy egy ilyen algoritmust sikerült ráengedni a rendszerre, ami ennyi fiókotot látszólag nyomós ok nélkül felfüggesztett, majd több hónapra totális bizonytalanságba taszította a felhasználót, a fellebbezés látszólagos esélye nélkül. -
Goose-T
veterán
válasz
sirdenis
üzenetére
Na de hol lehet felülvizsgálatot kérni? Most már a Marketplace-ről való letiltás kijelzése is eltűnt innen, korábban itt volt.

Szerk.: ja közben megtaláltam, itt van.

Aszongya hogy nem fogyasztóként hirdetek. Akkor biztos túl sokat hirdettem. Persze felülvizsgálatot itt sem tudok kérni. -
Goose-T
veterán
válasz
ittakary
üzenetére
Engem lassan egy éve letiltottak, tavaly októberban valamikor. Rengeteg bejelentést tettem ezzel kapcsolatban, de nem kaptam választ egyikre sem. Nekem most az az elméletem, hogy az ipari hirdetőket letiltják, nehogy már ingyenélősködjenek a Marketplace-en.
Én is elég sokat hirdettem. Valahol olvastam, hogy ha fizetsz professional módért, akkor kapcsolatba léphetsz élő emberekkel, akik fel tudják oldani a Marketplace-korlátozásodat. -
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Valami mégis történt a titokzatos Marketplace-letiltások ügyében. Most már ezt látom a profilomon ezen az oldalon:
Ha rányomok a Részletek megtekintése gombra, akkor dob egy hibaüzenetet. Szóval megmagyarázni még mindig nem tudják, miért is tiltottak le valójában.
-
Goose-T
veterán
Jött egy ilyen értesítés:
Ha rányomok, azt írja, hogy április 7-én lép életbe. Abban reménykedem, hogy visszaadják az indoklás nélkül elvett Marketplace-hozzáféréseket. Ezt írja amúgy ki:
Másnak is jött ilyen? Itt most elsősorban azokra nézek, akiknek az utóbbi időben ugyanúgy elvették a Marketplace-hozzáférését, mint nekem. -
Goose-T
veterán
Érdekesség, ti láttatok már ilyet? Felugrott egy poszt, röhögős fejet akartam rá nyomni, de csak lájkot engedett, a többi nem jelent meg. A felette és alatta lévő posztnál simán megjelent az összes lehetőség, amikor a Tetszik gomb fölött tartottam az egérkurzort.
-
Goose-T
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Üdv a klubban. Nincs különösebb oka, ilyen szarul működik a Meta AI. Fellebbezni nem tudsz, visszakapni nem fogod. Ha új FB accountot csinálsz, akkor egy idő múlva annál is le fogja tiltani.
Vannak spekulációk, hogy talán a sok letiltott scammer bosszúja, tömegesen jelentenek téged, aztán letilt a Meta AI. Másra nem tudok gondolni. Én is szorgalmasan jelentgettem és tiltogattam a scammereket, aztán ez lett a jutalmam még tavaly októberben.
-
Goose-T
veterán
Slack például. Nem kifejezetten üzenetküldő, inkább csapatmunka-platform, de van benne tökéletesen használható közvetlen üzenetküldő funkció is. A zenekarommal évek óta használjuk, ingyen van. Egyszer az egyik tagot letiltották véletlenül Facebookról, akkor álltunk át Messenger csoportos chatről Slackre.
Szerk.: ott van még a Google Chat is, korábban Hangouts volt, aztán kivezették, de nemrég csak visszakúszott Chat néven. Szóval az is használható, értelemszerűen Google account kell hozzá.
-
Goose-T
veterán
válasz
atika88
üzenetére
Téged is üdvözöllek a klubban. Ennyi volt a pályafutásod a Marketplace-en. Nincs megoldás, nem lehet reklamálni, nem fogod visszakapni a hozzáférést. Az enyémet októberben vették el. Okokról is csak tippelni tudunk, talán a scammerhálózat bosszúja. Ha letiltasz egy scambotot, akkor a többi tömegesen jelent téged, és a Meta AI ez alapján elveszi a hozzáférésedet. Már jó ideje megy ez a dolog, redditen is sokan írták, de itt is egyre többen tapasztalják ezt. Úgy látszik, még nem elég tömeges méretű ahhoz, hogy ráborítsák a Facebookra a bilit.
-
Goose-T
veterán
válasz
MadGame
üzenetére
A Marketplace már csak zombijátszótér. Az aktív hirdetőket kezdik kiszórni valamiért, többen is írták itt és másik topikban is, hogy elvették tőlük a Marketplace-jogosultságot. Tőlem is. Valószínűleg az lehet az oka, hogy jelentgettük és tiltogattuk a scammereket, aztán valami elbaltázott AI diszkriminációnak vette. Vagy a scammerek jelentgették bosszúból a hirdetőket, nem tudom. Mindegy is, az utóbbi időben már az én hirdetéseimre is alig jelentkezett igazi érdeklődő, de ez szerintem azért van, mert az ország kiváló gazdasági helyzete miatt nincs senkinek pénze már használt cuccokra se.
-
Goose-T
veterán
válasz
Szállító76
üzenetére
Lehet, hogy kaptál róla értesítést, miszerint elvették a Marketplace-jogosultságodat, csak elveszett a többi között. Én pár hete kaptam ilyet. Ez van, nem lehet vele mit kezdeni, nincs már meg az appeal form sem, amivel régen lehetett fellebbezni. Én írok nekik pár naponta hibajelentést, hogy nem érem el a Marketplace-t. Írj te is, aztán hátha egyszer történik valami, ha látják, hogy sok Marketplace-hibajelentés érkezik be.
-
Goose-T
veterán
válasz
szacsee
üzenetére
Pár naponta írok nekik egy problémabejelentést, de választ még egyikre sem kaptam. Jobb tanácsot nem tudok adni.
Rákerestem arra, hogy "markeplace access removed", és kb. az év eleje óta vannak erről reddites posztok, többek között ez. Egyetlen egy ember azt írta, hogy deaktiválta a fiókját, 60 napig nem használta, újraaktiválta, és utána megjelent újra neki a Marketplace. Olyanok is írtak, akik soha nem is hirdettek semmit, mégis elvették a hozzáférésüket.
-
Goose-T
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Szarnak rá, sőt. Én meguntam az állandó jelentgetést, mert semmi értelme. Pár hete meghirdettem pár cuccot, és rengeteg scammer jelentkezett. Tiltottam mindegyiket szó nélkül, már az üzenetükből meg a profilukból láttam, hogy csalók. Erre mi történik egy-két napra rá? Ez:
Semmi indoklás, semmi figyelmeztetés, semmi magyarázat. Csak a sablonszövegek. Gondolom az lehetett a baj, hogy túl sok embert tiltottam egyszerre, és úgy gondolták, hogy diszkriminálok. Azóta sem kaptam vissza, és a reddites fórumok tapasztalatai alapján nem is fogom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír A Facebook Európában is háttérbe szorítja a híreket
- Hír Fizethetünk, hogy reklámmentes legyen a Facebook?
- Hír Teljesen felforgatja a Facebookot és a Messengert az AI
- Hír Beszáll a Facebook-hirdetésekbe a generatív AI
- Hír Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Hír Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- Huawei Watch GT3 46mm Rozsdamentes acél váz, számlás, dobozos
- JBL Boombox 2 Brutális hang, számlás, dobozos, patika állapot
- Apple iPod Video (5. Gen) 30GB - A1136 - Wolfson DAC - Gyűjtői állapot!
- Asus Dual Radeon RX 5500 XT EVO 8GB GDDR6 Számlás, dobozos, újszerű!
- Canon EOS M50 Mark II Travel Kit Számlás (2023), újszerű, minden tartozékkal!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- Apple iPhone 7 32GB fekete színben, független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Én is elég sokat hirdettem. Valahol olvastam, hogy ha fizetsz professional módért, akkor kapcsolatba léphetsz élő emberekkel, akik fel tudják oldani a Marketplace-korlátozásodat.
Ha rányomok, azt írja, hogy április 7-én lép életbe. Abban reménykedem, hogy visszaadják az indoklás nélkül elvett Marketplace-hozzáféréseket. Ezt írja amúgy ki:
Másnak is jött ilyen? Itt most elsősorban azokra nézek, akiknek az utóbbi időben ugyanúgy elvették a Marketplace-hozzáférését, mint nekem.
krizmo_