Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fferi50

Topikgazda

válasz szürke #50855 üzenetére

Szia!
    "Ez a rész arra vonatkozik ha csak egy nevet kellene visszakapnom eredménynek ezért a vizsgált cella nem is tartalmazza a "/" karaktert?"
    Alapvetően igen. Ezt a feltételt beépítve a képlet lehúzható és működik mindkét esetben, akkor is ha két nevet, akkor is ha egy nevet keresel.
    Ilyen formán:
    =HA(HOSSZ(C6)=HOSSZ(HELYETTE(C6,"/","")),FKERES(C6,A6: B17,2,HAMIS),FKERES(BAL(C6,SZÖVEG.KERES("/",C6)-1),A6: B17,2,HAMIS) & " / "& FKERES(KÖZÉP(C6,SZÖVEG.KERES("/",C6)+1, HOSSZ(C6)),A6: B17,2,HAMIS))
    Továbbá fontos szeritem, hogy a tartományt, amiben keresel - A6 : B17 "abszolutizáljuk", azaz $A$6:$B$17 formában használjuk. Így húzható a képlet lefelé és nem marad ki egy név sem a keresésből. (Ellenkező esetben lefelé húzásnál az oszlop első cellái szépen kikerülnek a tartományból - próbáld ki húzni lefelé a képletet.)
    Üdv.

• Delila_1

veterán

válasz szürke #50855 üzenetére

Van rá mód, hogy a rövidítést bevíve azonnal a teljes neveket kapd meg. Ehhez az Automatikus javítás (Beállítások | Nyelvi ellenőrzés) Módosítandó szöveghez írd be a gj-t, a Jó szöveghez pedig a Gipsz Jakabot.

Egy időben sokszor kellett kb. 30 nevet leírnom, ezzel a módszerrel gyorsítottam a munkát.

Máskor a zöld/sárga vezeték ismétlődött egy több oldalas mérési jegyzőkönyvben, erre a zs rövidítést vittem be. Vigyázat! Ezt a jegyzőkönyvet átadtam másnak. Az illető kétségbeesve jött tanácsért, mert mikor be akart vinni egy nevet, Molnár Zsoltot – Molnár Zs formában – , az Excel átírta Molnár zöld/sárga vezeték-re. :DD Az ő gépén ki kellett törölnöm az általam megadott automatikus javításokat.

Új hozzászólás Aktív témák