- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Tele a hócipőm
Aktív témák
-
jeges
senior tag
''no csak összehozok egy értelmes kérdést. szeretnék egy kódot sokszor futtani, melynek egy változót kéne átadnom, ami alapján az eredményt adná''
nos, a fenti definíció a ''függvény'' (function) definíciója. a bemeneti változó(k)ból kiszámolja a kimeneti változó(ka)t. a sub épp abban különbözik, hogy nem szükségesek változók, ''csak'' csinál valamit. (legalábbi lényegében, pongyolán fogalmazva)
pl. a #48:
Sub masik(x, y As Long)
MsgBox ''x: '' & x
y = x + 1
End Sub
helyett:
function masik(x)
masik=x+1
end function
a message box-ot meg masik(x) értékétől függően átpakolod az egyik sub-ba
pl.
sub egyik
...
if masik(3)=0 then msgbox ''x: '' & x
...
end sub
[Szerkesztve] -
Gh0sT
addikt
Nézegettem a súgót. Biztos, hogy ez megoldható?
Nem tudok nagyon angolul, és a makrókhoz sem értek, de nézd csak ezt meg:
''procedure
A named sequence of statements executed as a unit. For example, Function, Property, and Sub are types of procedures. A procedure name is always defined at module level. All executable code must be contained in a procedure. Procedures can't be nested within other procedures.''
Hiányos tudásommal én arra következtetek, hogy egymásból nem futtathatók... Bár ez meg annyira abszurd, hogy szerintem hülyeséget mondtam...
Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen routert?
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- A Temu diktál Magyarországon, a hazai e-kereskedők fulladoznak
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 9th ,14" ,i7-1185G7 ,16GB RAM ,512GB SSD, magyar bill, 1 év garancia
- Dell Latitude 5350 2-in-1 ,13.3" ,Intel Ultra 5 135U ,16GB RAM ,512GB SSD ,magyar ,gar 2029.08.02
- iPhone 14 Pro 256 GB Újszerű karcmentes kártyafüggetlen - jó vétel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 10th 27% ÁFA ,14" ,i5-1240P ,16GB RAM ,512GB SSD,magyar bill 1 év garancia
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest