-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tPedro_
őstag
válasz
Delila_1
üzenetére
Office 2007
Kozben rajottem, hogy mitol mukodott:
A Formulas ful Name Manager alatt volt beallitva egy ertek, aminek a neve _FilterDatabase volt, a Refers To resz pedig ='Sheet Name'!$A$1:$AQ$36-re volt beallitva.
Ezt lehetett aztan megadni a pivot tabla forrasmegjelolesenel es valamiert ez akkorara bovul mikor lefut, amennyi adat szerepel a lapon.
-
tPedro_
őstag
válasz
Delila_1
üzenetére
Ertem, azert koszonom.

Az adatokat sikerult kozben kitorolni, mar csak a frissitest kene megoldani.
Gondolom a !_FilterDatabase-ben rejlik a megoldas, de nem tudok rajonni, hogy az mi lehet. Nem latok ra sehol utalast a tablazatban. Pedig kell ott lennie valaminek, mert a file merete kozel 1.5 MB, adatok nelkul.
Probaltam atmasolni a masik sablonba, a pivot forrasanak megadasahoz, de azt irja "Data source reference is not valid."
-
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Van 2 excel sablon file-om, az elso alapbol ures lapra adatokat masolok be, a tobbi lapon pedig pivot tablak vannak grafikonokkal.
Az adatok bemasolasa utan egy macro-t futtatok le, ami rendezi es formazza az adatokat majd frissiti a pivot tablakat.Az egyik ilyen sablon alapbol tok ures, a pivot tablakban sincs adat, a mezo listaban a mezok hozza vannak adva a megfelelo helyre, a pivot tabla forrasakent pedig a kovetkezo van megadva:
'az adatokat tartalmazo lap neve '!_FilterDatabase
Igy akarhany adatot masolok be az elso lapra, mindig az alapjan tolti ki adatokkal a tablakat.A masik sablonba bele lett piszkalva: Itt manualisan lett megadva a pivot tabla forrasa (pl. A$1$:AA$200$), es a pivot tablakban is latszodnak a legutobbi adatok.
Igy az adatok bemasolasa utan, nem tudom a macroval frissiteni, mindig manualisan kell megadnom neki az eppen aktualis adatmennyiseg alapjan a forrast.Hogyan tudnam a tablakbol kitorolni a regi adatokat es a forrast automatikusra beallitani?
Koszonom elore is, remelem ertheto volt, hogy mit is szeretnek.
Udv.
-
tPedro_
őstag
válasz
tPedro_
üzenetére
Talaltam egy ilyet, erre gondoltal Te is:
Q4: What’s the best way to update a PivotTable’s source data range when the data source grows larger?
A4: Before creating a PivotTable in Excel 2010 or 2007, first convert the source data to a Table by selecting the source data (or by selecting a single cell in your source data, assuming that your source data contains no blank rows or columns and has a blank row above the column headings). Then from the Insert tab, select Table, OK. Thereafter, refreshing PivotTables created from this source data will automatically include any new column or row data you add to your source data table. (The Table feature is not available in Excel 2003.)
Tehat tablazatta alakitom, utana pedig eleg a Refresh.
Igy mar csak egy dolog nem vilagos:
Ezután egyik pivot-ot sem kell kijelölnöd a frissítéshez, csak az ikonjára, a felkiáltójelre kell kattintanod, automatikusan követi a kitöltött rekordok számát.
Ezt hol talalom?
Ill. sor kitorlesenel a tablabol, ha frissitem a pivot tablat, akkor bekerul egy (blank) bejegyzes,
ha meg ala irok par sort akkor az sem kerul be magatol a tablaba.
Nekem ugy tunik, hogy a pivot tablakat igy egyszerubb frissiteni, de elotte mindig frissiteni kell a tablat is. -
tPedro_
őstag
válasz
Delila_1
üzenetére
Ez nem teljesen vilagos, pontosabban egyaltalan nem az.

Azt a tablazatot alakitsam tablazatta, ami alapjan a pivot tabla kleszult?
A ctrl+r az a fill right parancs.Megprobalom kicsit reszletesebben elmagyarazni, hatha nem jol irtam:
A "nagy" tablazat elso oszlopa egy ID, a tobbi oszlop pedig az adott bejegyzes ertekei, szamok, nevek, datumok vegyesen, van vagy 20 db.
A kis pivot tablak egy adott ertekre szurnek ra, pl a datum oszlopban (honap/nap) azonos datummal szereplo bejegyzesek darabszama es hasonlok.A nagy tablazatban van mundjuk 300 sor. Ha hozzaadok/elveszek belole akkor kene frissiteni.
Ezt a Change Data Source-szal probalom megoldani (ctrl+a a forras tablan allva), ami bizonyos pivot tablak eseteben mukodik (tenyleg annyi cellat jelol ki a lapon, amiben adatok vannak), masok eseteben viszont kijeloli az egesz lapot lapot ures cellakkal egyutt. -
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Van egy excel tablazat, tobb sor/oszlop adattal. Egyik lapon keszult jo par pivot tabla a hozza tartozo grafikonokkal, melyek az elozo tablazatbol olvassak ki az adatokat.
A pivot tablak frissitesenel ranyomok a Change Data Source-ra, utana pedig ctrl+a.
Na itt nem stimmel valami. Egyes pivot tablak eseteben rendesen kijelolodnek azok a cellak amikben adat van, pl $A$1:$AS$28. Ez rendben van.
Mas pivot tablaknal viszont az egesz lap kijelolodik $1:$1048576.Egyszeruen nem jovok ra, hogy mi lehet a gond. Netan Excel bug? Vagy a tablaval nem stimmel valami? Rossz beallitas?
Koszi elore is a segitseget.
Udv.
-
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Az alabbi problemara keresek excel-es megoldast, ha letezik ilyen persze:
Adott egy fa adatszerkezet, minden csomopontjaban az ott levo elemek darabszama. Ezt kene egy diagrammal abrazolni ugy, hogy a csomopontok merete a darabszamtol fuggoen lenne kisebb/nagyobb.
Lehet ilyet kesziteni excelben? Vagy van esetleg mas megoldas fa adatszerkezet abrazolasara?
Remelem ertheto volt, mire lenne szuksegem, koszi elore is.
Udv,
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- HOWEAR HW ULTRA 3 Call okosóra
- AKCIÓ! 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Cosmic Orange használt, karcmentes 100% akku Apple garancia 2026
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4127, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Fferi50