Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
twingos
tag
Ez igaz.
Bár egy megoldás jó lenne, csak próbáltam finoman fogalmazni.
365 amúgy.
Lehet én vagyok az ügyetlen, de eddig egyik képletet sem tudtam életre kelteni sajnos.
Kicsit átírtam, ezzel működik.
=HELYETTE(KÖZÉP($A2;SZÖVEG.KERES(B1;$A2)+HOSSZ(B1)+2;4);" ";"")
Ránéznétek kérlek, hogy helyes e ez így?
Köszönöm szépen -
twingos
tag
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni.
Van egy táblázatom, amiben A1,B1,C1 stb cellában ömlesztett szöveges adatok vannak.
Szeretném, ha az alma, körte, citrom válaszát (ami lehet igen vagy nem válasz) a mellette lévő cellákba kirakná.
Engem csak a válasz érdekelne, hogy igen vagy nem.Az előtte és utána lévő karakterszámok változnak.

Tudnátok erre kérlek javaslatot adni, hogy tudnám ezt megoldani?
Köszi szépen előre is -
twingos
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy táblázatom, ami 25 sheet-et tartalmaz. Nekem csak a 1-től 20. oldalig fontosak , a többin más adatok vannak és nem szeretném menteni pdf-be.
Macróval hogyan tudom megoldani, hogy jelölje ki azokat az oldalakat (1es és 20as sheet között) ahol az I3-as cella értéke nem üres és nullánál nagyobb. Ezeket mentse pdf-be.
A pdf mentést meg tudtam oldani, de csak úgy, hogy minden oldalt kijelöl (1-től 20ig) és úgy menti. Viszont előbbi esztétikusabb lenne, nem lennének üres oldalak.A hozzáértőknek biztos, hogy pár perc, én viszont elakadtam.
Köszönöm az építő jellegű segítséget.
üdv
twingos -
twingos
tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Szia,
Köszönöm a választ.
Szerintem sikerült ismét nem jól fogalmaznom.
Tehát az A oszlop a fix. Ha ott megtalálja az ABC kezdetű szót akkor B oszlopba írja ,hogy ALMA.
Tehát a B oszlop üres, és oda kellene beírnia , hogy ALMA.Bízok benne ,hogy így érthetőbb.
Ismét nagyon köszönöm a fáradozásodat!üdv
-
twingos
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék ismét.
Mellékelek egy képet is mellé.
A oszlóban lévő adatok első 3 karakterét figyelve, írja B oszlopba az általam definiált értéket értéket. (Ahol találat van abc-re A oszlopban ott írja B oszlopba,hogy alma)
Próbáltam érthetően fogalmazni.
Megoldható ez függvénnyel?
Köszönöm a segítséget
üdv
-
twingos
tag
üdv
Segítséget szeretnék,mert elakadtam.
Macróban szeretném ez a képeletet beilleszteni a X oszlopba, úgy,hogy csak az utolsó aktív sorig illessze be.
Ezzel még nem is lenne gond, de arra nem tudok rájönni, hogy ezt a képletet ,hogyan tudom beilleszteni.=HA(HIBÁS(HOL.VAN(V:V;AB:AB;0));"";V:V)
Nagyon köszönöm, ha valaki segítene.
Köszönöm
üdv -
twingos
tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Szia
Ez remekül működik köszönöm.De.
Arra van mód,hogy ha talál IGAZ értéket akkor ez kimásolja valamelyik mezőbe.
Mint ahogy a korábbi hsz-ben is küldtem példát.Ne kelljen az egészet átgörgetni ,átnézni, hanem ,ha újabb adat érkezik bele akkor azt pl a D2 és E2 cellákba emelje ki és ott számolja. Fontos ,hogy mellette legyen az is,hogy miből találta azt meg
köszi a fáradozást
üdv -
twingos
tag
válasz
Delila_1
üzenetére
2013
Illetve működik,de nem egészen erre gondoltam.
Nekem csak és kizárólag arra lenne szükségem, ha talál valamiből egyezést akkor írja ki a darabszámot, és azt hogy miből talált többet.Más adat ne látszódjon.
A lista folyamatosan bővül ha pl van benne 1000 sor akkor ne kelljen már végiggörgetni ha csak 2-2 egyezés van benne.üdv
-
twingos
tag
üdv
A következőben kérném a segítséget.
Adottak A, és C oszlopok
Azt szeretném, hogy az A oszlopban lévő azonos cellákat írja ki a C oszlopba és azt is, hogy hányszor találta azt meg. Ha még esetleg színnel is megkülönböztetné akkor maga lenne a Kánaán
A cella tartalma mindig változik.
Sok mindent próbáltam ,de egyik sem az igazi
Köszönöm
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Eladó Apple iPhone 13 Mini 128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Fferi50