Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Caipi

tag

válasz Ideg #40320 üzenetére

Szia,
    Szerintem pedig ez lesz a bibid, hogy ott ahol az üres soraid vannak (de le tudsz görgetni) van valami, vagy a szűrés ilyenkor azokat is valamiért adatnak veszi(?). Sajna, nem értem olyan mélységig az Excelt, hogy megmondjam mi az, de ilyennel többször találkoztam.

Így szoktam megoldani:
    - Leveszem a szűrést
    - Elmegyek a legutolsó oszlopig, ahol adataim lehetnek (a te esetedben kb 30. oszlop). Kijelölöm az első üreset (31. oszlop), majd Shift+END+ jobbra nyíllal a kijelölést elnyújtom a munkalap utolsó oszlopáig. A kijelölt üres tartományt törlöm.
    - Visszaugrom az A1-be majd lemegyek a legutolsó sorig (ha jól olvasom kb 1400 sor lesz nálad), ahol adataim lehetnek és eljátszom ugyanezt csak vízszintesen az első üres sortól (1401. sor). Kijelölöm, majd Shift+End+ lefelé nyíl, és törlöm a kijelölt üres tartományt.

Remélem segít,
    Üdv,
    Caipi

U.i: Az is lehet, hogy sztanozs által leírt formázás kerül ilyenkor a cellákra, és törléssel eddig én is ezt szüntettem meg. Nálam jellemzően valamilyen rendszerből excelbe exportált adatoknál jön elő nagyon sokszor ez a méret galiba.

• sztanozs

veterán

válasz Ideg #40320 üzenetére

Formázás nagyon sokat foglal pl. ha sorokat vagy oszlopokat formázol és után kezdesz hozzáadni vagy elvenni sorokat vagy oszlopokat.
    Illetve a szélesség/magasság változtatás, vagy a cella(érték)típus módosítás is is szépen meg tudja dobni a fájlméretet.
    Book1 - 9*9-es tábla
    Book2 - 9*9-es tábla, copy/paste format az egész 9 oszlopra

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés