-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pá
addikt
válasz
Delila_1 #50171 üzenetére
Köszönöm szépen (neked és a többieknek is)! Sajnos ez még mindig nem az, amit szeretnék. Megpróbálom még egyszer leírni, csak nem tudom, hogy nagyon leegyszerűsítve lenne célravazető, vagy minden részletet megosztva?
Nagyon leegyszerűsítve arra lenne szükségem, hogy egy makró megnyisson egy user által kiválaszott file-t és aztán ne csináljon vele semmit. Azon túl, hogy a nevét(lehetőleg kiterjesztéssel, de az se világvége, ha nem) bemásolja annak a file-nak bármelyik cellájába, ahonnan indítottuk a makrót.
Ebben szeretnék segítséget vagy esetleg egy konfirmációt, hogy ez nem lehetséges és akkor tudok másik irányba is menni, csak azok mind macerásabbak és/vagy kevésbé elegánsak.Azért fontos, hogy a képletekkel "szívjam" be az adatokat a másik fileból, mert a másik fileban lévő adatoknak csak egy nagyon kis részére van szükségem. (10,000+ cellányi adatból kell ~100). Viszont az én cellámban folyó számolásoktól függ, hogy éppen mikor melyik 100 adat kell, szóval a lokáció dinamikusan változik. Ráadásul a képleteim már eleve a megfelelő sorrendben, formátumban, és helyre teszik be ,csak a szükséges adatokat, a további feldolgozásra.
Persze át lehetne tenni az egész sheetet az én fileomba és arra ugyanúgy ráereszthetném a képleteimet. Ezzel az a baj, hogy a másik fileban nem egy tabon vannak a szükséges adatok, hanem többön, ráadásul a számuk 2 - 15 között random módon változik. A "beszívó sheetem" ezt szépen le tudja követni. Nem szeretnék ennyi "szemetet" átpakolni az én fileomban, amikor valójában csak kb az 1%-ra van szükségem. (ezen a fileon kívül még 3 különböző adatbázisból is húz le adatokat a fileom és van 7-8 tab, amin a usereknek kell navigálni és ügyködni, szóval tényleg szeretném tisztán tartani, amennyire lehetséges).
Harmadrészt a forrás file felett semmi kontrollom nincs. Ha bármit változtatnak benne, akkor a makrót nem biztos, hogy tudom magamnak updatelni. Emiatt minél kevesebb munkát szeretnék a makróval elvégeztetni, tényleg csak, ami szükséges. Viszont a képleteimet nagyon modulárisan legózom össze. Szóval eleve olyan a design, hogy egy "kapcsolótáblában" lévő pár cella átírásával tudom frissíteni az egész sheetnyi képletet a változásoknak megfelelően, szóval így egyszerűbbnek látom a karbantartást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox tulajok OFF topicja
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- TV antenna és jelerősítés
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest