- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
9CS
senior tag
Ez ugyan épp angolról magyarra lenne, de nem tud valaki segíteni? Ezt kénelefordítani:
Again, if the response given above has not assisted you or it was not relevant
towards your message, please reply back to this email and a live technician will
respond to you as soon as possible.
CSak nem válaszolnom kéne egy olyan levélre amit ali (szinte egyáltalán nem) értek?
A levél tudom kitől jött sajnos nem az az eset van, hogy szemét, és törlés. Csak nem vártam választ a nehezen összevakart írásomra, vagyis nem levél választ vártam volna. -
dabadab
titán
En is megprobaltam
Olvasd at, hogy tenyleg arra gondoltal-e, ami az angol verzioba bekerult, mert forditaskor szokott elojonni, hogy az ember tokre mas olvast ki egy szovegbol, mint amire az iroja gondolt
''Due to the rapid advancement of the technology, cell phones have become
an inseparatable part of our everyday life. The market penetration in
Hungary is 70 percent. Cell phones are portable little devices and they are capable of
more and more functions. Among other things they can access information on
the internet. However, this information has to be represented and coded
differently from the usual HTML language since it has to be optimized
for the mobile devices and the limited data transfer speed.
WAP has been developed to meet these needs and after the early difficulties it is starting to gain popularity. Previously there were only static WAP pages but now there is need for dynamic WAP content (data processing, database connections, etc) that can be accessed through a userfriendly interface, similarly to HTML.
The thesis presents information necessary for the design and the practical application of a dynamic WAP portal and documents the development of a mobile meterology system as a specific example. For the implementation the PHP programming language was used, integrated to WML format. The WAP pages provide information about the weather of Hungarian cities and a countrywide wind and weather map is available, too. The system currently offers information to Hungarian paragliders.''
ps: van vmi kozod az Index forumos ready-hez? -
atus
senior tag
Network coverage miért nem jó?
-
_az
senior tag
no problem, amúgyis agyhalott vok, tök jó volt már kicsit újra angolozni... -ez már kóros...
-
_az
senior tag
Because of the rapid impovement of the recent times,
mobile phones are an organic part of our everyday lives,
****** in Hungary is about 70%. Its avery portable device,
capable of more and more functions. Among others
we can obtain more and more information with it from
the internet. But the *****(displaying???) and the
programming differs from the HTML languages,
because the data must be optimized for the mobile device
and todays limited data rates.
ez kb az első része, a kicsillagozott szavakat nem találtam, az ellátottság helyére kellene valami szinonima, a megjelenítésre meg szintén nem találtam semmit...
régi szótár... azért ez nem 100% de valami hasonló lesz...
ha lesz kapacitásom esetleg a többit is leírom ''vázlatosan''... -
_az
senior tag
Wenn ist das Nunsrtuck git und Schlatermeyer?
Ja! Beiyernhund odie der Flipperwaldt gersput! -
tildy
nagyúr
Ha valaki lefordítaná ezt angolra, azt nagyon megköszönném...Próbálkoztam, de...Izé...Hát
Csak elég nagy vonalakban tudtam róla beszélni, és nem szép kifejezésekkel.
''Az utóbbi idők rohamos fejlődésének köszönhetőn a mobiltelefonok mindennapi életünk szerves részét képezik, az ellátottság Magyarországon mintegy 70%-os. Könnyen hozdozható kis eszköz ez , amely egyre több funkció ellátására képes. Többek közt egyre több információt érhetünk el vele az interneten. A megjelenítés módja és programozása azonban a HTML-től nyelvtől eltérő, mivelhogy optimalizálni kell az adatokat a mobil eszközre és a még napjainkban igencsak korlátozott adatvitel sebességére.
Ennek áthidalására lett kifejlesztve a WAP, amely a kezdeti nehézségek után egyre elterjedtebb, egyre többen használják. Korábban csak statikus wapoldalakkal találkozhattunk, azonban az idő előrehaladtával felmerült az igény olyan dinamikus waptartalmak iránt (adatfeldolgozás, adatbáziskapcsolatok stb) amelyek a - HTML-nél már megszokott - felhasználóbarát felületet biztosítják az információáramlásra.
A dolgozatban bemutatásra kerültek a dinamikus WAP-portál tervezéséhez és a gyakorlati alkalmazásához szükséges ismeretek , illetve konkrét feladatként egy mobil meteorológiai rendszer került kifejlesztésre. Az elkészítéshez PHP programnyelv WML formátumba való integrálását használtam. A wapoldalakon magyarországi városok aktuális időjárási helyzetéről kaphatunk információkat, ezenkívűl egy országos szél- és időjárási-térkép is rendelkezésre áll. A rendszer jelenleg a magyarországi siklóernyősök számára nyújt időjárási információkat.
'' -
Pet_i
senior tag
Sürgős segítség kéne: mi az ''önrész'' angolul? Sehol nem találom.
-
burgatshow
veterán
Was sprechen Sie?
-
RAM
őstag
''Kérek egy pohár vizet!''
Ilyen alap dolgok össze vannak foglalva valahol angol-magyar? -
gesuz
senior tag
válasz
-=Sawtooth=- #2 üzenetére
Nem akkarok pofátlan lenni, de az already vonza a have-et tehát valami folyamatos present perfect kellene ide.
-
rup1u5
nagyúr
''Do i see right? Is that your mother comming on a horseback?''
Copyrighted by QKKR.
[Szerkesztve] -
Certee
senior tag
Universidy Buniversidy, sea dance!
Egyedem Begyedem tenger tánc!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EAFC 25
- Android szakmai topik
- Ukrajnai háború
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest