Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- hege8888: Retro Kocka Kuckó harmadjára Hódmezővásárhelyen
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kapanyél
őstag
Sziasztok!
Az alábbi feladathoz keresek makró megoldást (Excel 2019 HUN):
Egy sor K, L és M cellájába szeretnék feltételesen adatokat tenni úgy, hogy ugyanannak a sornak az F oszlopában található cella tartalmához hasonlót/egyezőt keresek az F oszlop aktuálisnál följebbi soraiban.
Azaz, ha valahol már szerepel a 2kg-os barna kenyér, akkor annak másolja be az árát, áfa-kulcsát és súlyát a vonatkozó sor K-L-M oszlopaiba.Kis nehezítés, hogy dinamikusan kellene működnie, tehát nem értéket, hanem egy áthivatkozó képletet kellene generálni az adott sornak K-L-M oszlopok celláiba.
Szintén jó volna, ha mindig az első előfordulásra hivatkozna, így több hasonló érték esetén nem lenne hivatkozott cellákra hivatkozás.
Az már csak hab a tortán, ha ezeket a cellákat kiszürkíti, hogy látszódjon, hová nem kell adatot bevinni, mert hivatkozik fentebbi cellákra.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Kapanyél
őstag
Sziasztok!
Van rá valami tudományosabb módszer a próbálgatáson kívül arra, hogy egy oldaltöréses vagy egyéb más elrendezésben pozicionált kép (céges logo) a nyomtatási képen is a helyén maradjon?
Jó volna, ha monitoron is ott lenne, ahová teszem és kinyomtatva is megjelenne... -
Kapanyél
őstag
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszönöm!
2013 alatt nincs Eszközök menü... létrehoztam egy personal.xlsm-et (makróbarát munkafüzet), module1-be bemásoltam a kódot, elmentettem, de sehogy nem lesz belőle xlsb. (közben megtaláltam: bináris excel fájlként mentve xlsb lesz)
Futtatáskor hibát ír. Sajnos tökkezdő vagyok makróban.
-
Kapanyél
őstag
Sziasztok!
2013-as magyar Excelben be lehet valahogyan állítani, hogy az Autokitöltés alapértelmezetten csak képletet adjon, ne formázzon? Tehát ha lehúzom az első sort, ne rongálja meg a többi szegélyt, színt, stb...
Illetve hasonlóképpen érdekel, hogy kiválasztható-e alapértelmezett beillesztési mód? Legtöbbször csak értékként teszek át másik cellákból, jó volna megspórolni a jobbklikk-123 mozdulatot.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Fferi50