Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Amúgy mi a terv?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- drsanya: Simsonn Plus X pedálszett beszámoló vagy “teszt” egy szimulátoros szemével
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
-
LOGOUT
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
triklin
tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Ma adtam még a rendszernek egy esélyt hátha... (
) Szoftveresen próbáltam rajta tuningolni, ugyanis a biosban csak a feszt tudom emelni, másra nem reagál. Rátettem a kompit megint, és amikor a fej +10 fok alá ment indítottam a rendszert. Mire bebootolt már -10 volt a cpu, itt még kutya baja nem volt, tudtam szoftveresen állítani neki mindent, a fesz kivételével. Újraindítottam, de mire biosig eljutottam már -39 volt a proci , és már esett is szét a rendszer.
Adtam neki 1,525 v ot, hátha melegít egy kicsit, de pár fokkal volt melegebb az egész (terhelve -32 körül) itt már egy apró állítás után is újraindult a rendszer. Kikapcsoltam a hűtőt 15-20 mp-re, -10 felett észhez tért egy pillanatra, 3300 on bootoltam, majd megfagyott a rendszer. (Hogy a hidegtől-e vagy az instabilitás miatt... passz, újra már -30 közelében volt)
Sajnos nem tolerálja a hideget, pedig szerintem ha skálázódik 1,5 v felett is (miért ne) akkor 3400-3450 mhz-t meg lehetett volna vele csípni.
Levizelést szerintem kizárhatjuk, ugyanis ez a teszt most 10 perc volt kb és majd ennyi idő kell míg kiolvad a fej, ha kikapcsolom...
Hardver csere szerintem még mostanában nem lesz, ugyanis ez a 939 nagyon hozzám nőtt. valamiért a kedvenc platform
Köszönöm Nektek a tippeket ( gombcomp, subaruwrc, Overclocker )

Üdv. -
triklin
tag
Nos. beszámoló az első minuszban történő tuningomról.
Féltem a páralecsapódástól, de ezt sikerült kivédeni öntapadós armaflexx csíkkal+ armeflex "csővel". Ezen túl is lennénk.
Felkerült a fej a procira. Kompresszor bekapcsol, megvártam míg lement - 40 c alá (gondoltam így kell) bekapcsoltam a gépet, belépek biosba, nézem a hőfokot és itt kezdődtek a problémák. a hőfok -7 és -41 fok közt ugrált. Mondom mivan? (kb 5 mp ig -7et 5 mp ig -41 et mutatott). Nem is nagyon foglalkoztam vele. bebootolt a gép, nézem coretempet, az hála istennek kijelezte a hőfokot. (itt a léghez beállított alapfeszes 3040 mhz es beállítások mentek még. Minden rendben működött, primeot is ráengedtem ami közben -37 fölé nem ment a hőmérséklet. Itt elkerekedett a szám.
. Gyoran újraindítottam, adtam neki 1,400 v feszt és 3140 mhz et. (ezen az órajelen még alapfesszel is bootol). Bebootolt de az órajel 2200 (alap) cpu-z szerint terhelve is, mikozben biosban 3140 van beállítva. Akárhányszor próbáltam, bárhogyan, csak alapórajelen indult. Visszatettem arra az órajelre amivel legelőször indult, de úgy se ment. Cmos clear sem segített.(szinte mindent kipróbáltam egyesével, külön-külön, egyszerre, + fesz, de ezeket feleslegnek tartottam mert léggel nem kellettek hozzá. Most léggel megint semmi baja. Ezt neveznénk coldbugnak? Vagy csak szimplán user error?
(szerintem igen
)
Igazából nagyon tetszik a dolog, türelmem is lenne hozzá, de így sajnos nem megy. Más hardverem meg nincs amin tesztelgetni tudnék. vagyis van, egy abit an8 fatal1ty lap. Majd jövőhéten újra elkérem a kompit, kipróbálom azzal. Hátha...Esetleg nincs valami ötletetek, mit próbáljak még?
-
triklin
tag
Sziasztok.
Segítségért szeretnék hozzátok fordulni, ugyanis szeretnék belekóstolni az "extrém" tuningba . Adódott egy alkalom, hogy kipróbálhassak egy kompresszort, viszont "félek" tőle. Nem attól hogy nem elég jól hűt vagy, hogy túlfeszelem a procit, lap meghal stb, hanem a páralecsapódástól. Ez ellen mit tehetek? Van természetesen armaflex-em, meg a kompi "feje" is szigetelt, a backplate-el együtt. Viszont a foglalat körül mivel szigeteljek? Kell egyáltalán? (mert ugye ez nem -196 fok, "csak" ~ -50... ) Elég oda sima vatta, vagy papírtörlő? Vagy már azért illik ezt is gyurmával szigetelni? (apropó, gyurma... faber castell radírgyurmája megfelelő? Könnyű beszerezni? )A másik félelmem pedig, hogy a lábak a foglalatba nem fognak bele oxidálódni? Vagy ennél a hőfoknál még nincs ekkora lecsapódás kikapcsolás után? Nem tervezem 24/7 ben a használatot (
) de szeretném minél jobban kitesztelni a rendszert, ezért lehet több napig is lenne rajta a cucc, természetesen eközben jónéhányszor kikapcsolva.
(vagy ezt felejtsem is el?)A rendszer egyébként egy elég régi vas.
egy 939-es x2 4200+ lenne az áldozat, amit opn alapján vadásztam több hónapig.(lcbqe 0724 vpmw ) alapfeszen amin super pi lefut az 3115mhz. Ezután feszt nem emeltem neki csak 0,05 v -t, de itt már gyenge volt a hűtésem, főleg, hogy amíg az 1 es mag 50-51 fok volt, a kettes a 70 et nyalta orhos közben. (több hűtővel is próbáltam, nem a hűtő felhelyezése miatt van ekkora difi köztük.)
Lap is bírni fogja talán, igaz hogy nf3 de 320 as "fsb"-t próbáltam csak úgy hasraütés képpen , és stabil volt. (ami ugye már max szorzóval 3520mhz, amit nemhiszem hogy elérek még kompival sem. )
Táp meg.. remélem helyt áll a csifi.Gondolom van tapasztalatotok 939 es rendszerrel azért tanácsokat kérnék, hogy pl mennyi a max fesz, amit adhatok neki? 1,65-1,675v?
Köszönöm szépen.
ui.: pasztának mx2 megfelel? nem fagy meg és szigetel?
üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL (ELKELT)
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-12. gen gar.
- darkFlash ZR12 Darkstorm
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) Szoftveresen próbáltam rajta tuningolni, ugyanis a biosban csak a feszt tudom emelni, másra nem reagál. Rátettem a kompit megint, és amikor a fej +10 fok alá ment indítottam a rendszert. Mire bebootolt már -10 volt a cpu, itt még kutya baja nem volt, tudtam szoftveresen állítani neki mindent, a fesz kivételével. Újraindítottam, de mire biosig eljutottam már -39 volt a proci , és már esett is szét a rendszer.

(vagy ezt felejtsem is el?)