- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attys01
csendes tag
Sziasztok,
sajnos nem tudok megoldást találni a problémámra ezért kérnék segítséget.
Van egy excel táblám, és kördiagramot kellene készítenem. Fiktíven írtam fel adatokat, csak hogy érzékeltessem a problémát (egyes diagramon kötelezően feltüntetendő magyarázatok elég hosszúak.) A kördiagramot elkészítve, általában meg sem jelenik az összes magyarázat. Tudom, ha széthúzom meg minden, akkor látszódni fog minden.De a kérdésem van megoldás arra, hogy aaaaa…. és bbb…. közötti térközt lecsökkentsem, már ami eszembe jutott kipróbáltam, és nem sikerült. Sajnos az semmiféleképpen sem járható út, hogy a magyarázat hosszát csökkenthessem, ukáz, hogy ki kell írni az egészet…
-
Attys01
csendes tag
"Ha minden értéked összevont cellában van az A oszlopban, akkor kettesével mindig a felső cellát nézi."
Sajnos "A" oszlopban vannak 2-3-4-5 cellából egyesítetett cellák, és vannak nem egyesített cellák is.
"A" és "B" oszlop cellái ugyanúgy vannak egyesítve és nem egyesítve. "C" oszlopban meg minden cellában van érték. Ha "A" oszlopban 4 cella egyesítve egy cellaként, akkor hozzá tartozó 4 db cella "C" oszlopban...
Én is próbálkozom, és remélem lesz vkinek mentő ötlete, de mindenféleképpen köszönöm a segítő szándékot.
Üdv
-
Attys01
csendes tag
sajnos a "C" oszlopban így sem mutatja a többi értéket...
Én is az utóbbi válaszod szerint próbálkoztam, de nem tudtam normálisan megcsinálni.
Rákerestem a szövegre, leszűrtem a cégnévre,és az új oszlopban tettem egy "r" betűt, ekkor még ugyanúgy csak az első cellák vannak meg a „C” oszlopban”
Ki kell nyitni az egész táblázatot, végigmenni újra az összes soron, és ahol a "C" oszlopban több érték volt ott megint”r” betűket kellett tennem.Leszűrtem az új oszlopot "r" betúre, oké megy, megvolt mind, de tekintettel arra, hogy óriási táblázatról van szó, rengeteg adattal, ez a manuális módszer nem nagyon működne.
[ Szerkesztve ]
-
Attys01
csendes tag
Sziasztok,
segítséget kérnék exceles problémámmal kapcsolatban.
Van egy giga nagy táblázatom, "A" oszlopban egyesített cellák (cégnevekkel), "B" oszlopban dettó (itt szolgálatásmegjelöléssel) , "C" oszlopban pedig nincs egyesített cella, cellánként vannak értékek. Vhogy úgy mint lentebb. A1-A2 cella egyesítve "dkéljg" szöveg benne, B1-B2 cella egyesítve "B" szöveg benne, C1 cella 61, C2 cella 74....
dkéljg B 61
74
dasfjgdfo B 77
18
dsfkjáésá A 61
72
dasfjgdfo A 69
39
42
dkéljg C 56
55
57
81
dkéljg V 29
57
78Ha kijelölöm a tábláztot és adatok/szűrő, és "A" oszlopban leszűrném, hogy csak a "dkéljg" cég adatait szeretném látni, akkor összes adat helyett, csak a "C" oszlop első sorainak értékeit dobja ki (61,56,29).
Fapados módszert találtam, de mivel elég nagy a táblázat, és a hivbázási lehetőség, ezért megkérdéznem van erre vmi egyszerű megoldás. Remélem érthető volt a problémám.
Választ előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi belépő szinten
- Call of Duty: Black Ops 6
- Egérpad topik
- Milyen egeret válasszak?
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest