Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:36:23

LOGOUT.hu

Extrém tuning topic

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4042) triklin


triklin
tag

Nos. beszámoló az első minuszban történő tuningomról.
Féltem a páralecsapódástól, de ezt sikerült kivédeni öntapadós armaflexx csíkkal+ armeflex "csővel". Ezen túl is lennénk.
Felkerült a fej a procira. Kompresszor bekapcsol, megvártam míg lement - 40 c alá (gondoltam így kell) bekapcsoltam a gépet, belépek biosba, nézem a hőfokot és itt kezdődtek a problémák. a hőfok -7 és -41 fok közt ugrált. Mondom mivan? (kb 5 mp ig -7et 5 mp ig -41 et mutatott). Nem is nagyon foglalkoztam vele. bebootolt a gép, nézem coretempet, az hála istennek kijelezte a hőfokot. (itt a léghez beállított alapfeszes 3040 mhz es beállítások mentek még. Minden rendben működött, primeot is ráengedtem ami közben -37 fölé nem ment a hőmérséklet. Itt elkerekedett a szám. :DDD . Gyoran újraindítottam, adtam neki 1,400 v feszt és 3140 mhz et. (ezen az órajelen még alapfesszel is bootol). Bebootolt de az órajel 2200 (alap) cpu-z szerint terhelve is, mikozben biosban 3140 van beállítva. Akárhányszor próbáltam, bárhogyan, csak alapórajelen indult. Visszatettem arra az órajelre amivel legelőször indult, de úgy se ment. Cmos clear sem segített.(szinte mindent kipróbáltam egyesével, külön-külön, egyszerre, + fesz, de ezeket feleslegnek tartottam mert léggel nem kellettek hozzá. Most léggel megint semmi baja. Ezt neveznénk coldbugnak? Vagy csak szimplán user error? :DDD (szerintem igen :D)
Igazából nagyon tetszik a dolog, türelmem is lenne hozzá, de így sajnos nem megy. Más hardverem meg nincs amin tesztelgetni tudnék. vagyis van, egy abit an8 fatal1ty lap. Majd jövőhéten újra elkérem a kompit, kipróbálom azzal. Hátha...

Esetleg nincs valami ötletetek, mit próbáljak még?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.