Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
válasz qnadam #22106 üzenetére
csutortokon odamentem itt a kozelben a gumishoz, hogy teli gumis felnit kicserelnek-e gyorsba' a nyarigumisra
aszondjajaz: aaaaa, tele vagyunk aprilis tizenakarmeddig idopontra
nezem a muhelyt a ket bealloban osszesen nulla auto all, meg a muhely elott az utcan sincs senki, aki varna oda
hat, jo...pneu legkulccsal lett volna 4-5perc a csere
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz zetor2000 #22126 üzenetére
mert Ti felhasznalok dontoen nem oda dobaljatok, ahova kene
mi is daraljuk a selejtet es ujrafelhasznaljuk
a colanak van egy leanyvallalata Ausztriaban, ami ujragranulalja a PET palackokat, ú.n "flake" lesz belole
nem csak a mienket, hanem mindent
de csak azt tudja igy ujrahasznositani, ami a gyujtokbe kerul
re-granulaljak, hokezelik es ugy megy vissza az uj gyartasba nalunk (is)ahol anno parszor fusiztam a regi palackgyarto gepunkkel, ott is ujraolvasztottak a muanyagot
eloszor ilyen 2-3mm-s szalak jottek ki, azokat athuztak egy ~4m-s vizes medencen, hogy lehuljon, es utana egy forgo vagogep szeletelte tarhonya meretre ezeket egy zsakba
utana azt felszivattyuztak egy hoszigetelt tartalyba ahol ujramelegitettek, es elő-száritottak forro levego (100+ degC) keringtetessel
igy kerult visszafelhasznalasra
kint a csarnok mellett meg szazszamra alltak a 1t-s bigbag-k, tele hulladek muanyaggal
meg a koszos muanyagot is ujrahaznositottak, mostak mosogatoszerrel egy kádban
350-400Ft kg-ja a PET-nek, ugyhogy siman megerte nekik mosni is
meg olyan mennyisegben is ahogy a ceg nalunk veszi is joval 1EUR felett van kg-ja az A+ osztalyozasu elelmiszeripari minosegu PET rezinnek
letezik egy vmi novenyi alapu PET is, de az 400Ft felett van kg-kentvolt olyan gyartas, amikor pl a deszt.vizes palack eloformajat csinalta az egyik gepuk, abban konkretan 0% volt a uj rezin
csak ujrahasznositottbol ment az egesz, kicsit latszik rajta, hogy nem uj esztetikailag nem ugyanaz, mint egy uj
persze gondolom papiron uj anyagbol volt, de nem elelmiszer kerul bele, ugyhogy annak kb mind1
de a mustaros meg a ketchup-s palackot is igy csinaltak, abban is volt mindenfele szinu anyag, hozzavagtak a szinezo festeket, osztjoido
ha meg sörös palack, ment ahhoz ment annyi barna festek, hogy nem nagyon latszott semmi kulonos -vagy te nem venned eszre-, pedig az megfujva mar atlatszo fenybe tartva, a mustaros az akkoris meg ú.n "fedett" sárgameg lehetne csinalni a clear palackot is 100% recycled-bol, csak esztetikailag nem stabil
meg ahhoz hogy csak azzal menjen a froccsontogep, mas profilos csiga kene a extruderekbe, ami meg horrrror dragatöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
válasz FőDudu #22185 üzenetére
215/45 R17 32-35k/db a jobb fajtakbol
80k-ert el nem tudom kepzelni mit lehet venni, mert 18"-s 235-s Continental gumi is "csak" 42k/db
illetve el tudom, de az auto is tuti nem az a kategoria, mint amire 80k-ert veszel egy uj markas gumigarnituratMichelin Pilot Sport 4 245/35 ZR18 is csak 50k/db
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
na, kicsereltem en a felniket
vettem a Homasita-ban rezpasztat meg tegnap, meg vekony szerelokesztyuket
Lidl-s hidros emelo meg racsnis kulcs keszlet a pincebol elo, meg vagy 2-3 eve vettem, de ki sem voltak bontva
raprobaltam a 1-2 csavarra, joleszazna utobb kiderult, hogy 5-bol pont 2-2 olyat talaltam meg a ket felem eso kereknel a probakor, ami nem volt annnnnyira raveretve, mint a tobbi
hat volt tobb olyan csavar is, hogy 1/2"-s fix szár a hosszu hosszabbiton meg azon a rovidebbik hosszabbito, es alltam az erokar vegen es rugoztam mire meglazult, recsegett, meg jott a rozsdapor mogule
igazan orulok, hogy nem lett defektem, mert ezt az ut szelen a sima kulccsal kb felejtsd el kategoria lenne lelazitanina mind1, PC-s levegospray-l befujkaltam a csavarluksikiba, jott is kifele a retek, tehermentesitogyurut meg a csavarokat a menet elejen meg a kupnal is bekentem a rezpasztaval, racsnival koppig fehuz, meg onnan egy kicsit még ra
aztan elovettem a nyomatekkulcsot is, eloszor 80Nm korben 1-3-5-2-4 sorrendben, aztan 110Nm
a telgumisfelniket meg beraktam JóÉv-s a gumitarto hordozo paplanokbavegul megvergettem a vallam virtualisan, hogy mekkkkkkooora keraly is vagyok
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
válasz Piftuka #22210 üzenetére
amugy csere kozben azon gondolkodtam, hogy ha eppen defektes lenne a kerekem, akkor is varjak kb ket hetet, amire raernek...?
foleg ugy, hogy SENKI nem volt ott a gumisnalIgnis-n volt tavajelott dec vegen egy lassu defekt, odamentem az Spartacus uszodanal levo gumishoz vele, 9-10perc alatt kesz a javitasa
volt benne egy 60-s szogtöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
válasz -NoVa- #22347 üzenetére
ecce lattam egy ilyan racet, amikor mutattak a box-t is
behuzzak vissza a verdat, a motorszerelo muki mar keszen all elokeszitve a cuccokkal felujitani a motort
40-45perc alatt ki volt cserelve a full bele a motornak, es mar ujra jart a motor igy "alapjaraton"több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
válasz qnadam #22374 üzenetére
en nem ertem azt az egesz melot azon 350Z motoron, amit csinaltak 2-3x megtunnnerolva
330lo meg 350vmennyi Nm nyomatek, pedig csiribiri hengerfej-e van, meg veztengelyek meg kovibelso meg egy vagon love az orakulumoknak....a 370Z gyari motorja ahogy kiveszed a bodebol pont ugyanennyit tud alapbol es azt 2000USD/EUR aron meg lehet venni
es nyilvan ezt a 350Z motort sem ajiba kapta, meg lett hozza standalone ECU is meg ez, meg az... es ugy ennyitöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
válasz Gabibácsi #22387 üzenetére
en mar akkor gondoltam hogy balfaszsag, amikor a gyarilag benzinnel 280 lovas motort megtunneroltak E85-l meg 272deg veztengelyekkel meg kovibelsovel 240-re
meg amikor odamegy a poweredáki-hoz, aztan hires VEMS grandmaster tunnerkent jaratja neki a motort 0.7-s lambdaval , amikor a Req.fuel value-t az elso legordulo menuben 5sec alatt modositva 1-s lambdaval jarna azonnal (a fuggveny egyik fo valtozoja, mintha master volume-t allitanad egy mixeren)
ha jon az a fasz TV-s ugyfel hozza, aki videoz is, legalabb azt csinalna normalisan meg, mar csak onmagat is reklamozni
meg elindulnak, ja nincs fek, meg a 4 kerek 5 fele allOMG...
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
ha jol ertettem az alagut utan volt a 80-s sebkorlat tabla es aalagut felett van a kamera egy halal jol belathato szakaszon
a 4000CHF azert eleg meredek a kitiltas meg a jarmu elkobzas melle
nevetsegesa motort amugy 3 honap utan visszakapja majd, vagy az buko?
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz -NoVa- #22609 üzenetére
szerintem azt a gitart sokkal kevesebbol is legyartjak, 4-5USD-nel nem kerulhet tobbe
belegondolsz van benne asszem 5 gomb
a 4 az akkordoknal meg egy a huroknal, ahol pengeted
ezt digitalisan atvinni valos idoben egy wifi eger is tudja ezerkettoert, amin mar minimum ketten kerestek addig a gyarton kivul kereskedok is, amire hozzad kerul
max egy nagyobb hazban van az egesz, de az elve ennyi, es a sw kezd vmit a beerkezo jelekkel
ezek a 2.4GHz-s wifi adapterek meg filleres cuccok ma martöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
anno amikor kijott a BT3.0, akkor nem volt 1USD legyartva egy olyan chip, ami azt tudta kezelni, es akkor az egy uj technika volt, a wifi meg mar akkor sem volt uj tortenet
ma ugyanezt mennyibol gyartjak mar le szerinted?
es abban benne volt minden ilyen koltseg is, es meg a gyarto haszna is
ha 100k+ db-t berendelsz belole, akkor meg lehet 0.8 se lenneehhez olyan lassu savszelesseg is eleg ott, hogy PC-s szinten felfoghatatlanul lassunak szamitana ma mar
gondolj bele, egy atlag USB-s eger 1.1 low speed-t hasznal, ami 1.5Mbps-t jelent max, ami 180kilobyte per sec korul van
de ott is szivesen megneznem, hogy mennyi a valos kihasznalt savszelesseg meg ebbol is
ezt 15 eve sem volt egy eret vagos tortenet megoldani 2-3m-n belul, mert nyilvan az adott helysegben volt a juzer is a gitarral a TV elott vholtöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
en azt nem ertem, hogy lehet venni gamepad-t is 1500-ert, ott milyen ubercsaszar ergonomiai tervezesek voltak anno, ha annyiert tudjak adni? hogy jelenik meg az araban ez, ha csak ennyibe kerul?
azon is van vagy 8-10 gomb
es mukodik, siman tudjak hasznalni azt isitt meg ugy eloadjatok a muszaki csucstervezest egy ilyen nulla fosra is, mintha Giugiaro formatervezesu cucc lenne, szenszalas muanyagbol legyartva, es a NASA-nak kene lektoralni a terveit
hulladekmuanyagbol csinaljak, nyugodj bele
bevagnak eleg festeket es meg a kidobott fogkefed nyele is benne van kb, aminek kilojat(!) 1Ft-ert veszik itt at, valahol meg még fizetnek is erte, hogy elszallitsak toluk
ami elektronika benne van a gitartestben az nagy szeriaban 1-2USD-bol megall
egy nyomi wifi-s egeret is kapsz mar egy zacsko szotyiert, annak is a onkoltsegi ara 1USD alatt van
vagy nezd meg mennyi egy DVDRW ara kiskerben, es mi elektronika van abban, egy ilyen gitarbizbaszhoz kepestiPhone-t is par tizezerforintnyi alkatreszbol csinaljak, itt meg mar lassan ott tartunk, hogy egy ilyen hugyom-fosom GiutarHero-s szutykot, annak az 1/4-e eloallitani innen 12k km-re
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
akkor max azokban az orszagokban mukodik csak, ahol nincs ra helyi korlatozas
mivel mindig tudjak hol van az auto, ez nem igazan lehet problemade csak ezert majd max nem csinalnak 5-6 fele hardvert kulon, hanem egy resze a funkcionak de-aktivizalva lesz
eredetileg az Autopilot is ott volt az autokban mar kb 2-3 eve, amikor elesitettek vegre egy sw update-l
addig adaptiv modon csak figyeltcsak meg mindig ott tart a vilag, hogy azokban 3-4 eve muxik mar az is szazcsilliard km-t levezetve, masban meg neha meg egy veszmegallas sem jon ossze, es max parkolni tud az auto magatol
nekik meg mar lassan a 2gen-l is ki kene jonni az S-bol, mert mar 7 eves kbtöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
válasz eattila #23936 üzenetére
fateromnak volt egy ilyenje, 65W-s ketutas hangfalakkal
szolt olyat felhangeron is mar, hogy uuuu
foleg ha be volt kapcsolva a melyhangkiemeles isegyszer elromlott benne a vegfokban vmi kondenzator
max hangeron is epenhogy csak szolt vmit
egy darab drottal lepegetett a forrasztasi pontokon
egyszercsak meglett a hibas alkatresz
a ket hangfal ott volt a fejunktol kb 40cm-re
szolt egy akkkkkorat hirtelen, hogy ubazmegpanel ki, kondi kiforraszt, kozelben volt egy elektronikas bolt, ott vett olyan belevalo kondit, beforraszt, visszaszerel, kesz
több drón kell ;P
-
-
hobizoli
nagyúr
válasz FőDudu #24198 üzenetére
meg melle nehany szaz Mrd-nyi allami tami is beficcen, okosba'
kozben minden fizetos naluk is, mint egy normal vallalkozasnal
templomi eskuvo: fizess
keresztelo: fizess
temetesi szertartas: fizesshugomnak lesz az eskuvoje augusztusban, o romai katolikus, a volegenye reformatus
de mindket felekezet kepviselojenek jelen kell lennie afkorz akkor, hogy "ervenyes" legyenmondjuk azt nemtom most, hogy mindketto templomba is el kell-e majd menni is ehhez, vagy eleg csak az egyikbe megjelenni, nehogy a masik akkor besirjon
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
válasz ncc1701 #24215 üzenetére
engem megakartak kereszteltetni, mert "azt ugy illik", de kb 3-4 het szombati templomba jaras utan nem volt kedvem hozza
tesom sem jart soha, csak most
vmi bérmárkozása is van mar, mert az kell
jelentsen is amit jelentde amugy azt "birom", hogy a videkiek mar kiseloadast tartottak arrol, hogy hogyan KELL egy eskuvonek kineznie
meg mit kell, meg mit nem szabad, meg hasonloken meg csak aszontam nekik erre, hogy majd ok eldontik mit akarnak a sajat eskuvojukon
volt is kis szunet, mert mar egymasra licitalva ment a "mit kell" sorozat felsorolasa, aztan kb egy percre pontos beosztas kellett volna delutanra-koraestere, hogy az a "mit kell" lista teljesuljon is, es vegre lehessen kajalni (is)na meg a legjobb, hogy vki nem kap meghivot baze
hadd dontse mar vki, hogy akit 5-6eve vagy tobb eve nem is latott meg max a FB-n latja hogy idonkent vmit megoszt, nem is nagyon beszelgettek elotte meg azota sem, az fontos-e neki annyira
olyan kb sosem latott rokonok kerulnek elo, hogy kb 10 vagy tobb eve egy temetesen lattuk legutobb a ravatalozoban, innen 290km-re Lovászi-ban banyekde mintha ez vmi celebeskuvo lenne kb, mindenki ott akarna lenni
agyammegall[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
válasz WiZARD #24237 üzenetére
van egy ismerosom
szulei anno elvaltak, o itt maradt HU-n, az occse a faterjaval go to USAamikor kint volt az occse eskuvojen beszelgettek -nem csak akkor volt kint persze-, aszondja a faterja, tudod mi hianyzik otthonrol? az a jo magyar feher kenyer
na a neten lekertek a receptet itthonrol vkitol es csinaltak egy probasutetest
szomszedokhoz atmentek vele
azok "meghaltak" erte, hogy ez de joazota csinaltak egy kisvallalkozast is mar ra, a kornyeket full ellatjak, meg beszallitanak a helyi Walmart-ba is
egy dolgot nem tudnak ott szerezni: túrót
ez miatt nem tudnak turostaskat is csinalni
kakaoscsiga meg a hasonlo peksutitk azok vannak
azota mar persze kint el o is a baratnojevel egyuttja meg a diohoz is nehez hozzajutni, de az legalabb "van"
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
válasz -NoVa- #24314 üzenetére
meg vhol ezt ugy szoktak megoldani, hogy felulnek vonatra vagy repulore es berelnek ott egy autot arra a par napra, ha annyira kell a mobilitas
de ez a hibrid dolog addig tud elni, amig nincs max 30-40km-kent egy tobb beallos toltoallomas vagy minden nagyobb varosban is mar egynel tobb toltoallomas
azert elnezve a USA videokat, ahol egyes helyeken LA-ban akar 20-25 Tesla Supercharger is akad, meg a prolibb helyeken is van 8-10 akar, kb sehol nem vagyunk ebben (sem)tesom pont vett most kint egy babakék 1.2-s 500-st, ma mennek erte el Linz-be a rendszamaval
akiktol vette azok most vettek az 500E melle egy masik 500E-t is
az eladonal a haz teton napelemek voltak vegig, szoval gyakorlatilag ingyen jarnak vele
de arrafele ezt az allam tamogatja es nem akadalyozza
ott eleg sok lakohaz tetejen van nepelem, de ott nem is orbanviktornak hivjak a miniszeterelnokot, aki haveri korenek az az erdeke, hogy egy 80 ev alatt kifizetett 20 ev alatt felepitett uj atomeromuvet epitsen a haveri kore, amiben az adossag a tietek a haszon meg az ovetöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
válasz FőDudu #24383 üzenetére
meg lehet csinalni mindent jora, csak akarni kell
nalunk 3 fazis 400VAC-rol 1000A felett is vannak gepek
de 6-800A-re tobb is
6-700kW elektromos teljesitmeny felveteluk van max-n, persze nem mennek annyin sosem
egy fujogep 220-280kW-t korul vesz fel uzem kozben, szoval 30-35% kihasznaltsag kb
soha egyikkel sem volt baj ilyen szempontbol
rendszeresen atnezik thermokameraval a szekrenyeiket
de nem is ugy kell meretezni, hogy pl 50kW-s toltot bemeretezunk 55kW-ra, mert fuuuu, 75kW-ra mar vastagabb kabel kene es az dragabbkompresszor helysegben volt egy késes biztositek foglalatanak a csereje az egyik kapcsoloszekrenyben evekkel ezelott, amikor az a késes szutyok csak az egyik villaval erintkezett jol
ott is van olyan kompresszor, hogy villanymotorja 550kW-s, csak annak az egynek
es nyilvan nem csak egy kompresszor van[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- BMW topik
- Gaming notebook topik
- AliExpress tapasztalatok
- 3070 -> 4070 Super
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest