Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ny.janos

tag

válasz bandus #40129 üzenetére

Miért vannak 4 számjegyű adataid egy adott cellában, amelyek 2-2 bontásban ponttal vannak elválasztva?

Angol nyelvi beállításból hoztad át őket magyar nyelvű munkafüzetbe? Ha igen, és megvan az eredeti forrás, akkor megteheted azt, hogy az oszlopot még azt megelőzően szöveg formátumúra állítod, mielőtt bele másolod az adataidat (értékként). Ez esetben nem alakítja át dátummá. Utána tudod cserélni a pontot vesszőre tömegesen, végül számmá alakítani az oszlopformátumot.

Ha semmi köze az adatoknak a számokhoz, hanem tulajdonképpen 4 számból álló, ponttal elválasztott szövegről van szó, akkor úgy nem válik dátummá az adatod, ha a cellát aposztróffal kezded (Shift + 1).

Valahol biztosan ki is lehet kapcsolni a dátummá alakítást, de azt most én sem tudom, hogy hol.

A már meglévő dátum formátumú celláidból az eredeti formátumot 2 számjegy, pont, 2 számjegy megkapod az alábbi képlettel (tesztem alapján működnie kellene):

=HA(ÉV(A1)=2019;NAP(A1)&"."&HA(HÓNAP(A1)>=10;HÓNAP(A1);0&HÓNAP(A1));HA(HÓNAP(A1)<=12;JOBB(ÉV(A1);2)&"."&HA(HÓNAP(A1)>=10;HÓNAP(A1);0&HÓNAP(A1));A1))

A1 helyére a dátumot tartalmazó cellát írd.
    (Csak a dátumot tartalmazó cellákra alkalmazd. Ami nem dátum, ott nem fog működni.)

Új hozzászólás Aktív témák