Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Peterhappy
üzenetére
Szia!
Te most fogod a fejed a falba verni, én már túlvagyok rajta!
El kell felejteni az Excel dátumbontását, mert egyszerűen nem működik tisztességesen a kimutatásban. Ahhoz hogy rendesen láthassuk a nap - hónap - év felépítését és a napok "olvasható" formában szerepeljenek, mindent amit eddig gondoltunk, sutba kell dobni. Legalábbis a 2016-os Excel ilyen rettenetesen viselkedik, hiába állítgatjuk a formátumot, az neki smafu.
Mit is kellett csinálnom, hogy ilyen formátumú kimutatást kapjak:
Három + oszlopot csináltam.
1. oszlop az évet tartalmazta az év függvény szerint (azaz =ÉV(A2))
2. oszlop a hónapok nevét a HÓNAP függvény és a Választ függvény használatával:=VÁLASZT(HÓNAP(A2);"JANUÁR";"FEBRUÁR";"MÁRCIUS";"ÁPRILIS";"MÁJUS";"JÚNIUS";"JÚLIUS";"AUGUSZTUS";"SZEPTEMBER";"OKTÓBER";"NOVEMBER";"DECEMBER")
3. oszlop a dátumot szöveg formátumban:=ÉV(A2) & "." & JOBB("00" & HÓNAP(A2);2) & "." &JOBB("00" & NAP(A2);2)
Ezután a kimutatásba ez a három oszlop került be és szépen is mutat.
Nem tudom, mitől bolondult meg, mert a korábbi Excelben létrehozott kimutatásaim szépen működnek dátum alábontással továbbra is.
Talán a korábban létrehozott oszlopaid közül fel tudsz használni párat....
Még utána nézek, hogy Power Pivotban lehet-e valamit varázsolni. mert ez így nagyon-nagyon gáz szerintem.Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Peterhappy
üzenetére
Szia!
ny.janosé az ötlet, nem akarnék más tollával ékeskedni.
A számformázással küzdök egyet én is, mert most nálam is határozottan ellenkezik velem az Excel.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Fferi50