Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• LostData

csendes tag

válasz Fferi50 #47378 üzenetére

Köszi szépen, már majdnem jó minden! :D

Most abba a problémába futottam bele, hogy néhány dátumot rendben megcsinál, de a nagy részénél #HIÁNYZIK hibaüzenetet ír a cellákba.

Nem tudom ennek köze lehet-e ahhoz, hogy mivel az angol dátumok nem rövidítve, hanem teljesen kiírva szerepelnek az excelben, én a segédoszlopban az angol hónapok teljes nevét tüntettem fel.

Szerk: Igen, ha a "Közép" függvény "hány_karakter" részét úgy módosítom, hogy az pontosan megegyezzen az adott hónap karaktereinek számával, akkor rendben kiírja a dátumot.

Így viszont aszerint kéne manuálisan módosítgatnom a képletet, ahány karakterű az adott hónap? Vagy megadható a képletben mondjuk egy -tól -ig érték is, hogy a legrövidebb és leghosszabb karaktereket egyaránt tudja kezelni?

Emellett úgy csináltam a "hónapok" segédoszlopot, hogy kijelöltem a 12 cellát, és úgy mentem a képletek>névkezelő>új név részhez.

Egy másik, talán kisebb probléma, hogy nem minden cellában szerepelnek dátumok, így ezeknél #ÉRTÉK hibaüzenetet kapok, de ezeket maximum kitörölgetem egyesével.

Csodálom egyébként, hogy még mindig nem adtad fel a nekem való segítést, dacára annak hogy milyen problémás vagyok.. :)

Új hozzászólás Aktív témák