Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• addikt

válasz Delila_1 #50171 üzenetére

Köszönöm szépen (neked és a többieknek is)! Sajnos ez még mindig nem az, amit szeretnék. Megpróbálom még egyszer leírni, csak nem tudom, hogy nagyon leegyszerűsítve lenne célravazető, vagy minden részletet megosztva?

Nagyon leegyszerűsítve arra lenne szükségem, hogy egy makró megnyisson egy user által kiválaszott file-t és aztán ne csináljon vele semmit. Azon túl, hogy a nevét(lehetőleg kiterjesztéssel, de az se világvége, ha nem) bemásolja annak a file-nak bármelyik cellájába, ahonnan indítottuk a makrót.
    Ebben szeretnék segítséget vagy esetleg egy konfirmációt, hogy ez nem lehetséges és akkor tudok másik irányba is menni, csak azok mind macerásabbak és/vagy kevésbé elegánsak.

Azért fontos, hogy a képletekkel "szívjam" be az adatokat a másik fileból, mert a másik fileban lévő adatoknak csak egy nagyon kis részére van szükségem. (10,000+ cellányi adatból kell ~100). Viszont az én cellámban folyó számolásoktól függ, hogy éppen mikor melyik 100 adat kell, szóval a lokáció dinamikusan változik. Ráadásul a képleteim már eleve a megfelelő sorrendben, formátumban, és helyre teszik be ,csak a szükséges adatokat, a további feldolgozásra.
    Persze át lehetne tenni az egész sheetet az én fileomba és arra ugyanúgy ráereszthetném a képleteimet. Ezzel az a baj, hogy a másik fileban nem egy tabon vannak a szükséges adatok, hanem többön, ráadásul a számuk 2 - 15 között random módon változik. A "beszívó sheetem" ezt szépen le tudja követni. Nem szeretnék ennyi "szemetet" átpakolni az én fileomban, amikor valójában csak kb az 1%-ra van szükségem. (ezen a fileon kívül még 3 különböző adatbázisból is húz le adatokat a fileom és van 7-8 tab, amin a usereknek kell navigálni és ügyködni, szóval tényleg szeretném tisztán tartani, amennyire lehetséges).
    Harmadrészt a forrás file felett semmi kontrollom nincs. Ha bármit változtatnak benne, akkor a makrót nem biztos, hogy tudom magamnak updatelni. Emiatt minél kevesebb munkát szeretnék a makróval elvégeztetni, tényleg csak, ami szükséges. Viszont a képleteimet nagyon modulárisan legózom össze. Szóval eleve olyan a design, hogy egy "kapcsolótáblában" lévő pár cella átírásával tudom frissíteni az egész sheetnyi képletet a változásoknak megfelelően, szóval így egyszerűbbnek látom a karbantartást.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés