Hirdetés
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
phanfantom
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Tulajdonképpen most még csak kérdés illetve a specifikáció fázisában vagyok. Egyébként semmilyen különbség nincs az aktív és nem aktív bejegyzés között. Csak a lejárat dátuma. És most, hogy írok, egyre jobban meg tudom fogalmazni. Az aktívak kétfélék lehetnek. Lejárat nélküliek és lejárattal rendelkezők. A lejárat nélkülieket manuálisan kell módosítani, hogy inaktívvá váljanak. Ennek a címsornak lehet az a neve, hogy státusz. Ezt lehet soronként manuálisan módosítani. A címsor egy másik cellája a sok közül a lejárat dátuma. És ha van érték megadva egy adott bejegyzés lejáratához, akkor amint azt a dátumot elérjük, a státusz kapcsolóját magától módosítja az excel és így kikerül az aktívak közül. Azt hiszem ez lenne a feladat:)
-
phanfantom
senior tag
Köszönöm nektek
Én nem értek az excelhez sajnos. Eddig ezeket a feljegyzéseket papír alapon vezettem füzetben. Aminek persze van előnye, hiszen a füzet mindig kéznél van, nem romlik el. De nem modern a mai világban:)) Hatalmas adatmennyiség sincs, de keresni benne, csak szemmel lehet, ami nem előnyös. És ugye ami 2 lappal korábban volt, nincs szem előtt. Szóval ezért gondoltam az excelre, hogy ezen kellene változtatni.
Vagyis időrendben követik egymást a sorok, de amik lejárnak, azokat ki kellene venni és csak az aktívaknak kellene maradniuk. Akkor is, ha az egy fél évvel korábbi feljegyzés. Kb. így tudnám ezt az egészet leírni. -
phanfantom
senior tag
Sziasztok,
Alkalmas lehet arra az excel, hogy a soronként vezetett naplószerű bejegyzések státusza aktív és inaktív között automatikusan változzon? Mondjuk egy cellában lehet olyan olyan bejegyzés, amiben dátum van(lejárat), ami alkalmas lehet "kapcsolónak". Tehát arra lenne szükség, hogy mindig csak az aktív sorok legyenek elől és ne legyen egy 3 hónappal ezelőtti bejegyzés 200 sorral lejjebb, miközben az még mindig nyitott tétel. A korábbi bejegyzések pedig archiválva, akár egy másik munkalapra is kerülhetnek. Mit gondoltok? Köszi a válaszokat:)
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3294
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E14 G2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Most csak mobilon vagyok ünnep idején, de keresni foglak és elmondom az észrevételeimet. Boldog karácsonyt!
Fferi50