- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yaye
őstag
Na, azt hittem elég egyértelmű.
Van egy táblázatom, nevezzük első táblázatnak, aminek az oszlopainak a formátuma (szám, dátum, szöveg, általános stb.) szépen be vannak állítva. Van egy másik táblázatom (második táblázat), amiben mindenféle adat, számok, alfanumerikus dolgok vannak, de ennek a második táblázatnak minden cellája szöveg formátumú.
Ha simán a második táblázatból a cellákat az elsőbe átkopipésztelem, akkor értelemszerűen hozza a forráscellák formátumát is, és az első táblázatban beállított formátumaim fölülíródnak szövegre. Ezért speciális beillesztéssel csak az értéket másolom át. Ekkor az értékek bekerülnek ahogy kell, de a célcellák beállított formátuma megmarad. Ha beillesztés után megnézem a cellák formátumát, szépen látni hogy szám, dátum, satöbbi, ahogy eredetileg is volt. Ennek ellenére azonban a cellában az adatot úgy jeleníti meg minha szöveg volna, balra igazítva, ott is ahol az érték és a formátum egyaránt szám. Tehát a cella formátuma és annak bemutatása ellentmondásos. Az ellentmondást úgy lehetett feloldani hogy duplakattintással szerkesztésre beléptem a cellába, majd bármi változtatás nélkül ki, és akkor az igazítás a formátumnak megfelelővé vált. Ezt a rengeteg kattintgatást váltotta ki a második speciális beillesztés az egyessel szorzással. -
Yaye
őstag
válasz
Delila_1 #7808 üzenetére
Hát, nekem átvitte, pedig bizisten nem kértem meg rá
2003 sp3
@ föccer: épp hogy nem akartam semmiféle formátumot átvinni. Speciális, "értéket" beillesztés nem is vitte át, a célcellák beillesztés után is maradtak az előre beállított formátumok, csak épp a tartalmukat jelenítette meg hibásan, szövegmód, balra igazítva. Ezért kellett az újabb, 1-el szorzós úgy-szerkesztek-hogy-nem-szerkesztek trükkös spécipaszta, de az is úgy hogy a formátumhoz véletlen se nyúljon ("értéket").
-
Yaye
őstag
válasz
Delila_1 #7805 üzenetére
Köszi, ezt ismertem, és majdnem jó is, de mégsem. A szorzás után ugyanis a cellák formátuma a segédegyes cellájának formátumát veszi föl. Ha az eredeti cellákban különbözőképp formázott számok/dátumok vannak, akkor az mind jól elszáll.
Viszont kicsit még próbálkoztam, és kis kiegészítéssel jó: az *1 (vagy +0) speciális beillesztésnél is alkalmazni kell a "csak értéket" és akkor nem túrja szét a formátumokat. Legjobb, úgy alakít számmá egy már eleve szám értéket, hogy nem alakít át semmit.
-
Yaye
őstag
Sziasztok,
Van valakinek megoldása arra, hogy a beillesztéssel máshonnan hozott, szám formájú adatokat, amiket mégis szövegként jelenít meg, hogyan lehetne tömegesen észhez téríteni?
Arra a jelenségre gondolok, amikor egy szám típusú cellába spécipasztázok egy "csak értéket", akkor annak ellenére hogy a beillesztés után a cella típusa továbbra is szám, mégis szöveg módjára jelenik meg, balra igazítva. A cellába duplakattintva szerkesztéshez, majd változtatás nélkül leenterezve helyreáll a rend, na de ezt nem csinálhatom meg egyenként mind a sokszáz/ezer beillesztett cellával
üdv
Yaye
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 5500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2050 4GB WIN11
- Lenovo ThinkPad P1 G7
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3369
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest